USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "FETÖ'cülere tek tip elbise giydirilecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
15-07-2017 18:51
Gaziantep

Türkiye’nin en karanlık gecesinin üzerinden tam 1 yıl geçti.

!#**g146&in=false**#!

!#**g147&in=false**#!

15 Temmuz 2016 akşamı darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, karşılarında Türk milletini buldular. Göğsü iman dolu vatan evlatları, işgalcilerin ele geçirmeye çalıştıkları kritik yerlerde yaptıkları savunma ile bir destan yazdı. O kritik noktalardan biri de 2’si polis 34 kişinin şehit olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ydü. Destanın 1. yıldönümünde İstanbul’un çeşitli yerlerinden toplanan vatandaşlar, Milli Birlik ve Beraberlik yürüyüşü adı altında köprüye akın etti. Bu tarihi yürüyüşe Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım da katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hain girişimi asla unutmayacaklarını söyledi.

"Unutmayacağız, unutturmayacağız. Eğer 15 Temmuz’un bize verdiği dersleri doğru şekilde okumazsak, yeni 15 Temmuzları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır."

"Darbe girişimine katılanların yüzünde en ufak bir pişmanlık emaresi göremezsiniz" diyen Erdoğan, FETÖ sanıklarına tek tip elbise giydirileceği sinyalini de verdi.

"FETÖ davalarında yavaş yavaş kararlar çıkmaya başladı. Hainlerin kapatıldıkları cezaevinin duvarları arkasında çürüyüp gidecekleri günde bunları çok düşünecekler. FETÖ’cülerin bu iyi günleri. Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar mahkemeye çıkarken Guantanamo’da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise."

Başbakan Yıldırım ise, "Aziz milletimiz Başkomutanımızın liderliğinde meydanlara inmiş bu gözü dönmüş darbecilere darbeyi vurmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından Şehitler Anı’tının açılışı yapıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler