USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Fizik tedavide “SEVGİ” farkı

Fizik tedavide “SEVGİ” farkı
14-12-2018 10:38
Gaziantep

Özel Sevgi Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Korkmaz, fizik tedavide Sevgi Hastanesinin uzman ekibiyle hizmet verdiğini dile getirdi. Korkmaz, “Özel masaj tedavisi, kuru iğneleme, kinezyotaping (bantlama), kas ve eklem içi enjeksiyonlar, manuel terapi ve mobilizasyon tedavileri ile hastaların ağrıları tamamen geçirebilmektedir” diye konuştu.

UZMAN HEKİM VE EKİP KADROSU

Özel Sevgi Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Korkmaz, “Ayrıca fizik tedavi ve rehabilistasyon ünitemizde destekleyici alternatif tedavilerde uygulanmaktadır. Özel masaj tedavisi, kuru iğneleme, kinezyotaping (bantlama), kas ve eklem içi enjeksiyonlar, manuel terapi ve mobilizasyon tedavileri ile hastaların ağrıları tamamen geçirebilmektedir. Ayrıca ünitemizde yaygın olarak tenisçi dirseği ve topuk dikeni tedavisinde de kullanılan "ESWT"(Kırma tedavisi) tedavisi ve ağrılı kas hastalıklarında "biyostimülasyon" özelliğiyle hücrelerin yenileyerek ağrının azalmasını sağlayan "Hıll Therapy" (Yüksek Yoğunluklu Lazer) tedavisi de yapılmaktadır” diye konuştu.

Korkmaz, Gaziantep Özel Sevgi Hastanesi bünyesinde yer alan merkezde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde tedavi edilen hasta grupları; Kas iskelet sistemi ağrıları, Kireçlenmeler ve itihaplı romatizmalar, Osteoporoz, Kafa travması, ALS, Multiple skleros, Parkinson, SP'li çocuklar, Kırık ve protez operasyonları Bel ve boyun fıtıkları, Çocuk felci, kol felci, tendon ve sinir yaralanmaları, Kas hastalıkları, Solunum hastalıkları, Lenfödem, El rehabilistasyonu, Omurga eğrilikleri, Çapraz bağ ve menisküs yırtığı, Boyun eğrili ve yüz felci, Omurilik ve sinir yaralanmaları, Sporcu hastalıklarının tedavilerinin yapıldığına dikkat çekti.

FİZİK TEDAVİ MERKEZİ HAKKINDA

“Özel Sevgi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Departmanı 2009 yılında hizmete açılmıştır. Günlük 80 hasta kapasitesi ve uzman kadrosuyla sağlığa ve SEVGİ ye ihtiyacı olan tüm Balıkesir halkına hizmet vermektedir. Ferah ve modern mekanımız, hijyenik ortamımız ve güler yüzlü çalışanlarımızla hizmetinizdeyiz.” Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon fiziksel ve fonksiyonel bozuklukların tanı ve tedavisini kapsar. Fizik tedavi vücuda dışarıdan uygulanan sıcak, soğuk uygulamalar, elektrik akımları, terapatik masaj ve terapatik egzersizler ile ağrıyı kesmeye yönelik tedavidir. Rehabilitasyon ise doğuştan veya sonradan ortaya çıkan, kaybedilmiş hareket kabiliyetinin tekrar kazandırılmasına yönelik tedavidir.

Fizik tedavi ve rehabilitasyonun amaçları; ağrının azaltılması, kasların gevşetilmesi, dolaşımın olumlu yönde etkilenmesi, enflamasyonun giderilmesi, fonksiyonların restore edilmesi; hareketin arttırılması, kasların güçlendirilmesi ve koordinasyonun sağlanması, ilaç gereksinimin azaltılması, postür(duruş) bozukluklarının önlenmesi ve düzeltilmesi.

Egzersizin amaçları; eklem hareket açıklığını devam ettirmek veya düzeltmek, zayıf kasları güçlendirmek, enduransı (kondisyonu) arttırmak, solunum fonksiyonlarını sürdürmek ve arttırmak, denge ve koordinasyonu sağlamak.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kapsamındaki tedaviler; akut ve kronik ağrı tedavisi, romatizmal hastalıklar tedavi ve takibi, ortopedik rehabilitasyon ve spor yaralanmaları (kalça ve diz protezleri,spor yaralanmaları,menisküs ve bağ yaralanmaları,kırık ve çıkık sonrası tedaviler,eklem hareket kaybı,Lenfödem), nörolojik ve nöromuskuler hastalıkların rehabilitasyonu (omirilik yaralanmaları,multiple skleroz,Parkinson,yüz felci (bell s palsy), inme (Hemipleji,hemiparezi), pediatrik rehabilitasyon (cp,Spina bifida), doğuşsal veya edinsel eklem ve kemik bozuklukları, yanık sonrası rehabilitasyon, aardiyopulmoner rehabilitasyon, geriatrik rehabilitasyon.

Departmanımızda yapılan uygulamalar; hotpack,coldpack,enfraruj,parafin, ultrason, kısa dalga diatermi, diadinami,tens,enterferans,galvanofaradik,russian,diğer elektroterapi modaliteleri, terapatik masaj,  terapatik egzersizler, bel-boyun traksiyonu(çekme işlemi)
AYSU YIKMIŞ
**


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler