USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

GTO BAŞKANI HIDIROĞLU MÜTEAHHİTLİĞE Mİ SOYUNDU?

Taşlıca Bölgesi’nde terlik ve ayakkabı sektörüne yönelik oluşturulacak sanayi sitesiyle ilgili trajikomik bir süreç yaşanıyor

GTO BAŞKANI HIDIROĞLU MÜTEAHHİTLİĞE Mİ SOYUNDU?
01-04-2018 08:35
Gaziantep

Gaziantep Ticaret Odası Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıklayan Beyhan Hıdıroğlu, terlik ve ayakkabı sektöründe Taşlıca Bölgesi’nde 800 bin metrekare alanda oluşturulacak yeni sanayi sitesi alanıyla ilgili gündem maddesi oldu. Hıdıroğlu, yüzlerce üyesi olan bir kooperatifi saf dışı ederek diğer yandan kendi bünyelerinde kurulduğu iddia edilen 39 üyeli bir kooperatifi desteklemesi esnaf arasında huzursuzluğa yol açtı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NEDEN “GTO BÜNYESİNDE” DEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Nizip Caddesi’nde Kentsel Dönüşüm Planlaması yapmasının ardından burada yer alan ayakkabı ve terlik sektörünün bileşenleri için Taşlıca Bölgesi’nde yeni sanayi alanı planlaması yapıldı. Nizip Caddesi’nden taşınacak olan ayakkabı ve terlik sektörü temsilcileri için kurulan 2 ayrı kooperatif çalışmalarını sürdürürken Büyükşehir Belediyesi anlamsız bir şekilde GTO bünyesinde kurulduğu iddia edilen kooperatife yer tahsisi yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesinin resmi yazılarında, “Söz konusu işyerlerinin taşınması ve yapılması konusunda işlemlerin GTO bünyesinde kurulan kooperatifle yürütülmesi” ibaresi yer aldı.

HIDIROĞLU’NA ARTIK “MÜTEAHHİT BAŞKAN” DİYORLAR

GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ile Terlik ve Ayakkabı Sektör Gurubunda yer alan birkaç ismin öncülüğünde kurulduğu iddia edilen S.S. Taşlıca Terlik ve Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ortalama 5 ay önce kuruldu. 39 kişiyle genel kurulunu tamamlamasına rağmen Taşlıca Bölgesi’nde yer alacak sanayi sitesinin yapım işini Büyükşehir Belediyesi’nden aldı. Aynı sanayi alanında faaliyet göstermek için kurulan Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif esnafa TOKİ aracılığıyla işyerlerini yapmayı hedeflerken diğer kooperatif ise özel yapı müteahhitliği aracılığıyla işyerlerini yaptırmayı düşünüyor. Bu durum ise GTO Başkanı Hıdıroğlu hakkında, “Müteahhit başkan” yorumlarına neden oldu.

BİR YANDAN YÜZLERCE ÜYE DİĞER YANDAN İSE 39 ÜYEYLE
KONGRESİNİ YAPAN KOOPERATİF BULUNUYOR

Bu çalışmalar çerçevesinde esnaf kendi arasında yıllar öncesinde Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifini kurdu. Kurulan kooperatifin bugün yüzlerce üyesi bulunuyor. Diğer yandan ise ortalama üyesi 100’ü bulmayan ve 4-5 ay önce ortaklar arasında olmamasına rağmen Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde kurulduğu iddia edilen kurulan S.S. Taşlıca Terlik ve Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi yine aynı şekilde Taşlıca Bölgesi’nde yer alan sanayi alanında aktif rol üstlenmek istedi. Fatih Altıntuğ’un başkanlığını sürdürdüğü kooperatif tüm çalışmalarını Ticaret Odası’nda sürdürmesine rağmen kooperatif ortakları arasında GTO olmadı. Ticaret Sicil Gazetesi’nde kooperatif ortağı olarak görülmeyen GTO Büyükşehir Belediyesi’nin resmi yazılarında, “GTO bünyesinde kurulan kooperatif” ibaresi yer aldı.

GTO HEYETEİ DAHA ÖNCE FATMA ŞAHİN’İ ZİYARET ETMİŞTİ

Taşlıca bölgesinde oluşturulacak yeni sanayi sitesi çalışmalarıyla ilgili Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Faruk Melekoğlu, Murat Karakaş, Kamil Tosun, meclis üyesi Haci Şeker, Gaziantep Ticaret Odası’nın öncülüğünde kurulan Taşlıca Plastik ayakkabı ve Terlik Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Fatih Altuntuğ, Yönetim Kurulu üyeleri Mahir Bayram, Fethi Sıvakçıgil, Abdülkadir Kırbaç, Osman Gözeri, Atilla Melekoğlu, Fikret Çetintaş, Fatih Candar ve Alattin Çıtlık, GTO Genel Sekreter Vekili Figen Çeliktürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, heyet Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan, plastik ayakkabı ve terlik sektörüne verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler