USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

GAÜN REKTÖRÜ ÖZAYDIN AK PARTİ TOPLANTISINDA!

Gaziantep Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Ak Parti tarafından düzenlenen basın toplantısına katıldı. Rektörün bu davranışı tepkilere neden oldu.

GAÜN REKTÖRÜ ÖZAYDIN AK PARTİ TOPLANTISINDA!
18-02-2022 12:58
Gaziantep

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, iki günlük ziyaret programı kapsamında Gaziantep’e geldi. Ziyaret programı kapsamında Gaziantep’te basın mensupları ile buluşan AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş’un programına GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın gelişi siyasi kulislerde tepkilere neden oldu.

SENİN SİYASİ PARTİ TOPLANTISINDA NE İŞİN VAR?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir dizi programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Gazeteciler ile kahvaltıda buluşan Ak Parti Genel Başkanvekli Numan Kurtulmuş’un programına Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın geldi. Programın düzenlendiği salona gelen Rektör Özaydın, protokol üyelerini selamlayarak Genel Başkanvekili Kurtulmuş’un yanına geldi. Kurtulmuş’a kısa bir şeyler anlatan Rektör Özaydın, sonrasında milletvekillerinin uyarısıyla salondan ayrıldı.

SALON SUS-PUS OLDU

Rektör Özaydın’ın salona hızlı şekilde giriş çıkışı protokol üyelerinde de şaşkınlık yarattı. Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Rektörün salona girişi sırasındaki diyalogu gözlerden kaçmadı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un öğrencisi olan GAÜN Rektörü Özaydın’ın bu tutumu, sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

KURTULMUŞ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 2023 ve 2024 seçimlerinde Gaziantep’te başarılı sonuçlar elde edeceklerini söyledi. Toplantıda Kurtulmuş’a Adalet Bakanlığı görevinden istifa eden Abdulhamit Gül, soruldu. Kurtulmuş, “Gençlik yıllarımdan bu yana hayatımın her gününü, daha güçlü bir Türkiye için çalışarak geçirdim. Abdlhamit Gül kardeşimi de uzun yıllardan bu yana tanırım.  Gerçekten vatan sevgisi ile dolu, Gaziantep’e de büyük hizmetleri olan bir arkadaşımızdır. Ülkemizi için ne gibi büyük mücadeleler verdiğini iyi biliyorum. İstikametinde en ufak bir değişiklik söz konusu değildir. Adalet Bakanlığımızda bir görev değişimi olmuştur. Nihayetinde bu bir takdirdir, görev değişimi ile ilgili bir talebi olmuştur. Sayın Cumhur başkanımızın da iradesiyle bu görev değişikliği olmuştur. Sadece mücadele içerinde konumu değişmiştir. Siyasi mücadeleyi de makam, mevki için yapan biri değildir” diye konuştu.

"GAZİANTEP FEDAKAR BİR ŞEHİR"

Gaziantep’in 500 bin civarında Suriyeli Mülteciye ev sahipliği yaptığını kaydeden Kurtulmuş, “Gaziantep'in takdire şayan bir performansı vardır. Diğer partiler tarafından kaşınacaktır. Avrupa'ya bir kaç bin mülteci nüfusu geldiği zaman titriyorlar. Gaziantep'in nüfusunun 4'te 1 nüfusu kadar mülteci geldi. Sistem ile uyum sağlamış durumdalar. Gaziantep'in bu fedakarlığına ve misafirperverliğine şapka çıkarmak gerekir. Önemli bir meseledir. Türkiye'nin vakti dolmuştur. Yarım milyon insan Suriye'ye döndü. Normalleşme olursa geri döneceklerdir.”

"ÖNEMLİ OLAN MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDEN DÜŞMEMEK"

Abdulhamit Gül’ün istifasının ardından Gaziantep’in ilk kez bakansız kaldığının belirtilmesi üzerine konuşan Kurtulmuş şu açıklamalarda bulundu;
“AK Parti, uzunca süredir kendisiyle yarışıyor, rakibi yok. Her gün artı bir sempatiye ihtiyacımız var.  Bizim en büyük başarımız milletin gönlüne girmektir. Şimdi milletin gönlünden düşmemek için mücadele etmeliyiz. Gaziantep’te, hem 2023 hem de 2024 seçimlerinden zaferle çıkacağımıza inanıyoruz. Aralık ayında yaşadığımız daha doğrusu tesirlerini hissettiğimiz ekonomik gelişmelerdir. 2020 yılında başlayan ve tüm dünyayı etkileyen pandemiden dolayı ekonomik ve sosyal etkileri olan ve bundan sonra 10 yılı etkileyecek bir süreçten geçtik. 2020 yılında sadece 2 ülke pozitif olarak büyüdü. Bunlarda birisi Türkiye diğeri Çin’dir. Türkiye yaptığı üretimlerle pandemi öncesi sürece ulaşmış durumdadır.”

"KRİZİN YOLU ÜRETİMDEN GEÇER"

Kurtulmuş açıklamalarını daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Üretmeye de devam edeceğiz. Gıda ve enerji alanındaki olağanüstü fiyat artışları tüm ekonomiyi etkiledi. Türkiye çok direndi, ancak son aralık ayında önce döviz yükselişi ve arkasından hayat pahalılığı süreci ile ekonomik gidişatı hissediyoruz. Bunu söyleyince muhalefet bozuluyor ama muhalefet bu tedbirleri biliyor da iktidar bilmiyor mu algısını var. Neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Milletin yaşadığı ağır yükü nasıl hafifletiriz, konusunda her gün yeni bir karar alınıp yeni atımlar atılıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler