USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

GURBETÇİLERİN KORONA TEST SIRASI

Gaziantep’te sağlık kurumlarında koronavirüs test sayısında önemli artış gözlendi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Tiryaki, test sayısında ki artışın gurbetçilerden kaynaklı olduğunu açıkladı.

GURBETÇİLERİN KORONA TEST SIRASI
14-10-2020 09:53
Gaziantep

Koronavirüsle mücadele sürecinde sağlık kurumları ve sağlık çalışanları arı gibi çalışmaya devam ediyorlar. Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi Covid-19 Servisi önünde koronavirüs testi için uzun kuyruklar oluşturan gurbetçiler ülkelerine dönüş hazırlığı yapıyorlar. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Tiryaki, Covid servislerinde yaşanan test yoğunluğunun gurbetçilerden kaynaklandığını dile getirdi.

AB ÜLKELERİNDEN BAZILARI COVİD-19 PCR TESTİ İSTİYOR

Yaz tatili için geldikleri Gaziantep’te tatillerinin ardından ülkelerine dönüş için hazırlanan gurbetçiler PCR testi yaptırmak zorundalar. Gidecekleri ülkelerde Covid-19 PCR testinin şart koşulduğu gurbetçiler testlerini bir an önce olabilmek için yoğun gayret ortaya koyuyorlar. Koronavirüs servislerinde yaşanan yoğunluğa ilişkin olarak açıklama yapan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Tiryaki, tatillerinin ardından çalıştıkları ülkelere dönüş hazırlığı yapan gurbetçilerin PCR testi yaptırmalarının zorunlu olduğunu anlatı. Servislerde yaşanan yoğunluğun bundan kaynaklı olduğunu anlatan Tiryaki, tüm vatandaşların koronavirüs sürecinde kurallara uymalarını istedi.

ZATÜRE AŞISI RİSK GURUBUNA ÜCRETSİZ YAPILIYOR

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Tiryaki, Aile Sağlığı Merkezlerinde risk gurubunda bulunan vatandaşlar ise 65 yaş üstü vatandaşlara zatüre aşısının yapıldığını anlattı. Risk ve 65 yaş üstü vatandaşların dışında zatüre aşısı yaptırmak isteyen vatandaşların eczanelerden bu aşıyı temin edebileceklerini söyledi. Tiryaki açıklamasında, koronavirüs sürecinde vatandaşların soğuk algınlığına karşıda kendilerini korumalarını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler