USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Haratoğlu’ndan sert tepki

Haratoğlu’ndan sert tepki
06-12-2018 10:59
Gaziantep

Örnek Sanayi Sitesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Haratoğlu Gaziantep Havaalanında yaşanan ve özellikle engelli vatandaşlarımızı zor duruma düşüren uygulamalara sert tepki gösterdi. “Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.” diyen Haratoğlu “Salona girip işlemlerini yaptıktan sonra sizi götürecek birisini ve tekerlekli sandalye bulmak apayrı bir dert iken, gelen görevli ile tekerlekli sandalye daha da vahim. Görevli bu işi babası hayrına yapıyormuş edasında ve çok saygısız” şeklinde açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Örnek Sanayi Sitesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Haratoğlu Gaziantep Havaalanında yaşanan ve engelli vatandaşlarımızı zor duruma düşüren uygulamalara sert tepki göstererek “Seyahat edecek kişiler, çok önemli bir ameliyata giden bir hasta, sınava girecek bir öğrenci, çok önemli bir toplantıya giden işadamı, önemli bir seminere katılacak olan bir doktor, yurtdışı bağlantısı olan bir gurbetçi ya da işinden izin almış keyif için gidecek herhangi birisi olabilir. İnsanların bütün plan ve hedefini yok etmenin cevabı, insanları saatlerce havalimanında bekletip sonra da “uçuş iptal oldu” diye birkaç kelime olamaz.” dedi.

HER SAĞLIKLI İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR

Haratoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Engelsiz Bir Türkiye hedefine ulaşmak ümidi ile bütün engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz. Ancak son günlerde dilimizden düşüremediğimiz Gaziantep Havalimanında yaşanan o kadar olumsuzluklara ek olarak,  oraya engelli ya da yaşlı bir insan olarak gitmenizi hiç tavsiye etmem. Öyle ki, otoparktan salona ulaşmak, yetersizlik nedeni ile rastgele park edilen araçlardan dolayı çok zor ve mesafe çok uzun. Nedendir anlamış değilim, kiralık araç firmalarının otoparkı hemen binanın yanındadır. O park alanı engelli veya yaşlı insanlar için kullanılabilir. Salona girip işlemlerini yaptıktan sonra sizi götürecek birisini ve tekerlekli sandalye bulmak apayrı bir dert iken, gelen görevli ile tekerlekli sandalye daha da vahim. Görevli bu işi babası hayrına yapıyormuş edasında ve çok saygısız, tekerlekli sandalye de herhalde ilk icat edilenlerden ki, o kadar çürümüş eskimiş. Ancak bir insanı aşağılamak istiyorsanız böyle bir uygulama yaparsınız. Son olarak sizi uçağa çıkaracak asansörlü sağlık aracı yerine, uçağa yükleme ve boşaltma için kullanılan pislik içerisindeki bir kamyonun kullanılması da bu kadar sıkıntının tuzu biberi oluyor. Engelli ya da değil, hiçbir “İNSAN” böyle bir şeyi hak etmiyor, hele hele marka şehir dediğimiz Gaziantep’te. Görevliler ya da sorumlular neden bunu görmezler ya da görmezden gelirler anlamak imkansız. Unutmamalıyız ki “ her sağlıklı insan bir engelli adayıdır”.

“UÇUŞ İPTAL OLDU DİYE BİR GEREKÇE OLAMAZ”

“Kış aylarının gereği, son günlerde artan atmosferik sis olayından dolayı ne yazık ki Gaziantep Havalimanını kullanamaz hale geldik. Oysa, Nisan 2015’de Gaziantep Havalimanına “Aletli İniş Sistemi (ILS)” monte edildiği müjdelenmişti. ILS cihazı olan havaalanlarında görüş mesafesi sıfır metre dahi olsa uçaklar iniş yapabilmektedir. O zaman Gaziantep Havalimanında ki ILS cihazı çalışmıyor mu? Yoksa başka bir yere mi taşındı? Eğer taşındı ise bile 150.000 ile 500.000 Dolar civarında bir fiyatı olan bu sistem Gaziantep Havalimanına yakışmaz mı? İptal olan uçuşlardaki binlerce insanın mağduriyetini, Adana ya da başka illere gitmek zorunda bırakılması daha pahalıya mal olmuyor mu? Plan yapmış insanları, bu kadar mağdur etmenin hiçbir anlamı yoktur. Seyahat edecek kişiler, çok önemli bir ameliyata giden bir hasta, sınava girecek bir öğrenci, çok önemli bir toplantıya giden işadamı, önemli bir seminere katılacak olan bir doktor, yurtdışı bağlantısı olan bir gurbetçi ya da işinden izin almış keyif için gidecek herhangi birisi olabilir. İnsanların bütün plan ve hedefini yok etmenin cevabı, insanları saatlerce havalimanında bekletip sonra da “uçuş iptal oldu” diye birkaç kelime olamaz.”

Sanki biz Marka Şehir kavramını yanlış anladık. En pahalı uçak biletini almak, firmaların şehrimize uçuşlarını kaldırması, en kötü ve eski uçakları göndermesi, hatta hosteslerin bile davranışının biz Gazianteplileri küçümser gibi o alaycı bakması değil Marka Şehir olmak.  Şehrimiz sahipsiz değildir, ümidimiz ve inancımız bakanlarımız, milletvekillerimiz, yöneticilerimiz bu konuları en kısa sürede çözeceklerdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler