USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İdil’de yaşamak istiyorum!

İdil’de yaşamak istiyorum!
16-03-2018 03:35
Gaziantep

Şırnak’ın İdil İlçesi Üçok Köyü Okulu’nda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan bir yakınımın yardım çığlığına Gaziantep’ten sessiz kalmadım. Kısa sürede İdil İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürünü arayarak ihtiyaçların belirlenmesini istedim. Belirlenen ihtiyaç listesinin tarafıma ulaştırılmasının ardından çalışmalarını kısa sürede tamamladım. Okulun ihtiyaçları ve öğrencilerimizin eksiklerini 5-10 arkadaşımızla birlikte koliler haline getirerek İdil’e ilettik. Gaziantep’ten Şanlıurfa ve Şırnak karayolunda ilerlerken 18 yılın ardından giden biri olarak şaşkınlığımı gizleyemedim. Nusaybin’den sonra yerleşim alanlarında ortaya konan alt ve üst yapı çalışmaları beni büyük oranda şaşırttı. Yol, asfalt, park, yeşil alan, mesire alanları, yeni yaşam alanlarını inanın ben doğduğum kent Gaziantep’te göremedim. Kayyumlara devredilen ilçe ve büyükşehir belediyelerinin çalışmalarını takdirle izlediğini belirtebilirim. Akşamın geç saatlerinde İdil sokaklarında gezebilmek, sohbet etmek için oturduğunuz kafeteryada çay içmek tabi ki bunlar adı düne kadar terörle anılmış bir bölge için oldukça önemli. Bakınız bugünlerde İdil ve Şırnak’ın diğer ilçelerini gezebilmek için tur düzenlemeye başlayacak olan seyahat acenteleri varmış! Vatani görevimi Şırnak’ın Gabar Bölgesi’nde yer alan Yağızoymak Taburunda yaptım. 2000’li yıllarda Cizre ilçesinin Kasrik Bölgesi’nde asker olmama rağmen geçiş yaparken bir ürperti hissederdik. Bakınız Cizre ilçesinde uluslararası bir firma 5 yıldızlı oteli 1 yıl önce hizmete açmış. Bence kendi şehrimizde dahil olmak üzere bazı yerel yönetimler bölgeye giderek belediyecilik hizmetleri konusunda “DERS” almalılar!

HİZMETTE SINIR YOK VATANDAŞ MEMNUN

Hizmette sınırın tanınmadığı bölgede gördüğüm yol, kaldırım, yeşil alan ve park çalışmalarını ben yaşadığım bu kentte kaliteli şekilde göremedim. Aracımızın geçtiği asfaltların ne kadar kaliteli olduğunu ancak görüp yaşadığınızda anlayabilirsiniz. Ben ve arkadaşlarımın İdil ziyaretinde gülen yüzlerle karşılaşmak o bölgede yaşayan ve görev yapan insanların mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri karşısında inanın imrenmemek elde değildi. İdil Kaymakamı ve aynı zamanda Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Sayın Ersin Tepeli, yardım konvoyunda yer alan heyeti makamında kabul ederek ilçe hakkında bilgi verdi. İlçeye yapılan hizmetlerden dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunduk. Kaymakamından ilçe genelinde görev yapan herkes vatan millet için bu bölgede görev yapmaktan dolayı oldukça mutlu. Bir dönemler Doğu illerine ataması yapıldığı zaman istifa eden kamu çalışanlarını hatırladıkça bugün ortaya çıkan bu manzaranın bir tesadüften ibaret olmadığı çok açık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgenin daha da gelişebilmesi yönünde verdiği talimatlar bir bir hızlı şekilde yerine getiriliyor. Gaziantep’ten bir saat bile uzak kalamayan öğretmen yakınım bana 3 yıl önce İdil’e yerleştiğini ve burada yaşamak istediğini dile getiriyor. Bölgede kaldığım süre içerisinde İdil’de akşam saatlerinde çay keyfine varabilmek, Mardin’de o canlılığı görebilmek ve Diyarbakır’da gecenin bir yarısında ailelerin sosyal yaşam çerçevesinde sokaklarda gezebildiğini görmek gerçekten çok güzel.

GAZİANTEP’TE SOSYAL YAŞAM YOK!

Sosyal yaşamın yaşadığım kentte neredeyse bitme noktasına geldiği son yıllarda akşam saatlerinde ailemle en son sanırım birkaç ay önce dışarıya çıkabildim. Gaziantep’te güvenlik sorunu yok ama sosyal yaşamda yok. Gastronomi kenti olduk Antepliler bir lokantaya oturup kendi şehirlerinin mutfağından lezzetleri tadamıyor. Kentte doğmuş, yaşamış ve neredeyse yaşlanma noktasına gelim onlarca insanın halen Gaziantep Kalesini gezmediğini rahat bir şekilde söyleyebilirim. Kentte Hayvanat Bahçesi, Zeugma Mozaik Müzesi ve en önemli Kale olmasa neredeyse şehre yerli ve yabancı turist gelmeyecek. Yolda yürüdüğünüz yerde karşınıza neyin çıkacağı belli değil. Akşam saatlerinde ailenizle dışarıda bir hava alabilmek şayet aracınız var ise mümkün. Yolda yürüdüğünüz yerde karşınıza çıkanlar ya para istiyor ve başka bir şey talep ediyor. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep milletvekillerimizden bazıları dile getirdiler, “Gaziantep’te hırsızlık olayları çok fazla yok abartılıyor” dediler. Yorumlarına saygı duyuyorum ama 155 Polis İmdat hattına yapılan hırsızlık ihbarlarının sayısını da merak etmiyor değilim. Fakat tüm bunlara rağmen kenttin ihracat rakamları bizleri bu kentte heyecanlandıran önemli konulardan birisi. Silopi yolunda ilerlerken Gaziantep’ten Habur’a doğru yola çıkan yüzlerce tırı görmek bu kentin her şeye rağmen mücadeleci yapısını ortaya koyuyor. Ekonominin kötüye gittiği dönemlerde bile Habur’dan çıkış yapan Gaziantep çıkışlı tırların sayısında hiç düşüş yaşanmadığına dikkat çekiliyor. Şehirde yeni otel projeleri var bu oldukça önemli bir gelişme. Uluslararası otel işletmelerinin Gaziantep’te yeni otel projelerini ortaya koymaları Allahtan kente gelen yerli-yabancı turist sayısıyla eş değerde. Sonuç olarak Doğu illerine imrenmendim değil ama sonuç itibariyle yaşadığım kenti Gaziantep’i seviyorum ama daha güzel hizmetleri görmek istiyorum…
Sağlıkla kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler