USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Eğitimde rota “KAVRAM”

Eğitimde rota “KAVRAM”
01-09-2019 09:24
Gaziantep

Özel Gaziantep Kavram Fen ve Anadolu Lisesi okullarının yönetimleri 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı öncesinde velilerle Tuğcan Otelde bir araya geldi. Kavram Okullarının tanıtımının yapıldığı toplantıya öğrenci velileri akın etti. Fen ve Anadolu Liselerinin ayrı binalarda eğitimini sürdürdüğü Kavram Okulları yakaladığı başarılar ile adından sıkça bahsettiriyor.

KAVRAM OKULLARININ KURUCULARIDA TOPLANTIYA KATILDI

Özel Kavram Okulları genel Müdür Yardımcısı Adem Durmuş ile Murat Yöş’ün katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında Özel kavram Okulları Gaziantep Kurucuları Nezir Tamimi, Kadir Duruğa ile Kavran Anadolu Lisesi Okul Müdürü Necmi Keremoğlu’da velilerle bir araya geldiler. Tanıtım toplantısında eğitimde gelinen süreç ve Kavram Okullarının ortaya koyduğu başarılı grafik anlatıldı. Kavram Okulları kurucularının söz aldığı toplantıda, “Bazı anlar çok şey ifade eder. Tıpkı sana; anaokulunun ilk gününde heyecan, lise mezuniyetinin son anlarındaysa gururla bakan bir öğretmen gibi. 45 yıllık tarihi boyunca tarafsız ve çağdaş eğitimden vazgeçmeyen Kavram, bugüne kadar sayısı 800 bini aşan mezunun başarısına ortak oldu. Çağa uyum sağlayan eğitim yaklaşımlarının ülkemizdeki öncüsü olan okulumuz, bugün de tüm yaş gruplarına uygun eğitim gündemlerini aynı yenilikçi vizyonla geliştirmeye devam ediyor. Çünkü biliyoruz, ilk karne ve son karne mutluluğu arasına sığan 14 yıl sadece bir kere yaşanacak” denildi.

“YETKİNLİK ODAKLI DENEYİM VARSA, TEMEL AKADEMİK BECERİLER VAR”

“Gelişim anlayışının sürekliliği ilköğretim kademesinden ortaöğretime geçiş döneminde önemli bir eğitim standardıdır. Lise eğitiminde sınıf seviyelerine göre yapılandırdığımız içerik ve ölçme değerlendirme süreçleri ile yaratıcılığı, tercih bilincini ve girişimciliği özendiren niteliklerle öğrencilerimizin yetkinliklerinin kapsamını genişletiyoruz. Yetkinlik Odaklı Deneyimi bir bütün olarak sunmak adına her bir öğrencimizin hayaline ortak oluyor, kişisel gelişime yönelik imkânları seferber ederek, öğrencilerimizin üniversiteye ve kariyere yüzyılın yeterlilik alanlarıyla hazırlanmalarını sağlıyoruz.”

AKILLI ETÜT SİSTEMİ İLE YÜKSEK BAŞARI

“Yeterlilik bazlı ölçme-değerlendirme çalışmaları ile öğrencilerimizin daha ileri kavramlarda başarıyı deneyimlemesi için temel kavramlardaki boşluklarını dijital platformlarda tespit ediyor, akıllı etütler ile bütün öğrencilerimizin aynı öğrenme düzeyine erişmesini sağlıyoruz.”

SAHİPLENİLMİŞ ÖĞRENME, EŞ ZAMANLI HEYECAN

“Kavramda tüm ölçme-değerlendirme süreçlerini ortak bir takvimde yönetiyoruz. Tecrübeli ve disiplinli öğretmenlerimizin hazırladığı nitelikli sorularla yaptığımız provalar ile öğrencilerimizin kendi öğrenimleri konusunda daha fazla sorumluluk alarak ilerlemelerine yönelik çalışmalar yapıyoruz.”

GÜNCELİ YAKALAYAN YAYINLAR

“Kavramda eğitim sadece sınav başarısından ibaret değildir! Her sınıf düzeyine özel hazırlanan envanter ve testler ile öğrencilerimizin kendini doğru tanıma, anlama ve karar verme becerilerini geliştirecek çalışmaları koordine ediyoruz. Çünkü biz, öğrencilerimizin tutkuyla devam edecekleri ve tercihleriyle ilerleyecekleri bir ortaöğretim deneyimini önemsiyoruz. İşte bu sebeple Kişisel Gelişim Portfolyosunda entelektüel gelişimi sağlayan felsefe, sanat, araştırma becerileri, edebiyat gibi birçok derslere ve ürünlere yer veriyoruz. Öğrencilerimizin aktif olarak danışmanlık çalışmalarına katılımlarını teşvik ediyor, kişisel gelişimlerini doğru kurgulayacak adımları atıyoruz.”

YURT İÇİ VE YURT DIŞI ÜNİVERSİTE HAZIRLIĞI

“Her öğrencimizin kendisi için en uygun üniversiteyle buluşmasına destek olmak adına hem yurt içi hem de yurt dışı üniversite danışmanlığı yapıyoruz.”

“KİŞİSEL GELİŞİM PORTFOLYOSU”

45 yıllık yayın deneyimini güncel içerik ve sorularla buluşturan Kavram Yayınları ile sınav hazırlığında ve sınav başarısında öğrencilerimize destek oluyoruz. Danışman Öğretmen: Öğrenciyi gözlemleyerek akademik başarı için rehberlik eder. Veli, okul ve öğrenci için sınav başarısını getirecek programı oluşturur. Rehberlik Servisi: Öğrencinin motivasyonunu üst seviyede tutar ve sınava hazırlık için gereken psikolojik desteği sağlar. Çünkü tam 45 yıldır hedeflere rehberlik eden Kavramda eğitim, “önce insan” demekle başlar. Akademik Kurul: Öğrencinin her bir ders için ihtiyaç duyduğu konu ve kazanım eksiğini belirler. Öğrenciye kişisel çalışma alışkanlıkları kazandırır. Her sınavın ardından hedefe ulaşmak için gerekli olan konu ve kazanımlardaki eksikleri giderecek çalışmaları düzenler.”

“EĞİTİMİN VE KARİYERİN HER ALANINDA İNGİLİZCE DİLİNDE AKICILIK”

“İngilizce dilindeki akıcılık, üniversite hayatına ve kariyer yolculuğuna hazırlanmada en önemli yetkinlikler arasındadır. Öğrencilerimizin çok kültürlü bir dünyada akademik ve sosyal platformlarda yabancı dil akıcılığını sağlamak için; CEFR temelli yabancı dil eğitimimizin içeriğini edebiyat çalışmaları, uluslararası sınavlara ve mülakatlara hazırlık provaları, yurt dışı deneyim olanakları, etkileşim ve akademik sorumluluk temelli İngilizce projeleri ile zenginleştiriyoruz. İngilizce dilindeki akıcılığın bir tercih bilinci olduğunu bilerek global yönü aktif bireyleri Kavramdan mezun ediyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler