USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

GAZİANTEP TEK YÜREK OLDU

GAZİANTEP TEK YÜREK OLDU
15-07-2022 15:25
Gaziantep

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi millet iradesiyle püskürtülmüştü. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 6. yılında Gaziantep'te yine milletin katılımıyla kutlandı. Gaziantep protokolü başta olmak üzere binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen kutlamalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULDU

15 Temmuz Darbe Girişiminin 6.yılında ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Vatan ve Demokrasi Nöbeti tutuldu. Gaziantep Valiliği öncülüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, ilçe belediyeler ile kentteki kurumların işbirliğiyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, düzenlenen etkinlikler ile kutlandı. Etkinliğe Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın, protokol üyeleri, askerî erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

VATANDAŞLAR NAMAZIN ARDINDAN ETKİNLİKLERE DEVAM ETTİ

15 Temmuz Demokrasi Müze gezisi ile başlayan programda, protokol ve binlerce vatandaştan oluşan kortej, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından programa gelen vatandaşlar akşam namazı ezanın okunmasının ardından meydanda Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar’ın imamlığında akşam namazını cemaatle kıldı.

KALKIŞMANIN ÜZERİNDEN 6 YIL GEÇTİ

Kılınan akşam namazının ardından protokol üyelerinin konuşmalarına geçildi. Programda bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Valisi Davut Gül, ‘’ 2016 yılının 15 Temmuz’unda Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından millî iradeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hükûmetine yönelik gerçekleşen hain darbe girişimi üzerinden altı yıl geçti. Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz o gece Cumhur başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokakları, meydanları doldurmuş tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında sadece ve sadece imanıyla, inancıyla canı pahasına karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak, demokrasiye sahip çıkmıştır. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, Aziz Türk Milleti 15 Temmuz’da da destan yazmıştır. Şanlı tarihimizin sayfalarına daima kahramanlık destanı yazan, bu Aziz Millet, 15 Temmuz’da vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırarak “Türkiye aşkına” neler yapılabileceğini, “Bağımsızlık ve Milli İrade uğruna” nasıl kahramanca mücadele edilebileceğini göstermiştir. Çanakkale ve 15 Temmuz Ruhu ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer alan Ülkemiz her alanda bağımsızlığı uğruna mücadele etmeye devam edecektir. Şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan Aziz Türk Milleti, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yöneltilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir’’ şeklinde konuştu.

"VATAN İÇİN CANIMIZ FEDA"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "O gece, şanlı ordumuz içinde yuvalanan bir grup terör örgütü üyesi çapulcunun gözünü kan bürümüştü. Her şeyi planlamışlar, her şeyi hesaplamışlardı. Bunlar meydanı boş, bu vatanı da sahipsiz sanıyorlardı. Fakat, düşünemedikleri bir şey vardı. O da hesapların üstünde bir hesap olduğu, göklerden gelen bir kararın var olmasıydı. Kurtuluş Savaşı'nda vatan uğruna, istiklal uğruna ölüme iman dolu göğsüyle koşan kahramanlarımızın torunları yine onların izinden yürümeyi bilmiş, Mehmet Akif Ersoy'un, ‘Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın’ dizelerini kendilerine şiar edinerek, gövdesini tanklara siper etmiş, F16’lara kafa tutmuş, koca tanklara geçit vermemiş, sevdikleriyle helalleşerek; geride bıraktıkları için, vatan için, istiklalimiz için, istikbalimiz için sokağa çıkan vatandaşlarımız vardı. Onların ve tüm dünyanın karşısında o uzun gecede tarihini kendi kanıyla yazan bir millet vardı. Bizler özgürlük ve bağımsızlığa aşık bir milletin evlatlarıyız. Dava vatan olduğunda her birimiz canımızı seve seve feda ederiz. O gece de tarih tekerrür etti ve milletimiz bağımsızlık ve demokrasisine göz diken hainleri yüreklerindeki iman ve bayrak sevgisi ile bertaraf ederek şanlı tarihine layık olduğunu kanıtladı. Tarih milletimizin kahramanlığını unutmayacaktır. “Gaziantep şehit olur, gazi olur ancak esir olmaz” sözünün hakkını vererek darbecilere teslim olmayan, meydanları darbecilere teslim etmeyen, kadını erkeği, yaşlısı genci, çocuğu ile tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz vatan uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Aziz milletimiz, yüce devletimiz var olsun, birliğimiz daim olsun’’ diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından binlerce vatandaş 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti tuttu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler