USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

GAÜN'de muhteşem kariyer zirvesi

GAÜN'de muhteşem kariyer zirvesi
01-03-2020 09:33
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Topluluğu tarafından düzenlenen Geleneksel 4. Kariyer Zirvesi’nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, İdlib’de meydana gelen hain saldırıya dikkat çekerek öğrencilere seslendi. Prof. Dr. Gür, bir taraftan ordumuz orada her türlü fedakârlığı yaparken siz gençlerin de gelecekte mühendisler olarak, Ar-Ge ile teknoloji ile her türlü atılımla Türkiye’nin gelişim ve milli hamlesine katkı sağlayarak en büyük cevabı vermesini istedi.

GÜN BİRLİK, BERABERLİK GÜNÜDÜR, GÜN AYRILIK GÜNÜ DEĞİLDİR

“İki gündür Türk Milleti adına buruk günler yaşıyoruz” diyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, İdlib bölgesinde devletimizle, milletimizle bütünlük halinde, ordumuz bir taraftan mazlum ve mağdur, hasta, çocuk, genç, kadın demeden, din, dil, ırk ayrımı yapmadan her türlü desteği verirken aynı zamanda şehitlerimizin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Gür, “Bize düşen ‘ah vah’ etmek değil, milli birlik, bütünlük ve beraberlik içerisinde bir taraftan dua ederken bir taraftan da milletimizin ve ordumuzun bütünlüğü içerisinde her türlü desteği vermektir. O yüzden diyoruz ki; gün birlik günüdür. Gün beraberlik günüdür, gün ayrılık günü değildir. Bir taraftan ordumuz orada her türlü fedakârlığı yaparken siz gençlerin de gelecekte mühendisler olarak Ar-Ge ile teknoloji ile her türlü atılımla, Türkiye’nin gelişim ve milli hamlesine katkı sağlayarak en büyük cevabı vermenizdir” şeklinde konuştu.

GENÇLER GELECEĞİMİZİN UMUDUDUR

GAÜN Mühendislik Topluluğunun kararlı ve istikrarlı bir şekilde kariyer zirvesini yapmaya devam ettiğini belirten Prof. Dr. Gür konuşmasının devamında şunları söyledi: “Sizleri seviyor ve heyecanınızı paylaşıyoruz. Sizin heyecanınız aynı zamanda bizim mutluluğumuzdur. Sizler, gelecek umudumuzsunuz. Siz bir şey yapmak istemezseniz, bizim size vereceğimiz çok fazla bir şey olmaz. Özellikle tecrübe çok önemli. Tecrübeyi iki yolla kazınırsınız. Ya hayatı boyunca çileli dönemlerden geçmiş ve yediği kazıkların toplamından bir tecrübe kazanmış olan öncül insanların geçtiği yoldan siz de geçmeyi göze alırsınız, bu zor bir süreç. Ya da tecrübe kazanmış insanların tecrübelerinden istifade edersiniz. Bugün burada Türkiye’nin önde gelen firmalarının üst yöneticileriyle bir araya geleceksiniz. Normal şartlarda çok zor ulaşabileceğiniz önemli firmaların CEO ve yönetim kademeleriyle bir arada bulunacaksınız. Onlara soru soracaksınız, firmaları hakkında bilgi alacaksınız, kendiniz hakkında bilgi vereceksiniz” diyerek, Gaziantep Üniversitesi olarak kariyer zirvelerine çok önem verdiklerini ve her yıl Üniversitemizde 5 – 6 önemli kariyer zirvesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

FARKLI DÜŞÜNÜN, FARKLI OLUN

Öğrencilere; “Yeni bir çağın, yeni bir dönemin gençlerisiniz” diyen Prof. Dr. Ali Gür konuşmasının devamında şunları söyledi: “Geçmişte sürekli, ‘yapma, etme, dur, sürekli bir stopaj vardı.’ Şuanda biz tam tersine ‘yap, yapa bildiğin kadar. İcat sizindir, farklı düşünün, farklı olun, farklılığın aynı zamanda yapacağın Ar-Ge ve icadın bir kapısıdır’ diyoruz. İşte bu çok yüzden şanslısınız. Ama şansa çok inanmayın. Meseleyi yalnızca şans üzerinden değerlendirirseniz, en büyük şanssızlığı yaşamış olursunuz. Çünkü şans denilen şey yoktur, fırsatlar oluştuğu zaman oradan girecek kadar hazırlıklı olmanız gerekiyor” diye konuştu.

KONUKOĞLU: ÜLKEMİZ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞA HAZIRIZ

GAÜN Kariyer Zirvesi’nde öğrencilere seslenen SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu,  SONKO Holding olarak ülkemiz için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Konukoğlu, “Herkes ülkesi için elinden geleni yapması lazım. Biz kazandığımızı paylaşıyoruz. Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Huzur ve güven çok önemli. Huzurun olmadığı yerde sanayide olmaz, ticarette olmaz, kısacası hiçbir şey olmaz” diye konuştu.

BANA EN KIYMETLİ ÖDÜLÜ GAÜN VERDİ

Öğrencilere seslenen Konukoğlu, işe girme ve kariyer konusunda tavsiyelerde bulunarak yaşam hikâyesinden kesitler sundu. Yaşamı birçok ödül aldığını belirten Konukoğlu, bu ödüllerin içerisinden en önemlisinin Gaziantep Üniversitesi’nden aldığı Fahri Doktora unvanı olduğunu söyledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Konukoğlu sözlerinin devamında şunları söyledi: “İş için birisi yanıma geldiğinde hemen oturursa ona puan vermem. Ayak ayak üstüne atmaması lazım. Kesinlikle iş başvurusunda maaş pazarlığı yapmayın. Zaten işinizde kendinizi gösterdiğiniz takdirde işveren maaşınızı artıracaktır. Benimle iş, maaş pazarlığı yapmayan kişi bir adım öndedir. Yine iş görüşmesine gitmeden önce kılık kıyafetinize dikkat edin, elbiseniz yırtık veya eski olabilir ama muhakkak temiz olsun. Başarı tesadüfü olarak kazanılmaz. Girişimci olmak, mücadele etmek ve çok çalışmak gerekir.”

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’na açılış konuşması sonrasında Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından baret, GAÜN Mühendislik Fakültesi Topluluk Başkanı Furkan Kahkecioğlu tarafından da günün anısına plaket takdim edildi.

Nasa Marshall Space Center US Space Camp’ten burs kazanan en genç Türk olma başarısını gösteren TFR Robotics CEO’su Mustafa Fikret Uğur, hayat deneyimlerinden bahsederek, başarısızlıklarımızdan deneyim çıkararak ancak başarı elde edileceğini söyledi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal, kariyer zirvesinin açılışında öğrencilere seslenerek, bu tür etkinliklerin öğrencilerin mesleki yaşamlarına çok büyük katkı sağladığını söyledi. Prof. Dr. Günal öğrencilere; kariyer günlerinin derslerde alınan teorik bilgilerin yanında katılan misafirlerimizden alınacak pratik bilgilerle pekiştirileceğini belirterek, öğrencilerin bilgi ve yeteneklerini geliştirmesi bakımından çok önemli olduğuna dikkat çekti. GAÜN Mühendislik Fakültesi Topluluk Başkanı Furkan Kahkecioğlu ise, kariyer zirvesinin öğrencilerin iş ve sosyal yaşantısında çok önemli olduğunu belirterek, iş dünyasında zirvede bulunan rol model yöneticilerle etkileşim içinde olabilmeleri için Mühendislik Topluluğu tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin oldukça faydalı olduğuna inandığını söyledi.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir’in de katıldığı açılış konuşmaları sonrasında; TFR Robotics Ceo  Mustafa Fikret Uğur, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Sarkuysan A.Ş. Genel Müdürü  Sevgür Arslanpay, Mondelez  Operasyon Müdürü Devrim Karadeniz, Coca Cola İçecek Operasyon Müdürü Emir Tarık Çolak, Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, Tusaş Teknoloji Yönetim Departmanı Müdürü Ayşe Temiz, Anadolu Grubu CEO’su Can Çaka, Tepe İnşaat Taahhüt Projeleri Di rektörü M. Vedat Köse tarafından öğrencilere sunum yapılacak.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Topluluğu tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan Geleneksel 4. Kariyer Zirvesi’nde konuşmacılarla bir araya gelen öğrencilere kariyeri planlaması, iş dünyası gibi birçok konuda bilgi verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler