USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Gaziantep Polisgücü Avrupa Şampiyonu

Gaziantep Polisgücü Avrupa Şampiyonu
19-02-2018 02:18
Gaziantep

Erkek Salon Hokeyi Avrupa Şampiyon Kulüpler Hokey Şampiyonasında Avrupa’nın en güçlü takımlarıyla mücadele ederek Türkiye’yi başarıyla temsil eden Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı final maçında Ukrayna’nın Vinnitsa Hokey Takımını 5-1’lik skorla mağlup ederek namaglûp unvanla Avrupa Şampiyonu oldu.

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirilen Erkek Salon Hokeyi Avrupa Şampiyon Kulüpler Salon Hokey Şampiyonasında Türkiye’yi temsilen katılan Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımı Avrupa Şampiyonu oldu.  Şampiyonada Avrupa’nın en güçlü takımlarıyla mücadele eden ve her maçta üstünlük sağlayarak rakip kalelerin filelerine adeta gol yağdıran Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı Türkiye’nin gururu olmayı başararak dördüncü kez Avrupa Şampiyonluğunu finalde karşılaştığı Ukrayna’nın Vinnitsa Hokey Takımını 5-1’lik galibiyetin ardından ilan etti. Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı şampiyona süresince Slovakya’nın en güçlü takımı olan Senkvıce Hokey Takımını 5-3’lük skorla, ikinci maçında Macaristan ekibini 9-4’lük skorla yenerken, Çek Cumhuriyeti’nin Slavia Prague takımıyla 1-1’lik skorla ardından Portekiz’in Lousada takımıyla karşılaşmasında 3-3’lük skorla berabere kalmış ve finallere ismini finalist olarak yazdırmayı başarmıştı. Final maçında karşılaştığı Ukrayna’nın Vinnitsa Hokey Takımını 5-1’lik farklı bir skorla yenen Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımı namaglûp unvanla Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonasına adını Avrupa Şampiyonu olarak yazdırdı. Maç sonrası sporcularını kutlayan Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan “Aslanlarımla gurur duyuyorum. Bugün dördüncü kez Avrupa Şampiyonu olmamızı sağladılar. Bütün maçlara yüreklerini, inançlarını koyarak çıkan sporcularımız güçlü rakipleri karşısında farklı skorlarla namaglûp unvanla Türkiye’ye Şampiyonluk kazandırmışlardır. Avrupa Şampiyonluğumuzu ve Şampiyonluk kupamızı Afrin Şehitlerimize armağan ediyoruz. Türkiye’nin böyle güzel haberlere ihtiyacı var. Ekip olarak, takım olarak Afrin mücadelesinde Mehmetçiklerimizin yanındayız. Şampiyona süresince bizleri sürekli telefonla arayarak ve mesajlar atarak yalnız bırakmayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve milletvekillerimize, bizleri destekleyen Gazianteplilere ve Türk milletine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Sporun desteklenmesi dünya şampiyonası getirir

Takımın elde ettiği başarıların bir tesadüf olmadığını ifade eden Teknik Direktör Yusuf Kasım’da yaptığı değerlendirmede Gaziantepli sanayici ve iş adamlarını spora ve sporculara desteğe davet ederek “Bugün sporcularımız dördüncü kez Avrupa’da adeta destan yazarak namaglûp unvanla Avrupa Şampiyonu olmayı başarmıştandır. Takımımız tamamen Gaziantepli çocuklarımızdan oluşan bir takımdır ve bu çocukların desteğe ihtiyacı var. Kulübümüzün ve sporcularımızın gereken desteği alması halinde elde ettiği başarıları dünya şampiyonası ve olimpiyat şampiyonalarına taşıyacaklarından kimsenin şüphesi olmasın. Yerli bir takım ve Gaziantepli sporculardan oluşan bir takım bu gün Avrupa’nın göbeğinde adeta destan yazarak Avrupa’nın en güçlü takımlarını şampiyonada yenmeyi başarmıştır. Bunu gerek Gaziantep Valimizin gerekse yerel yönetimlerimizin dikkate alması ve Gaziantep’in takımına sahip çıkılması için gerekli adımları atmalarını diliyorum. Sanayici ve İş adamlarımızdan da kulübümüze ve sporcularımıza gerekli desteği vermelerini temenni ediyorum” dedi.

Başkan Şahin Prag’da ağırlığını hissettirdi

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonasına Türkiye’yi temsilen katılan Gaziantep Polisgücü Spor takımını şampiyona süresince telefonla arayarak destekleyen ve sporculara moral veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aldığı şampiyonluk haberine sevindiğini ifade ederek “Gaziantep her konuda dünyadaki ağırlığını hissettirmeye devam ediyor. Avrupa’da destan yazan Gaziantepli evlatlarımızı ve takımın başarısı için gecesini gündüzüne katarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan ve teknik adamlarımızı yürekten kutluyorum. Şampiyonluğu ülkemizin bekası ve bölünmez bütünlüğü için sınır ötesinde mücadele eden Mehmetçiğimize ve Afrin Şehitlerimize armağan eden takımı yürekten kutluyorum. Gaziantep elbette evlatlarını bağrına basacaktır” dedi. Gaziantep Milletvekilleri de şampiyona süresince Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan’ı arayarak destek verirken Gaziantep’in ve Türkiye’nin birçok yerinden Prag’a tebrik mesajları yağdı.  

Şampiyonluğa imza atan ekip Türkiye’nin gururu oldu

Türkiye’yi şampiyonluğu taşıyan ekibin başında alanında Türkiye’nin en iyisi olma özelliğini taşıyan Teknik Direktör Yusuf Kasım görev alırken Gaziantep Polisgücü Spor Hokey Takımında Alparslan Bozkurt, Yusuf Yaşar, Mahmut Cengiz, Mehmet Demirel, Murat Demirci, Kamil Sönmez, Celal Aydın, Ferhat Uğur, Ahmet Çeker ve Yakup Behrami yüreklerini ortaya koyarak ortaya koydukları başarılı performansla Türkiye’yi şampiyonluğa taşıdılar.  

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler