USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Gaziantep Oda ve Borsa Başkanları Canlı Yayında “TOBB Nefes Kredisini” Konuştu

Gaziantep Oda ve Borsa Başkanları Canlı Yayında “TOBB Nefes Kredisini” Konuştu
30-04-2020 08:34
Gaziantep

Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanları DenizBank Çukurova Bölge Müdürü ile bir araya geldikleri toplantıda “TOBB Nefes Kredisi” ve kullanım şartlarını konuştular.

Sosyal Medya üzerinden canlı olarak yayınlanan toplantıda kredinin Koronavirüs ile mücadelede KOBİ’lere büyük nefes olacağı vurgusu yapıldı.

TUNCAY YILDIRIM: FİNANSMANA ERİŞİM BU SÜREÇTE ÜYELERİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
ADNAN ÜNVERDİ: ÜST KURULUŞUMUZ TOBB İLE BİRLİKTE ODA VE BORSALAR OLARAK TAŞIN ALTINA GÖVDEMİZİ KOYUYORUZ
MEHMET AKINCI : İNSANLIK TARİHİ İÇİN ÖNEMLİ BİR VİRAJDAYIZ
ENGİN ESKİDUMAN: KOBİ’LERİMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI ŞİMDİ SIRA BİZDE
 
Cazip vade ve oranlarıyla geçtiğimiz senelerde KOBİ’lere can suyu olan TOBB Nefes Kredisi yeniden hayata geçirilirken, GTO, GSO ve GTB’nin de kaynak desteği verdiği projede DenizBank da katılımcı banka olarak yer aldı. 
TOBB ve KGF ile yapılan iş birliği kapsamında; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsa üyesi olan KOBİ’lere özel, 2020 yılında 6 ila 8 ay süreyle anapara ve faiz ödemesiz, 2021 yılında ise aylık ödemeli 12 eşit taksitli ve yüzde 7,5 yıllık faiz oranıyla NEFES Kredisi sunulacak.

Yıldırım : Finansmana erişim bu süreçte üyelerimiz için çok önemli

Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, yaşanan süreçte üyelerinin en çok ihtiyacı olan şeyin finansmana erişim olduğunu belirterek, TOBB Nefes Kredisi’nin bu bağlamda Oda ve Borsa üyelerine nefes olacağını söyledi.
Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: “İçinden geçtiğimiz zor günlerde, herkesin üzerine düşen farklı sorumluluklar var. Bu süreçten en az zararla çıkmamız, herkesin sorumluluğunu yerine getirme ve birbirine destek olma başarısıyla doğru orantılı diye düşünüyorum. Bu noktada reel sektör adına Sayın Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’na duyarlılığı, hızı ve çözüm odaklı çalışmaları için teşekkür ediyorum. Virüsün ekonomiye etkilerini hafifletmek amacı ile de biz şehirlerdeki Oda ve borsalar olarak siz değerli üyelerimizin sesi olmaya gayret ediyoruz. Biz Oda ve borsalar olarak birbirine destek olmanın ve birlik beraberliğin en güzel örneğini TOBB çatısı altında gösteriyoruz. Üyelerimizin ihtiyacı olan finansman kaynaklarını elimizden geldiğince çeşitlendirme çalışıyoruz.  Nefes Kredisi de umuyorum ki işletmelerimize nefes aldıracak. Denizbank’a verdikleri destek için de teşekkürlerimi sunuyorum.”

Ünverdi : Yeni dünya düzeninde Türkiye ve Gaziantep farklı bir yere sahip olacak

TOBB tarafından Nefes Kredisi’nin yedincisinin hayata geçirildiğini dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Tüm dünya büyük bir imtihandan geçiyor. Eminim ki bu zor günleri atlattığımızda kurulacak yeni dünya düzeninde Türkiye ve Gaziantep farklı bir yere sahip olacak. Bu süreçte dayanışma içerisinde olmak, el ele omuz omuza vermek durumundayız. Ekonomide atılan adımlar çerçevesinde kamu bankalarının ardından Denizbank’ın bu desteği bize güç verdi. Bu bağlamda projenin hayata geçirilmesine öncülük eden Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Kredi Garanti Fonuna ve Denizbank’ın Genel Müdürlüğü ile Bölge Müdürümüz Engin Eskiduman ve tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Sizden aldığımız bu güçle bu zor günleri atlatıp çok daha güzel günlere ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Ülkemize, şehrimize ve işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Sanayiciler olarak her durum ve her koşulda canla başla çalışmayı sürdürdüklerini kaydeden Adnan Ünverdi, “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılara çözüm bulma noktasında önemli açılımlarda bulunduk. Bundan sonra da sanayicilerimizden gelecek sorunlara çözüm bulmaya devam edeceğiz. Gaziantep’e bir koyan beş on alır. Denizbank da Gaziantep’i iyi tanıyor ve bugün de taşın altına elini koyuyor. Başta TOBB başkanımız olmak üzere oda ve borsalar olarak bizler de taşın altına gövdemizi koyuyoruz. Çünkü biz bu gemiyi yüzdürmek durumundayız. Normalleşmeyle başlayacak bu yeni dünyada çok daha güçlü olmak zorundayız. Bunun için de şanlı bayrağımız ve vatanımız için daha çok çalışacak, koşullar ne olursa olsun ülkemizi zirveye taşımak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Akıncı :İnsanlık tarihi için önemli bir virajdayız

Yaşanan sürecin insanlık tarihi için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirildiğine vurgu yapan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ise konuşmasında şunları ifade etti:

“Covid-19 sonrası dünyayı yeni bir ekonomik düzen beklemekte. Bu önemli geçiş sürecini geride bıraktığımızda Dünya konjonktüründe sosyal, kültürel ve ekonomik alanda köklü değişikliklere hep birlikte şahit olacağız. Hayatın tam merkezinde yaşanacak olan bu değişim ve dönüşüme şimdiden hazır olmamız gerekiyor. Belki bu değişim çok radikal olmayacak ama küresel manada etkileri çok net okunacak. Biz şuna inanıyoruz Türkiye güçlü bir ülke ve  bu süreçten daha da  güçlenerek çıkacak. Bunu ancak üretim bandımızı ve istihdamımızı koruyarak, teknoloji odaklı yatırımlarımızı artırarak sağlayabiliriz. İnsanlık tarihi açısından önemli bir viraj olarak değerlendirilen bu süreçte, reel sektörümüze sağlanan TOBB NEFES Kredisi ve diğer koruyucu destekler ileriki dönemlerde iş hayatında pozitif etkilerini mutlaka gösterecektir.”

Eskiduman: KOBİ’lerimiz üzerine düşeni yaptı şimdi sıra bizde

Toplantıda DenizBank’ın Nefes Kredisi Projesinde üçüncü kez yer aldığını söyleyen DenizBank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman TOBB öncülüğünde, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ile Gaziantep Ticaret Borsası’nın verdikleri katkı ile hayata geçirilen Nefes Kredisi ile ilgili şunları söyledi: “Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. KOBİ’lerimiz, Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakârlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgâh, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.

Bugüne kadar özellikle KOBİ’lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000 ve 100.000 TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Üçüncüsü tesis edilen Nefes Kredisi projesinde, 3 Milyar TL tutarında krediyi gerçek ihtiyaç sahibi KOBİ’lerimize aktarmak için var gücümüzle çalışacağız”.

Eskiduman ayrıca Nefes Kredisi Kampanyası süresince yoğunluğu azaltmak ve müşterilerine daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla şubelerdeki çalışma saatlerini  09.00-17.00 arasında olacak şekilde yeniden düzenlendiklerini de sözlerine ekledi.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler