USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

CHP'Lİ ESKİ BAŞKAN GÜRSEL İSYAN ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep teşkilatlarında "olağanüstü" seçimli kongre henüz gerçekleştirilmedi. Süreç karşısında partide bazı eski dönem ilçe başkanları olağanüstü kongrelerin yapılması istemiyle yargıya başvurdu.

CHP'Lİ ESKİ BAŞKAN  GÜRSEL İSYAN ETTİ
25-05-2022 09:32
Gaziantep

Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey önceki Dönem İlçe Başkanı Zeki Gürsel, parti MYK'sı tarafından görevden alınan Gaziantep il ve ilçe başkanlıklarına atanan geçici kurulların olağanüstü kongre yapmak zorunda olduklarını söyledi. Gürsel, "MYK tarafından oluşturulan bu kurullar, yasaların ve tüzüğün kendilerine emredici kuralı olan; “verilen süreler içinde olağanüstü kongre yapma görevini” yerine getirmedikleri için hukuki süreci başlatma zorunluluk halini almıştır" diye konuştu.

"SEÇİMLE GELEN YÖNETİMLER GÖREVDEN ALINDI"

"CHP Gaziantep’te yaklaşık bir buçuk yıl önce, seçimle gelen il başkanı, 9 İlçe başkanı ve yönetim kurulları haksız ve nedensiz görevden alınmışlardır. Bu duruma çanak tutanlar ve olup bitene sessiz kalanalar bir de bu anti demokratik uygulamalara kılıf bulmak için; değişim, yenilenme, genel merkez kararı gibi absürt gerekçeler ortaya koymuşlardır. Bu söylediklerine kendileri bile inanmamışlardır" şeklinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey önceki Dönem İlçe Başkanı Zeki Gürsel açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;
"Amaçları ne değişimdi ne de yenilenmekti. Siyasi ikballeri için bu şehrin CHP örgütünü dizayn etmeye çalışmışlardır, bu çalışmalarına ara vermeden devam ediyorlar. Eskiler olmasın, dediler! Eskinin tanımını yapamadılar, çünkü onlardan eskisi yoktu. Aileler olmasın dediler. Kendileriyle çeliştiler, çünkü hepsi ailece partinin her kademesinde yer aldılar. Emek verenleri, hiçbir beklenti içinde olmadan yıllarını bu partiye vermiş, maddi manevi her zaman partinin ve partililerin hizmetinde olmuş kişileri istemediler. Sonrada çıkıp emekten bahsettiler."

"İKİ YILA YAKIN PARTİNİN KAPISINA KİLİT VURDULAR"

"Neredeyse iki yıla yakın bu partinin kapısına kilit vurdular. Ama partinin emekçileri buna izin vermedi, vermeyecekte. Görevden alınmış olsalar dahi ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri görevdeler gibi madden ve manen partiye emek verdiler. Yönetim eksikliğini hissettirmemeye çalıştılar" diye konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey önceki Dönem İlçe Başkanı Zeki Gürsel açıklamalarını daha sonra şu şekilde sürdürdü;

"Onlar ne yaptı? Siyasi gelecekleri için partiyi dizayn etmeye çalıştılar.

Parti emekçileri hep sustular; "genel merkez böyle istiyor, böyle olsun" dediler.  Onlar ne yaptı? Türlü oyunlarla insanların emeğini hiçe saydılar, emek hırsızlığı yaptılar.  Ben ve diğer ilçe başkanı arkadaşlarım görevden alındığımız ilk günden itibaren ilçelerimizi açık tuttuk, ilçe başkanı gibi çalışmaya devam ettik. Geçici kurullar atandıktan sonrada atanan kurul başkanlarına ve kurul üyelerine görevlerinde başarılar diledik. Parti disiplini ve ahlakı içinde partimize hizmet etmeye devam ettik. Ancak bu kadar haksız ve hukuksuz uygulamalara sessiz kalmamızı kimse bizden beklemesin."

"99 YILLIK ULU BİR ÇINARIZ"

"Partimiz 99 yıllık ulu bir çınardır" şeklinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey önceki Dönem İlçe Başkanı Zeki Gürsel sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
"Partilinin eskisi, yenisi olmaz. Liyakatlisi, liyakatsizi olur. Emek vereni, emek vermeyeni olur. Eskiler olmasın demek bu partiye ihanettir. Emek veren partililere hakarettir. Eski tabirini kullananlara dönüp baktığınızda hepsi eski oğlu eskidir hem de liyakatsiz eskilerdir birçoğu. Önümüzdeki seçimlerde biz eskiyiz deyip hangisi geri çekilecektir. Kendi siyasi ikballeri için birilerini partiden silme çabasından başka hiç bir şey değildir yaptıkları. Elbette ki partimize yeni üyeler kazandırmak, partiye hareketlilik getirecek isimleri katmak her partilinin görevidir. Ama bunu yaparken benden olan benden olamayan gibi sığ bir düşünce içinde partiye hayatlarını vermiş kişileri eski adı altında tasfiye etmeye kimsenin gücü yetmez, haddi de değildir. Dediğim gibi CHP örgütü bu görevden alınmalardan sonraki süreci çok iyi görüyor, takip ediyor. Ülkemizin sıkıntıları ve sorunları ortadayken ve olası bir baskın seçim gündemdeyken, şehrimizde il ve ilçe örgütlerinin geçici kurullar ile idare edilmeye çalışılması birilerinin siyasi ikballerini güvence altına alma çabasından başka bir şey değildir. Bu şahıslar da partili kamuoyu tarafından bilinmektedir ve günü geldiğinde hak ettikleri dersi bu örgütten göreceklerdir. Bir buçuk yıldır boş olan ilçelerin atama sürecinde partililer karşı karşıya getirilmiştir. Herkese mavi boncuk dağıtılmış, kurul başkanlığı için birçok arkadaşımıza yalanlar söylenmiştir. Yerine getirilemeyecek sözler verilmiştir. Listeni hazırla seni atıyoruz gibi yalanlarla süreci yönetmeye çalışmışlardır. Parti kamuoyunu manipüle ederek kırgınlıklara hatta kavgalara sebep olunmuştur."

"DESPOTLARIN ALGISIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Şahinbey önceki Dönem İlçe Başkanı Zeki Gürsel açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı;
"Yine bu despotların öncülüğünde, parti kamuoyunda “neden şimdi itiraz ediliyor” gibi bir algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. Oysaki boş olan ilçelere kurullar atanmadan hukuku bir süreç başlatılamaz.  Şimdi de demokrasiyi ve hukuku hiçe sayıyorlar.  09.11.2020’de il ve ilçe başkanları yönetimleriyle birlikte görevden alındılar. İl Başkanlığına Nisan 2021’de, 9 İlçeye ise Mart 2022’de atamalar yapıldı. Genel Merkez tarafından yapılan bu atamaların üst yazısında göreve gelenlere emir hüküm veren şu maddeler vardır;  İl başkanlığında 7 kişiden oluşan geçici kurul 45 gün içinde, ilçe başkanlıklarında 5 kişiden oluşan geçici kurul 30 gün içerisinde olağanüstü kongreyi toplayarak seçimlerini yapmasıdır. Gelinen bu süreçte atanan il ve ilçe kurulları MYK (Merkez Yönetim Kurulu) tarafından verilen yazılı talimatı, yani olağanüstü kongreleri toplayıp seçim yaptırma görevlerini yerine getirmeyerek hukuksuzluğa imza atmışlardır.  Hak hukuk adalet diyerek kilometrelerce yürüyen genel başkanımızın ve hukukun üstünlüğünü savunan partimizin aksine davranan ve hukuku hiçe sayan bu despot anlayıştaki kişileri parti kamuoyu üzülerek izlemektedir. Kurulların görevlerini yerine getirmediğine ilişkin bu duruma karşı, parti tüzüğümüzün üyelere verdiği hak ile olağanüstü kongre yapılması için hukuki süreci başlattık. MYK tarafından oluşturulan bu kurullar, yasaların ve tüzüğün kendilerine emredici kuralı olan; “verilen süreler içinde olağanüstü kongre yapma görevini” yerine getirmedikleri için hukuki süreci başlatma zorunluluk halini almıştır.  Sonuç olarak Gaziantep’teki bu kaosu bitirmenin tek yolu acilen atama gerekçeleri olağanüstü kongre yapmak olan geçici kurulların il ve ilçelerde olağanüstü kongrelerini yapmalarıdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler