USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

GAZİANTEP'TE AŞK BAŞKA OLACAK

GAZİANTEP'TE AŞK BAŞKA OLACAK
04-01-2019 09:24
Gaziantep

Satış rekorları kıran 'İki Cami Arasında Aşk' kitabının yazarı Mürvet Sarıyıldız bu kez de Gaziantep'i kaleme alacak. Gaziantep'in de oldukça mistik bir kent olduğunu kaydeden yazar Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Kitaplarımda mümkün oldukça hep aşk işledim. Kapaklarımda bile aşk var. Gaziantep de mistik bir kent. Zeugma Çingene Kızı var. Gaziantep üzerine detaylı araştırma yapıp "Gaziantep'te Aşk Başkadır" diye bir kitap yazacağım" dedi.

AŞKSIZ BİR ŞEY OLMUYOR

Şimdilerde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan ve dokuz kitabı yayınlanan Mürvet Sarıyıldız, Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamada yazarlık serüvenine ilişkin konuştu. Lise yılları için "Lise dönemlerimde iki kelimeyi bir araya getiremezdim. Çok utangaçtım" diyen yazar,  "Açılıma sebep olan şeyin de birikim olduğunu düşünüyorum. Bir dönem çok okudum. Ve okuyorum. Birikimler bende önce şiir olarak sonra da roman olarak patladı. 'Yokluğun Yalnız Bırakmıyor Beni' isminde bir de şiir kitabım var. Aşksız bir şey olmuyor. Aşçılar bile yemeği aşkla yapar. Mutlaka bir sevgilinin olması gerekiyor" diye konuştu.

NEDEN İSLAM FELSEFESİ ÜZERİNE YAZDI?

Basılmayan kitaplarının olduğunu da kaydeden Mürvet Sarıyıldız, "Basılmayan kitaplarım da var. Bir tanesi şiir kitabı diğerleri ise roman. 'Antik Kentte Aşk' kitabı İslam felsefesini ilk ele alan romandır. Ben Sofi'nin Dünyası kitabını çocuk yaşlarda okumuştum. Etkilendim. Büyüdüğümde de hep Nietzsche'den, Freud'dan bahsedilirdi. Biz hep Batı felsefesinden ve filozoflarından bahsediyoruz. İslam felsefesi ve filozoflarından bahsetmiyoruz. Ondan dolayı yazmıştım bu kitabı" dedi.

YENİ PROJE GAZİANTEP

Kitaplarında mümkün olduğunca aşkı işlediğinin de altını çizen yazar, Gaziantep'i kaleme almak istediğini ve yeni projesinin Gaziantep olduğunu belirtti. "Mümkün oldukça hep aşk işledim. Başlıklarımda bile aşk vardır" ifadesini kullanan Sarıyıldız, "Gaziantep de mistik bir kent. Zeugma Çingene Kızı var. Gaziantep üzerine detaylı araştırma yapıp "Gaziantep'te Aşk Başkadır" diye bir kitap yazmayı gündeme aldım" diye konuştu.

ROMANLARIMI KENDİMİ YETİŞTİRMEK İÇİN YAZIYORUM

"Romanlarımı kendimi yetiştirmek için yazıyorum" diyen yazar, "Mesela İslam felsefesinde kendimi geliştirmek istediğimde İslam felsefesiyle ilgili roman çıkıyor. Yedi Güzel Adam kitabında da yine Yedi Güzel Adamı daha yakından tanımak istemiştim. Kendimi yetiştirmek istediğim alanlarda okumalar yapıyorum. O da yazıya dökülüyor" ifadelerine yer verdi.   

ŞİİRİN CİNSİYETİ OLMAZ

Aşkı dile getirmenin bir bayan için daha zor olduğunu ve toplumda yadırgandığını da söylemeden geçmeyen Sarıyıldız şöyle konuştu; "Aşkı dile getirmeyi sadece bu dönemdeki bayanlar değil her dönemdeki bayanlar yaşamış. İşe iş bakılmıyor ki. İşe cinsiyet gözüyle bakılıyor. Şiir insanların kendini ifade ettiği bir alandır. Sanatın ruhuna aykırıdır cinsiyete büründürmek. Ruhta kadın erkek ayrımı yokken ruhtan çıkan şiirleri cinsiyete ayırmak çok saçma."

NARİN DEMİRCİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?