USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Diyaliz hastası artıyor

Diyaliz hastası artıyor
01-12-2017 10:52
Gaziantep

Gaziantep genelinde bin 600’ün üzerinde hemodiyaliz hastasının var olduğunu ifade eden Gaziantep Böbrek Nakli ve Hemodiyaliz Hastalıkları Derneği başkanı Mehmet Yalçın, hemodiyaliz hastalarının zor durumda olduklarını söyledi.

Derneğe ortalama 600 kayıtlı üyenin bulunduğunu ifadelerine ekleyen Mehmet Yalçın, “Gaziantep genelinde ikamet eden bin 500’ün üzerinde diyaliz hastası bulunduğunu biliyoruz. Bu hastalardan 600’ü derneğimize kayıtlı bulunuyor. Gaziantep’te her gün yüzlerce hemodiyaliz hatası diyaliz merkezlerine gidiyor. Hemodiyaliz hastalarının diyaliz tedavilerinin oldukça külfetli olduğunu ve ülkemizde her geçen gün hemodiyaliz hastalarının sayısının arttığını görüyoruz. Bu noktada hemodiyaliz hastalarına çare olunması açısından organ bağışının teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“ORGAN BAĞIŞINDA DUYARLI OLMALIYIZ”

Diyaliz tedavisi böbrek hastaları için kesin bir çözüm olmadığını dile getiren Yalçın, “Bir hemodiyaliz hastası haftada üç gün diyalize gidiyor. Diyalize giren hastalar hem fiziksel olarak yıpranıyoruz. Diyalize giren birçok hastada kemik erimesi başta olmak üzere bazı sağlık problemleri ortaya çıkıyor. Makinenin kalbe zarar veriyor, vücuttaki damarlar zamanla tükeniyor. Damar tükenince başka bir damar yolu açılarak diyaliz tedavisi devam ediyor. Vatandaşların organ bağışı noktasında daha duyarlı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler