USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

İMO’da seçim heyecanı

İMO’da seçim heyecanı
21-02-2020 10:39
Gaziantep

TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası  (İMO) Gaziantep Şubesi’nde bu hafta sonu gerçekleşecek olan 14.Dönem Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Gökhan Çeliktürk, Burkay Güçyetmez ve Doç. Dr. Ali Aytek yarışacak.

İMO Gaziantep Şubesi’nde 22-23 Şubat tarihileri arasında yapılacak olan 14.Olağan Genel Kurul öncesi adayların çalışmaları devam ediyor. İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, İnşaat Mühendisi Burkay Güçyetmez ve Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İnşaat Mühendisliği B ölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Aytek’in aday olduğu seçimlerde, büyük çekişme yaşanması bekleniyor.

“HERKESİN ADAYIYIM”

Kongre öncesi adaylık açıklamasında bulunan İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Öncelikle biz tek bir kesimin adayı değil, tüm kesimlerin adayıyız. İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep şubemiz siyaset üstü bir kurumdur öylede kalmalıdır. Oda olarak mesleki ve ilkesel duruşumuz çok önemli. Buna kentimizde alınanlar olabilir ama kent ve mesleğimiz adına doğruları söylemek bizim birincil görevimizdir. Meslektaşlarımızın kent menfaatleri, inşaat mühendisliği ve inşaat mühendislerinin onurunu en üst seviyede tutan bugünkü yönetim anlayışımıza sahip çıkacaklarına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”

Yapılacak olan seçimlerde aday olduğunu açıklayan İnşaat Mühendisi Burkay Güçyetmez, bir önceki genel kurulda da aday olmuş, küçük bir farkla başkanlık seçimini kaybetmişti. Adaylık açıklamasında bulunan Güçyetmez, “İnşaat Mühendisleri Odası, insan odaklı bir meslek odasıdır. İnsana dair ne varsa, mesleğimizle ilgilidir. İnsanların temel barınma ihtiyacından altyapıya, üstyapıdan köprülere, barajlardan tünellere varan ve insan yaşamına etki eden tüm alanlar mesleğimizin birer parçasıdır. Böylesine önemli ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu çalışma alanlarına sahip bir meslek kuruluşunun bu görevleri yürütebilmesi ve Odamızın köklü birikimini geleceğe taşıyabilmesi için ilkeli, yenilikçi, idealist, tutarlı bir yönetim yapısına ihtiyaç vardır” dedi.

“İŞBİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Aytek, sürpriz isim olarak yarışa katıldı. Adaylık açıklamasında bulunan Aytek, “27 yıldır inşaat mühendisiyim. İnşaat Mühendisliği mesleğimi üniversiteler ve kamu kurumlarında gerçekleştirdim. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde akademisyen olarak görev alıyorum. Mesleki ve akademik tecrübelerimin, seçilmem dahilinde İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanlığı görevimde de faydalı olacağını düşünüyorum. Gaziantep İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat Daire Başkanlığında ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerimden edindiğim bilgileri kentimizin marka olmasında katkı sunacağım. İnşaat Mühendisleri Odasının kuruluş kanunu gereği kamu yatırımlarına mesleki katkı sunması gerekirken, çoğu zaman yapılacak projelerin vatandaşa olan katkısına bakılmadan bu projelerin engellenmeye çalışıldığını üzülerek gördük. Odaların yatırımlara daha objektif ve daha sağlıklı yön vermesi gerektiği inancındayım. Yerel yönetimler ile birlikte yol yürümek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler