USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“GAZİANTEP’İN SESİ OLACAĞIM”

“GAZİANTEP’İN SESİ OLACAĞIM”
14-05-2018 12:39
Gaziantep

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili aday adayı Avukat Sermet Atay, Hakimiyet Gazetesi’nden Merve Tanrıöver’in sorularını yanıtladı. 24 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde Gaziantep’e hizmet etmek için milletvekili adayı olmak istediğini dile getiren Atay, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik olarak önemli açıklamalarda bulundu.

 

SERMET ATAY KİMDİR?

-Siyasi hayatın, 30 yıldan bu yana her kademesinde çalışıp, Doğru Yol Partisinde il ikinci başkanlığı,ilçe başkanlığı ve sekiz yıl aralıksız il başkanlığı görevlerinde sonra 2008 yılında siyasi hayatımızı noktalayıp köşemize çekildik.2011 yılında MHP başkan yardımcısı Semih Yalçın Bey’in,Gaziantep’ten milletvekili adaylığında birlikte çalışmamız için daveti üzerine icabet ederek MHP  saflarına katıldım.Allah’ın yardımı ve sayın halkımızın teveccühleriyle Semih Bey’i  milletvekilimiz seçtik.O dönemde FETÖ’ nün kaset kumpaslarıyla Semih Yalçın Bey, temiz kalmış tek başkan yardımcısıydı.Ve beklenenin aksine kendilerini yüksek oy alarak gönderdik.Ben de Gaziantep’te aktif siyasi hayatıma tekrar başladım.Mehmet Yıldırım döneminde il ikinci başkanı olarak görev yaptım.2013’ten itibaren de parti bünyesinde verilen bütün görevleri yaptım. 2015’te beşinci sıradan milletvekili adayı oldum.Ve birinci sıradaymış gibi çalışarak çok güzel bir oy potansiyeline sahip olduk.İl,ilçe ve büyük kurultay delegeliklerinden sonra  da arkadaşlarımızın da talebiyle, Gaziantep siyasetinde olan boşluğu da gördüğümüzden aday adayı oldum.

KASET KUMPASININ ARKASINDA FETÖ YAPILANMASI MI VARDI?

_FETÖ taarruzu halka karşı 15 Temmuz da oldu, ama MHP’ye çok daha öncesinden başladı. Kaset kumpasları önce MHP’yi hedef seçerek 9 genel başkan yardımcısının FETÖ organizasyonuyla, uygunsuz görüntülerinin servis edilmesiyle MHP baraj altında bırakılıp siyasi hayattan el çektirilmeye çalışıldı.Zaman içinde de başarılı olamayınca şimdi yeni bir siyasi oluşum kurdular. Bukalemun gibi şekil değiştirerek siyasi hayatlarına devam etmekteler.Bu dönem de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ’yü parti içerindeki temizleme kararlılığı ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin FETÖ’ ye karşı keskin tavrı darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır.15 temmuzda sokağa çıkan bütün gençliğe baktığınızda ellerini bozkurt yaptığını gördünüz.Çünkü canı pahasına sokağa dökülen ülkücülerdi. FETÖ’ cülerin bir kısmı yurt dışına kaçarken, bir kısmı da tutuklanarak ceza evlerine konuldu.

SİYASİ AYAĞINA NEDEN DOKUNULMADI?

Genel başkanımızın da dediği gibi  FETÖ’ nün siyasi ayağı da var ve hesabının sorulacağı günü bekliyoruz. Bu harekete kim bulaşmışsa hesap vermelidir.Hiç kimsenin ayrıcalığı olmamalıdır.MHP bunun takipçisi olacaktır.FETÖ bitmemiş uykuya çekilmiştir.Kripto FETÖ’ cüler halen görev başındadır.Değişik görev ve kademelerdeler.Bu öyle bir örgüt ki  göbeği uluslararası gizli teşkilatlara dayanmaktadır ve kendini çok iyi gizlemektedir.Bu durum Gaziantep siyaseti içinde geçerlidir.Geçmiş dönemlerde FETÖ toplantılarında baş köşelerde oturanlar,umre organizasyonu yapanlar,hangi iş adamlarının milletvekillerinin gidip gitmeyeceğine FETÖ imamıyla karar verenler,bugün halen ortada gezmekteler ve bizlerde onları  görüyoruz.

AK PARTİ  MİLLETVEKİLİ ŞAMİL TAYYAR’IN ÇIKIŞLARINI DESTEKLİYORMUSUNUZ?

FETÖ’ nün daha  birçok siyasi ayağına dokunulmadı.Şamil Tayyar bey haklı bir çıkış yaptı.Ve ben o beyanlarına aynen iştirak ediyorum.Güçlünün güçsüzü ezdiği,güçlünün kurtulduğu,güçsüzün kaldığı bir dönem şekline geldi.Bazılarına bakıyorsunuz tutuklanıyorlar ve delil durumunda hiçbir değişiklik yokken serbest bırakılıyorlar.Kılıf olarak ta kimisine itirafçı deniliyor, kimilerine de denetimli serbestlik,etkin pişmanlık..gibi kılıflar bulunuyor.Bir öğretmene,astsubaya örgüt üyeliğinden on sene,on beş sene verilirken çok büyük finansör olanlara bakıyorsunuz dışarıda serbest geziyorlar.Soruyoruz; bunlar içeriye hangi delillerle girdi ve yine  hangi delillerle dışarıya çıktılar.Bunların çok iyi araştırılması lazım.Halkında tepkisi de bundan kaynaklanmakta.Sorulacaksa dibine kadar sorulmalı ve takipçisi olunmalı.Kimsenin korunmaması lazım.Ben bu açıdan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yalnızlaştırıldığının düşüncesindeyim. Kendisi yukarıda  FETÖ ile etkin mücadele yaparken alt kademe ona  ne kadar uyum sağlıyor, bu konuda çok emin değilim. Ama şöyle bir manevra da olabilir.21 Mayıs’ta milletvekilliği listeleri belli olacaktır.Benim kişisel görüşüm,AK Partinin milletvekili oranı yüzde elliye yakın değişecektir.Yani genel başkan AK Parti içinde genel bir temizlik yapacaktır.Yapması da gerekmektedir.Bazı yüzler de artık yıpranmıştır.Ve yine bazıların da FETÖ toplantılarına katıldıklarını biliyoruz.Ucundan kıyısından bulaşmış dahi olsa onları dinlendirmek ve yeni isimlere yer açmak lazımdır.Bu MHP içinde geçerlidir.

DEĞİŞİM ŞART  MI DİYORSUNUZ?

Suç örgütlerine bulaşmamış, gerçekten temsil kabiliyeti yüksek neferlere ihtiyaç var artık. AK Parti Gaziantep’ten her dönem milletvekili,bakan çıkarıyor ama  seçilmişlerin yaptıkları hizmetleri de incelemek lazım.Eskiden siyasi karne vardı ve sorgulanırdı.Stadyum yaptım deniliyor, arkasından TOKİ çıkıyor.Belediye başkanının etkisiyle meydan yapılacak deniliyor.Yani artık Gaziantep siyasilerin şehri olmaktan kurtulmalı.Kapalı yüzme havuzumuz var, on yıldır bitirilemiyor.Havaalanımız var.Gaziantep ve çevre illere de hizmet veriyor.Beş yüz milyon Suriyeli sayımız üç milyona çıkmış.Tüm bu yoğunluğa rağmen uçak sayımıza bakıyoruz.Adana’nın yarısı kadar.Adana-Ankara,Adana-İstanbul fiyatları Gaziantep’in yarı fiyatı kadar.Sebebi de uçak seferinin  arttırılmaması, artan talebe yetersiz kalması.Ve buda fiyatları iki misline çıkartıyor.

SİYASİLERİN YETERSİZLİĞİNİ NEYE BAĞLIYORSUNUZ?

Gaziantep’teki siyasilerin Ankara’da sorunları ciddi anlamda görüşüp çözüme götürmekte çok geç kalıyorlar. Gaziantep havaalanının ihalesi  o kadar yazılıp çizilmesine rağmen daha yeni yapıldı.Ve diğer bütün işlerde ağır aksak işliyor.Öyle meselelerde var ki kimse elini dahi sürmüyor.

GAZİANTEP’İN EN ÖNEMLİ SORUNU SİZCE NEDİR?

Bana göre en büyük meselemiz, hiçbir siyasinin dillendirmediği Gaziantep Spor meselesidir. Bu memleketin medarı iftiharı iken,dünya çapında bilinen bir marka iken,  beş milyon borçla devralan şahıs,takımı yüz yirmi beş trilyon borçla bırakıyor ve bir siyasi çıkıp ta sorulması gereken hesapları sormuyor. Ben Sermet Atay olarak her plartformda, basında bunlarla ilgili sorulması bilinmesi gerekenleri söylüyorum.Ama ne yazık ki,şehrin valisi, bakanı, vekili kulağını kapatıyor.Sayın Abdülhamit Gül’e çağrı yapıyorum.Gaziantep Spor’u bu duruma düşüren İbrahim Kızıl ve kardeşi Mehmet Kızıl ve diğer suç ortakları, Yargıtay da ki dosyalarının incelenmelerini bekliyorlar.Dosya layıkıyla incelense oradaki yüzlerce sahte faturayı,dolandırıcılığı ve resmi evraktaki sahteciliği görecekler.Gaziantep’in sahipsiz olmadığını göstersinler artık.Hazine avukatı temyiz kararı verirken, bu kararı üç satırla  “verilen kararı temyiz ediyorum” şeklinde bir dilekçeyle temyiz etti.Müdahale talebinde bulunanların hiçbirinin müdahale kararı kabul edilmedi.Ankara’da bunu kim takip ediyor? Gaziantep Spor’un düştüğü bu durumun sorumlusu kim?Sorumlulardan hesap sorulacak mı?GaziŞehri Sporu kurduk diye, Gaziantep Sporu öldürelim mi? Gaziantep Sporu  bu duruma düşürenler hangi yüzle halen ben Gaziantep milletvekili aday adayıyım diyebiliyorlar. Efendim neymiş;”Üç yüz elli bin Urfalı var.İki yüz elli bin tanesi benim hemşerim”denmekte.Ben bu beyanatı Gaziantep için hakaret olarak kabul ediyorum.Senin hemşerin gelip burada ekmek yiyorsa, sen insanları ötekileştiremezsin. Urfa’dan gelen hiç kimse senin esirin değil,askerin hiç değil.O şahsın değil aday adayı AK Partinin kapısından bile girememesi lazım.Bunun açıklamasının da,hesabının sorulmasını da  AK Partililerin yapmasını bekliyorum.Ama ne yazık ki oy kaygısıyla sessiz kalınıp herkesin yaptığı yanına kar kalıyor.Güçlünün güçsüzü ezdiği,güçlünün adaletten kurtulduğu bir düzen oluşuyor.

İNSANLAR SİZCE NEDEN SUSUYORLAR?

Ben  Gaziantep’te 30 yıldır siyasetin içersindeyim. Kimileri yeniden seçilemem korkusuyla,kimileri de aman bana oy vermezler, korkusuyla gördükleri doğruları söyleyemiyorlar.Eğer ben milletvekili seçilirsem, bu şehrin sesi olacağım.Partimin ilkeleri doğrultusunda,kendi ilkelerimi de unutmadan,dibine kadar Gaziantep’e kim haksızlık etmişse hepsinden tek tek hesap soracağım.Oy hesabıyla,menfaat hesabıyla,eş dost hesabıyla yanlışlıkları görmemezlikten gelmeyeceğim.Herkes görevini layıkıyla yapmak zorundadır.
Gaziantep geçmişle kıyaslanacak olursa, Mustafa Taşar gibi, Mehmet Batallı gibi,Ayvaz Gökdemir’ li  dönemleri gibi,güzel şeyler yapılmıyor.Adalet bakanımız Gaziantepli.Basın yazıyor;Gaziantep’te suç oranı yükseldi, diye.Emniyet mensubu eksiğimiz var.Şuan en az 1500 tane polis gücü lazım.Ama biz bu polisleri tayin ettiremiyoruz.Öğretmen açığımız var,öğretmen getiremiyoruz.Siyasi otoritenin işidir bu.Gidecekler, ilgili bakanlıklara sorunları talepleri bildirip kadro almanın peşine düşecekler.Eğer yeni iktidar döneminde vatandaş bize görev verirse, MHP olarak elimizden geleni sonuna kadar yapacağımızdan şüphe duyulmasın.

Siyaset, sadece milletvekili seçilmek, kendi paçanızı kurtarmak değildir.Eğer halkı,memleketinin sorunlarını unutacaksak bu çabaların siyasetin  hiç önemi de yoktur.O yüzden yüksek hedefi olanların milletvekili olması gerekir.Bu hedefte;öncelikle Gaziantep’in müreffeh olması,yükselmesi, ihtiyaçlarının acilen giderilmesi şeklinde olmalıdır.

GAZİANTEP İYİ YÖNETİLEMİYOR DERKEN, ŞEHRİN KİMYASI,SAĞLIĞI,DÜZENİ ESKİSİ GİBİ DEĞİL.DÜZELME NASIL OLABİLİR SİZCE?

Eskiden Gazianteplinin önceliği,sevdası memleketiydi.Ne yazık ki şimdiye bakıyorsunuz,mesela organize sanayi bölgesinde,bana değmeyen yılan bin yıl yaşayın kafası var.Aman sesimizi çıkarmayalım,konuşmayalım,görmezden gelelim..menfaatime dokunmuyorsa yılan bin yıl da yaşasın.Üzülerek söylüyorum ki şuan ki kafa bu.Eğer biz burada yaşayacaksak öncelikle bu yapıyı değiştirmeliyiz.Bananecilik olmamalı.Biz partimizi her ne kadar temsil etsek de önceliğimizin ilki, vatanın bütünlüğü,ikincisi de Gaziantep olmalı.Onun dışında milletvekili olmuşsun,kendine hizmet etmişsin neye yarar.Halk milletvekillerinin çoğunu tanımaz,bilmez bile.

O yüzden bu seçim hata götürmez. Ben partimde verilecek her görevi yaparım. Sıralamanın benim için çalışma açısından bir önemi yok. Öyle bir şartımda olmadı. Ama seçilebilecek arkadaşlardan da ricam önceliklerinin Gaziantep olsun,kent milliyetçisi olsun.

İTHAL ADAYLAR KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

O konuyla ilgili şimdilik bir bilgi sahibi değiliz.Bizim MHP olarak şansımız,Gaziantepli ve Gaziantep’i de çok iyi bilen bir genel başkan yardımcımız olması.Sayın Semih Yalçın Bey,kimin ne tür insanlar olduğunu,kimin ne tür işlere bulaştığını,kimin kimle beraber olduğunu,FETÖ yapısını,hangi FETÖ’ cü nün parti içine sızmaya çalıştığını, bağlantılarını bilebilecek bir konumda.Çünkü herkesi iyi tanıyor.Bu dönem daha düzgün ve gerçekçi bir liste yapılacak, diye bekliyoruz.Verilecek her karara da saygılıyız.

SEMİH YALÇIN BEY’İN GELME İHTİMALİ VAR MI?

Hayır gelmeyecek. Kendisi İstanbul’dan birinci bölgeden birinci sıra  milletvekili aday adayı.

OLCAY KILAVUZUN’DA ADI GEÇİYOR

Genel başkanımızın takdiridir.Olcay Bey,nereye görev verilirse gidebilecek bir arkadaşımızdır.Ama Gaziantep’e gelebilir mi,o konuyla ilgili bir bilgimde yok.

CUMHUR İTTİFAKINDAN SONRA SİYASETEN AK PARTİYE CANLILIK GELDİ. MHP’NİN ETKİSİ VAR MI?

Aslın da MHP’nin gerçek duruşu net olarak anlatılamadı.15 Temmuz darbe girişiminden sonra MHP’nin tavrı değişti.Genel başkanımız için, “önce eleştiriyordu şimdi birleşti” diye şikayetler geliyor.Bakın,açılım süreci denilen bir süreç yaşadık.O zaman iktidarın yanında kimler vardı? Bir yanda PKK, diğer tarafta da HDP vardı.Diyarbakır’da törenler düzenleniyordu.Bölücü başı cezaevinden talimatlar gönderiyordu.Sonrasında açılım sürecinin FETÖ bağlantısıyla getirildiği anlaşıldı.ABD ve FETÖ baskısıyla, AK Parti içindeki FETÖ cülerin de yönlendirmesiyle başladı.Ve sonrasında ne oldu? hendek siyasetiyle karşılaştık.Güneydoğu’da şehirler yakıldı,isyanlar çıktı.Arkasından da 15 Temmuz kalkışması oldu.Asker ve emniyetin içerisine,hatta çok daha  yüksek kademeler de sızmalar olduğu ortaya çıkınca, MHP gerçek tehlikeyi gördü.Ve hiçbir talepte bulunmadan kendini feda etti.Genel başkanımızda bunun açıklamasını yaparak,başkan yardımcılığı gibi hiçbir talep ve beklentisi olmadığını belirterek;”Önceliğim vatan,devlet, daha sonra partim ve ben”demektedir.

CUMHUR İTTİFAKINA MHP TABANINDAN NASIL TEPKİLER GELDİ?

Bilinçli, yaşanılan süreçleri iyi okuyabilen,araştıran kitle ile hiçbir problem yok.Ama anlayamayanlara da çok iyi anlatmak lazım.O yüzden de aday seçiminin de çok titizlikle yapılması gerekir.Tabanı kırmayacak, tasvip edebileceği adaylarla seçime gidildiğinde başarılı olacaktır.

MHP İL YÖNETİMİ,TEŞKİLATLAR BU SÜRECİ ANLATMAKTA SİZCE NEDEN YETERSİZ KALDI?

2015’te  bir parti girdiği seçimde yüz seksen bin oy alıyorsa ve dört ay sonra gibi çok kısa sürede oy doksan bine düşüyorsa,  yani neredeyse yüzde ellilik bir kayıp yaşanıyorsa o dönem teşkilatının içerisinde ciddi sıkıntılar yaşanmakta demektir.”Az olsun benim olsun” diyen arkadaşlarda her zaman kaybederler.

AMA BAŞARISIZLIĞA,TEPKİLERE RAĞMEN AYNI TEŞKİLATLA YOLA DEVAM EDİLDİ

Burada kongreyi ele geçirip,divanı delegeyi ele geçirip, “ben bu partiyi yönetirim,az olsun benim olsun” zihniyetiyle hareket edersen sonuç olarak ta partiyi küçültürsün.Artık genel merkezde tüm bu yapılanları görüyor.Ben şu kadar başarılıyım..beyanatlarının da hiç önemi yok.Çünkü yakın iki seçim arasındaki tablo ve sonuç ortada.Üstüne birde İYİ Parti kuruldu ve vekil seçtiğimiz şahıs başka partiye katıldı.İster istemez  bunlar bize zarar verdi.Bu yüzden bizim ikinci kere risk alabilme lüksümüz yok.Az olsun, benim olsun deyip kafasını kuma gömen,ben yapıyorum ediyorum deyip organize sanayide iş çeviren,şehir merkezinde film çeviren,iş takipçiliği yapıyorum  nasıl olsa kimse de görmüyor, diyen arkadaş sadece kendini kandırıyor.Genel başkanda,halkta  dahil herkes herkesi görüyor.Ama önümüzde bir süreç var.21’inde listeler belirlenecek.Şuanda adaylarla ilgili güvenlik soruşturmaları yapılıyor.Özellikle FETÖ ’ye en ufak bulaşanı MHP’de  görev alma şansı yok. İlgisi olanlarda korksun. Gaziantep küçük bir yer ve kimler kimlerle iş birliği içinde belgeleriyle birlikte belli. Genel merkezdeki avukatlar,titizlikle çalışmalarını yapıyorlar. Herhangi bir sızmaya asla geçit verilmeyecektir.

ŞUAN EKONOMİK VE SOSYAL EĞİTİM,SAĞLIK.. OLARAK  İÇTİMAİ BİR ÇÖKÜŞ YAŞIYORUZ.BİR REVİZE GEREKLİ.MHP YORGUN OLAN AK PARTİYE DESTEK OLUP BU YÜKLERİN ALTINDAN KALKABİLİR Mİ?

MHP’nin geçmiş yıllardaki potansiyelini geçmiş yıllarda gördük. MHP neferleri her partide dağılarak her zaman Türk siyasi hayatının içinde olmuştur. Demokrat Partili yıllardan başlar ve AK Parti döneminde de devam etmiştir. Bakan ve milletvekillerine sorun ülkücü kökenliyim diyenler vardır.Geçmiş dönemlerde ANAP ve Doğru Yol dada vardı.Bu dönem alenen birlikte olacağız.AK Parti ile aramızda bir doku uyuşmazlığı olacağını zannetmiyorum.Her iki partinin birbirine ihtiyacı var ve her iki partiye de vatanın,milletin ihtiyacı var.Bu saatten sonra ayrışmamız söz konusu olamaz.Ayrışırsak karşıdaki güçler kazanır.Karşı da kim var? CHP var. Eski bir parti kabul ettik diyelim.İYİ Parti  de var.Kimlerle beraber olduğunu,ne olduğunu zaman içerisinde göreceğiz.Yeni kurulmuş bir partinin tabanı,ideolojisi,hedefi şudur diyemeyiz,çünkü daha üç dört aylık bir mazisi var.Ama bunun yanında HADEP ’in Demirtaş’ı aday göstermesi ve cumhurbaşkanlığı seçiminde bunların blok olarak hareket etmesi birlikteliklerini de gösteriyor.Şuan HADEP’ i içlerine almıyor gibi görünseler de  ikinci turda olası Kürt oylarını alıp cumhurbaşkanını devirmeyi hesap ediyorlar.Bu aynı zamanda ABD’nin de hedefidir.15 temmuzla hedeflerine ulaşamayanlar şimdi de ekonomik saldırılarla bizi bitirmeye çalışmaktalar.Doların önlenemez yükselişi de bunu göstermektedir.Bizim de parti olarak amacımız ilk turda seçimi bitirmektir.Ortada büyük bir oyun var ve baş aktör ABD’dir.Biz MHP olarak ta bu oyunu bozacağız.

HABER: MERVE TANRIÖVER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler