USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

HAVUZA GİREN OTOBÜS SÜRÜCÜLERİ ŞAŞKIN

HAVUZA GİREN OTOBÜS SÜRÜCÜLERİ ŞAŞKIN
07-02-2020 11:32
Gaziantep

Büyükşehir Belediyesinin yoğun çabaları neticesinde havuz sistemine dahil edilen mavi renkli halk otobüslerinin önemli b ölümü mevcut duraklarda yolcu almamaya başladı. Yaşanan bu durum karşısında ise belediye ekipleri tespit edilen halk otobüslerine ceza yazmaya başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplu taşımayı kent genelinde daha kaliteli ve güvenli bir şekilde yapabilmek adına çalışmaların önemli oranda tamamlandığını dile getirdi. Son olarak mavi renkli özel halk otobüslerinin havuza dahil edildiğini dile getiren Şahin, geçiş sürecinde kısa süreli sorunların yaşanabileceğini anlattı. Diğer yandan ise Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, toplu taşımada hata yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacağını dile getirdi. Bazı mavi renkli özel halk otobüslerinin duraklarda da durmaması karşısında gerekli cezai işlemlerin yapıldığını belirten Kömürcü, “Asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

TOPLU ULAŞIMDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI

Türkiye’nin en kaliteli toplu taşımasının Gaziantep’te yapılması için uzman ekiplerin öncülüğünde çalışmaların devam ettiğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son olarak mavi renkli özel halk otobüslerinin havuz sistemine dahil edildiğini anlattı. Yolcuların seyahat sırasında güvenliklerinin sağlanmasına yönelik özel halk otobüslerinde sesli kamera sisteminin hayata geçirildiğini anlatan Şahin, “Vatandaşlarımızın rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamak amacıyla özel halk otobüslerimizin önemli bölümünde sesli kamera sistemi hayata geçirildi. Otobüs şoför kartı uygulamasıyla da halk otobüsünün takibi çok kolay bir şekilde yapılmaya başlandı. Ulaşım Daire Başkanlığının öncülüğünde sürdürülen çalışmalarımız kısa sürede tamamlanacak ve kentimizde toplu ulaşıma ilişkin olarak tek bir sıkıntı bile kalmayacak” diye konuştu.

“HATASI OLAN SÜRÜCÜYÜ AFFETMEYECEĞİZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Kömürcü, bir süre önce havuz sistemine dahil olan mavi renkli özel halk otobüslerinin sıkı bir takip altında tutulduğunu açıkladı. Kendilerine gelen şikayetler doğrultusunda hareket ettiklerini ve son dönemde duraklarda durmayan mavi renkli otobüsler hakkında cezai işlemlerin uygulandığını anlatan Kömürcü açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Havuz sistemiyle birlikte Gaziantepliler toplu ulaşım hizmetini daha kaliteli bir şekilde almaya başladılar. Fakat bir süre önce havuz sistemine dahil edilen mavi renkli özel halk otobüslerine gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Bu sancılı sürecin kısa süre içerisinde sona ereceğine inanıyoruz. Sistem rayına tam oturduğunda ise toplu ulaşımla ilgili olarak 0 şikayet hedefindeyiz.”

“YÖNETİM KURULU OLARAK SORUNLARI SIRALADIK”

Gaziantep'te çözülmesi gereken en öncelikli konular arasında şehir içi ulaşımın yer aldığını kaydeden Gaziantep Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Dündar, “Vatandaşlarımızla ulaşım sorunlarını konuştuk. Toplu ulaşımı baştan aşağı araştırdık. Sorunların neden kaynaklandığını ve çözüm için nelerin yapılması gerektiğini belirledik. Ulaşımın tek elden sağlanacağı havuz sistemiyle birlikte kentteki bütün otobüslerde hizmet kalitesinin yükseleceğine inanıyorum. Sistem sayesinde ulaşım tek elden yönetilecek. Vatandaşın mağduriyeti en aza inecek ve araçların belirlenen saatlerde duraklara ulaşmaları sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Dündar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Bu sistemle birlikte araçlara özel kameralar daha önceden yerleştirilmişti. Kameralar hem güvenlik hem denetim amaçlı kullanılacak. Araçlardaki olumsuzluklar güvenlik amaçlı olarak izlenecek ve çözüm üretilecek. Ayrıca araçların takibi kontrol altına alınacak ve toplam 184 otobüsteki hareket, seyir ve doluluk oranı an ve an izlenebilir hale getirilecek. Böylelikle toplu ulaşımdaki en küçük olumsuzluğun tespiti, araçların duraklara belirli saatlerde varıp varmadığı da kontrol altına alınmış olacak. Araçların durakta yatmaları da, tam gaz gitmeleri de sona erecek. Havuz sistemi diğer illerde epey zamandır uygulanıyor. Havuz sistemi sayesinde müşteri kapma yarışı sona erecek ve yolcu sayısı artacak. Sistem sayesinde araçlar belirli bir sıra ile hatlarda çalışacak ve adil bir gelir dağılımı olacak. Yolcu sayısına göre değil, çalışılan süreye, performansa göre kazanç elde edilecek. Havuz sisteminde yolcuyu kimin taşıdığının önemi kalmıyor. Yolcuyu sistem taşıyor ve sistemden herkes performansı kadar ücret alıyor. Bireysel işletmecilik değil, kurumsal bir işletmecilik ön planda. Yolcuyu hangi aracın taşıdığının bir önemi yok. Hedefimiz, toplu ulaşım araçlarını tercih edilebilir yapmak. Vatandaşların özel araçlarını kullanmaları yerine toplu taşımayı özendirmeye çalışıyoruz. “

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler