USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Nizip Caddesi'nde yer alan ve yıllardır yeni yerlerine taşınmayı bekleyen ayakkabı ve terlik üreticileri kısa süre sonra BUSEM'de yer alan yeni yerlerine taşınacak.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ
26-06-2022 10:58
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniz Nizip Yolu üzerinde kurulan BUSEM esnafın yüzünü güldürdü. Kent merkezinde yer alan çok sayıda esnaf gurubu yeni ticaret merkezinde işlerini sürdürecek. Bu kapsamda eski Nizip Caddesinde yer alan yerlik ve ayakkabı sektör temsilcileri kendileri için yapılacak olan işyerlerine taşınacak. Yapılan arsa ihalesini kazanan Mehmet Sarıbal, işyerlerinin kısa süre içerisinde yapılacağını açıkladı.

ESKİ NİZİP CADDESİ ESNASI YILLARDIR TAŞINMAYI BEKLİYORDU

Nizip Caddesi’nde bulunan esnafın yıllardır beklediği ihale geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirildi. BUSEM bölgesi’nde 238 bin metrekare alana inşa edilecek olan Plastik Ayakkabıcılar Sitesi için 61 milyon 970 bin TL muhammen bedel ile ihale yapıldı. İhale Komisyon Başkanlığını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan yapmıştı. İhaleyi kazanan kooperatif yetkilisi Mehmet Sarıbal, "Esnafımızın beklediği yeni işyerleri kısa süre içerisinde yapılacak" dedi. İhaleyi 180 milyon 500 bin TL ile Terlik ve Spor ayakkabı sitesi yapı kooperatifi kazandı.

ŞEFFAF İHALE

Gaziantep'te 2016 yılından beri taşınmayı bekleyen Nizip Caddesi'nde bulunan ayakkabı ve terlik üreticilerinin beklediği ihale yapıldı. BUSEM Bölgesi’nde inşa edilecek olan Plastik Ayakkabıcılar Sitesi için yapılan ihaleyi SS Gaziantep Terlik ve Spor Ayakkabı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kazandı. İhale Komisyon Başkanı Cihan, söz konusu belgelerin taraflarına iletildiğini, bu konuda değerlendirmeler yapıldığını, 4 kişinin çıkarılması durumunda da ihaleye katılabileceğini söyledi. Cihan, şartname kapsamında gerekli tüm araştırmaların tamamlandığını istenen tüm evrakların tamamlandığını ve itirazların hukuki konu olabileceğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAREKETE GEÇMİŞTİ

Bölgede bulunan binaların büyük bölümünün planlı ve fenni bir yapılaşmanın ürünü olmayıp, hisseli kadastro parselleri üzerine, imar planına aykırı ve kaçak yapılaşmalar olduğunu tespit eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgeyi kentsel dönüşümde daha güzel bir yapıya kavuşturmayı hedefliyor. Alanın kuzey batısında yer alan eski sanayi binaları ekonomik ömrünü tamamlamış, bölgede yaşayanlar ve çalışanlar için risk oluşturduğunu gören yetkililer, “Gaziantep Kalesi’ne 100 metre kadar yakında bulunan sanayi tesisleri bakımsız, düzensiz görünümleriyle, restorasyon çalışmaları ile gün ışığına çıkarılmış kentsel mirasımızı gölgelemekte ve çevresinin turizm merkezi olarak gelişmesinin önünde engel teşkil etmekte. Kent merkezinde geniş bir kullanıcı kitlesine can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan bu bölgenin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilenmesi alanda potansiyeli bulunan her türlü dinamiğin işlevsel olarak ortaya çıkarıldığı, alt yapısı tamamlanmış, gerekli sosyal donatısı bulunan, sağlıklı ve güvenli, tarihi değerlerimizi ortaya çıkartan bir yaşam alanı oluşturma gereksinimi doğmuştur. Bu gereksinimleri karşılamak amacıyla yapılacak bu kentsel dönüşüm projesi ülke ve dünya çapında örnek olacak şekilde planlanmakta. Tarihi değerler ile günümüz konjoktürünü birbirine entegre ederek kollektif bir yaşam alanı ortaya koymayı amaçlıyoruz” görüşlerine yer verdi.

BİN 727 BİNA ETKİLENECEK

Toplamda 58 hektar alanda yapılacak olan kentsel dönüşümün 6 bin 370 nüfusu kapsadığını belirten Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı yetkilileri; bin 727 binanın kentsel dönüşüme gireceğini ifade ettiler. Bölgede bulunan mevcut yapılaşmanın eskimiş ve yıpranmış olmasıyla deprem tehlikesi yaşandığını aktaran yetkililer; söz konusu bölgelerde ikamet eden vatandaşlara nitelikli konut alanları sunularak, yüksek yapı kalitesi, sosyal donatıları ile daha yaşanabilir bir bölge oluşturulması yapılacağını kaydettiler. Şehir merkezinde kalan fabrika ve imalathane bölgesi ıslah gereksinimi yapılacağını belirten yetkililer, şehrin ortasında kalmış, çevre kirliliğine neden olan sanayi alanlarının, modern sanayi sitelerine taşınarak bu bölgelerde vatandaşlara hizmet vermesi, hem şehrin çehresini değiştireceğini hem de çevre ve sağlık koşullarının iyileştireceğini vurguladılar. Bu nedenle mevcut sanayi ve imalathane kullanımındaki işletmelerin sanayi sitelerine taşınacağını belirten yetkililer, tarihi ve kültürel mirasın gölgelenmeyeceğini, dar sokaklar ve çarpık yapılaşmanın ortadan kalkacağını söylediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler