USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

Gaziantep Valisi'nden teröre tepki

Gaziantep Valisi'nden teröre tepki
26-05-2016 09:38
Gaziantep

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ahilik Haftası kutlamalarında son yaşanan terör eylemlerine yönelik sert konuştu. Yerlikaya, Türkiye’de ve Gaziantep’te artan terör olaylarını bir kez daha sert bir dille kınayarak “Allah o teröristleri ıslah etsin, ıslah olmuyorlarsa da Rabbim onları kahreylesin” diye tepki gösterdi.

Gaziantep’te son günlerde terör örgütlerine yönelik polisinin başlattığı başarılı operasyonlar devam ederken Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya terörü Allaha havale ettiğini belirtti. 29. Ahilik Haftası programında konuşan Yerlikaya, “Kardeşliğimizi bozmaya çalışan, anlamakta güçlük çeken, bu dünyasını ve öbür dünyasını anlamayan kendini patlatan, polisine saldıran, huzuru bozmaya çalışanları Allaha havale ediyorum. Terörü de bir kez daha lanetliyorum. Her vesileyle onların ıslah olması için dua ediyoruz. Ama son zamanlarda ciğerimiz öyle yandı ki, artık müftü hocamızda, Mehmet Görmez hocamızda aynı şeyi söylüyor bende onlardan cesaret alarak aynı şeyi söylüyorum. Islah olmakta direniyorlarsa Rabbimin adaletine kahrına havale ediyorum” şeklinde konuştu.  

SON YILLARIN EN COŞKULU KUTLAMALARINA İMZA ATILDI
Bu yıl 29.’su kutlanan Ahilik Haftası geçen yıllara göre daha coşkulu geçti. Mehteran takımının gösterisiyle başlayan program kortej yürüyüşü, tiyatro gösterisi ve Ahi pilavının dağıtılmasıyla son buldu. Gaziantep’te 29. Ahilik Haftası büyük bir coşkuyla kutlandı. Program Protokol üyeleri ve esnafın Maarif Kavşağındaki Atatürk heykeli önünde bir araya gelmesiyle başladı. Şahinbey Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde törenin yapılacağı Almacı Pazarına yürümesiyle devam etti.  Programa Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milletvekilleri,  Gaziantep Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu ve esnaflar katıldı. Dualar edilen törende ahi geleneği anlatıldı ve temsili şet kuşanma töreni gösterildi. Programda ilk olarak konuşan Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, Ahilik kültürünün geniş kuşaklara aktarılması gerektiğini vurguladı. “13. Yüzyılda ekonomik ve sosyal model olarak ortaya çıkmış Anadolu’nun geniş coğrafyasına yayılmış Ahilik örgütlenme felsefesinin günümüzde daha iyi anlaşılması için her yıl çeşitli etkinliklerle kutladığımız Ahilik Haftasının 29.’sunu kutluyoruz. Ticaret ve sosyal yaşamımızın en temel değerleri olan Ahilik düsturunu şehrimiz tarafından sahiplenmesi ve Geniş kuşaklara aktarılmasına çaba gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.

KÜSBEOĞLU,”AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İÇİN BURADAYIZ”
Gaziantep Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu’da Ahilik kültürünü yaşatmak için buradayız diyerek, “İşte Gaziantep, işte esnafı, işte halkı. Hep birlikte Ahilik Haftasını Valisiyle, Belediye başkanıyla, Milletvekilleriyle, vatandaşıyla iç içe kutluyoruz. Ahilik demek esnafın esnafı koruması kollaması demek kısaca. Eskiden esnaflar birbirinden borç alır ne zaman vereceksin diye sorulmazdı. Senet, kefil istenmezdi. Herkesin birbirine güveni vardı. Bizde Ahilik kültürünü yaşatmak için buradayız ve bu geleneği bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz.“ şeklinde konuştu.

ŞAHİN, “BİRLİKTE RAHMET VARDIR”

Ahi olmak için ahlaklı önce olmak lazım diyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Birlikte rahmet vardır. Zincirlerin halkalarını birleştirmemiz gerekiyor.   Teşkilatçılık Ahi evran o yapıdan kalma. O gün bu karar verilmemiş olsaydı bu rekabeti yönetmemiz ve ipek yolu aksında gelen tüccarları buraya çekmemiz mümkün değildi. Eğer o gün bu karar verilmeseydi biz çıraklık, kalfalık ve ustalık kültürünü burada yaşatamazdık. Ahi olmak için ahlaklı olmak lazım. Sabırlı olmak lazım. Önce gelmek için bir kriter konulmuş. Ama gelince orada da kalmayacaksın denilmiş kendini geliştireceksin” ifadelerin kullandı.

VALİ YERLİKAYA, “ALLAH BİRİNİZİ BİN ETSİN”
Programın sonunda konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’da Ahilik geleneğinde bir esnaf işini iyi yapmazsa papucu dama atıldığını söyleyerek şöyle devam etti. “29.’sunu kutladığımız Ahilik Haftasını öncelikle kutlamak istiyorum. Geçen yıl 28.’sini Demokrasi Meydanında kutlarken Ahilik haftasını, bu şehir Gazi şehir Gaziantep’te bir sonraki töreni Almacı Pazarında esnafla birlikte yapmalıyız demiştim. Bu gün esnaf kardeşlerimizle birlikte iç içe kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.  Ahilik kültüründe herkes hakkını almış bir şekilde akşam evine gidiyordu. Eskiden bir esnaf işini iyi yapmazsa papucu dama atılırdı. Bu ne anlama gelir ayakkabısı dama atılan esnaf bir daha dışarı çıkmaya utanırdı. Onun için herkes işinin en iyisini yapmaya çalışırdı. Gaziantep mücadeleyi seven iki günü bir olmadan ayakta dimdik duran, istişareyi seven, hatalarından ders çıkaran, övünmeyi sevmeyen bir şehir. Sizi diğer şehirdeki kardeşlerimizden farklı yapan işte budur. Sizinle ne kadar iftihar etsek o kadar azdır. Allah birinizi bin etsin. Kazancınızı bereketli etsin. diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılının 'Ahi'si olarak seçilen Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık’a, Vali Yerlikaya tarafından plaket verildi. Protokoldekilerin kaftan giydiği törende renkli görüntüler oluşurken, vatandaşlara ahi pilavı ve helvası ikram edildi.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler