USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Çaresiz kaldık”

“Çaresiz kaldık”
03-02-2016 12:12
Gaziantep

Barış Mahallesi’nde bulunan elektrik hatlarının oldukça eski olduğuna dikkat çeken mahalle muhtarı Cevdet Ekinci, “Mahallemizde bulunan elektrik hatları eski olduğu için elektrik halatıyla ilgili sorunlar meydana geliyor. TEDAŞ’a konuyla ilgili sorunlarımızı bildirmemize rağmen çözüm üretilmiyor. Yaşanan sorunlar karşısında çaresiz kaldık” şeklinde konuştu. Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Barış Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Cevdet Ekinci’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Barış            

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: 12 bin         

Mahallenin seçmeni: 5 bin 100

Mahalle ve cadde sayısı: 40 sokak, 5 cadde  

Mahallenin muhtarı: Cevdet Ekinci

Barış Mahallesi’nin 40 yıl önce kurulduğunu ifade eden mahalle muhtarı Cevdet Ekinci, “Daha önce mahallemiz, Ünaldı Mahallesi’ne bağlı bulunuyordu. İlerleyen yıllarda Ünaldı Mahallesi’nden ayrılarak, Barış Mahallesi adıyla mahallemiz kuruldu. İki dönemdir mahalle muhtarı olarak görev yapıyorum. Mahallemizin nüfusu 12 bin, seçmen sayısı ise 5 bin 100’dür. Diğer yandan mahallemizde 450 hanede 3 bin kadar Suriyeli Misafir ikamet ediyor. Mahalle genelinde 40 sokak, Karayılan, Fikri Paşa Caddesi, Şehit Ömer Faruk Polat, 28 Şehitler ve Tevfik Özocak Caddeleri bulunuyor. Komşu mahallelerimiz ise Ünaldı, Türkmenler, Üçoklar, Beydilli ve Alibaba mahallelerinden oluşuyor” dedi.

“ALTYAPI YETERSİZ KALIYOR”

Alt yapı sorunlarına ilişkin bilgiler veren Ekinci, “Mahallemiz eski ve imarsız bir yapıya sahip olduğu için kanalizasyonlarımız oldukça eski bulunuyor. Bazı sokaklarda kanalizasyonlar evlerin altından geçiyor. Zaman zaman eski taş altyapıda çökmeler meydana geliyor. Diğer yandan karlı ve yağmurlu günlerde kanalizasyonlar dolduğu için evlerde su taşkınları meydana geliyor. Mevcut alt yapı her geçen gün nüfusu artan mahallemizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda değil. Diğer yandan mahallede bulunan birkaç cadde dışında yol ve sokaklarda mazgallar bulunmuyor. Altyapı konusunda mahallemizde yenileme çalışması yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

MAHALLEDE İMARSIZ YAPI HÜKÜM SÜRÜYOR

Üst yapıya ilişkin bilgiler veren Ekinci, “Mahalledeki imarsız ve plansız yapılaşma nedeniyle mahallemizde çeşitli problemler yaşanıyor. Eski yerleşim ve gecekondu olmasından dolayı evlerde plan ve projeli bir yerleşim söz konusu değil. Diğer yandan mahallede bulunan dar sokaklar zaman zaman sorunlara neden oluyor. Bir araç sokağa park ettiği zaman ikinci bir araç sokağa giremiyor. Ambulans ve itfaiye gibi acil durum araçlarının mahalleye erişimi bu nedenle kısıtlanabiliyor” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞ İLE KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ”

TEDAŞ ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getiren Ekinci, “Mahallemiz eski bir yerleşim yeri olduğu için mahallede yer alan elektrik hatları ve trafolar oldukça eski halde bulunuyorlar. Her geçen gün nüfusu artan mahallede elektrik hatları yetersiz kalıyor. Diğer yandan eski elektrik hatları nedeniyle rüzgârlı ve yağmurlu günlerde elektrik kesintileri ve hatlarda kopmalar meydana geliyor. Geçmişte meydana gelen elektrik kesintileri ve voltaj düşüklükleri nedeniyle pek çok elektronik cihaz zarar gördü. TEDAŞ’ın özelleştirilmesiyle birlikte daha kaliteli hizmet bekliyorduk. Mahallede meydana gelen sorunların çözümlenmesi uzun sürdüğü için vatandaşlar ile karşı karşıya geliyoruz. Trafolar eski ve yetersiz olduğu için karlı ve yağmurlu günlerde mahallede elektrik kesintileri meydana geliyor. Geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışı nedeniyle mahallenin bir kısmında elektrik kesintileri meydana geldi. 1 hafta elektriksiz kalan evlerimiz oldu. Diğer yandan aydınlatma sistemlerinin çalışmadığı bazı sokaklarımız bulunuyor. Memikoğlu Sokak 10 numarada bulunan aydınlatma sisteminin 6 ay boyunca yaptıramadık. Bu noktada vatandaşlarımızın da yoğun şikâyetleri olmasına rağmen ekipleri 6 ay sonra gelip yapabildiler” diye konuştu.

MAHALLEYE SOSYAL TESİS YAPILACAK

Mahalle genelinde sosyal tesis ve taziye evi olmadığını söyleyen Ekinci, “Mahallemizde özellikle taziye evi konusunda eksiklikler yaşanıyor. Mahalle sakinleri cenazeleri olması durumunda Beydili Mahallesi’nde bulunan taziye evine gidiyorlar. Diğer yandan taziye evi ve sosyal tesis konusunda olumlu bir gelişme yaşandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAhmazoğlu’ndan Sosyal Tesis yapılması konusunda söz aldık. Geçtiğimiz günlerde belediye ekipleri mahallemize gelerek yer konusunda yer tespit çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmaların başlamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“MAHALLEDE SAĞLIK OCAĞI VE OKUL BULUNMUYOR”

Barış Mahallesi’nde okul ve sağlık ocağı bulunmadığını ifade eden Ekinci, “Mahallemizde ikamet eden vatandaşlar Ünaldı Mahallesi’nde bulunan Ulucanlar Sağlık Ocağına giderek burada tedavi oluyorlar. Ancak mahalleye uzakta bulunan sağlık ocağına yaşlı vatandaşlar ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. Mahallemize bir sağlık ocağı yapılması yaşanan sıkıntıların ortadan kaldıracaktır. Diğer yandan mahallemizde okul bulunmadığı için çocuklarımız diğer mahallelerde bulunan okullara devam ediyorlar. Öğrenciler okullara ulaşımda büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyorlar. Kazım Karabekir ve Emine Ulusoy gibi okullarda eğitimlerine devam eden öğrenciler, okullara yaya olarak gidip geliyorlar. Emine Ulusoy İlkokulu Türkmenler ve Cengiz Topel mahalleleri arasında bulunurken Kazım Karabekir İlkokulu Vatan Mahallesi’nde yer alıyor. Dar gelirli ailelerin ikamet ettiği mahallede aileler çocuklarını okula göndermek için servis tutamıyorlar. İlkokula devam eden öğrenciler okullarına yaya olarak ulaşım sağlıyorlar. 12 bin nüfusu olan Barış Mahallesi’ne bir okul yapılması mahallede ikamet eden ailelerin ve öğrencilerin sorunlarının giderilmesinde katkı da bulunacaktır” diye konuştu.

“MAHALLE GENELİNDE DAR GELİRLİ AİLELER İKAMET EDİYOR”

Barış Mahallesi’nde ev kiralarının yüksek olduğunu dile getiren Ekinci, “Mahallemizde ikamet eden vatandaşların yüzde 60’ı dar gelirli ailelerden oluşuyor. Asgari ücret ile geçim sağlamaya çalışan aileler aldıkları ücretin büyük bir kısmını kiraya veriyorlar. Sosyal Yardımlaşma tarafından yapılan kömür yardımlarının geç gelmesi zor durumda olan ailelerin sıkıntı yaşamasına neden oldu. Bazı aileler devletten aldıkları kömür yardımları ile ısınma ihtiyaçlarını gideriyorlar. Diğer yandan kaymakamlık tarafından yapılan gıda ve kömür yardımları ile ihtiyaç duyulan ailelere yardımlar veriliyor. Suriyeli aileler ise kiraların yüksek olması ve ısınma sorunları ile karşı karşıya kaldılar. Küçük bir evde üç aile birada yaşamaya gayret ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞLAR TEDİRGİN OLUYOR”

Aydınlatma sisteminin çalışmamasından dolayı hırsızlık, gasp gibi olumsuz olayların yaşandığını ifade eden Ekinci, “Mahallede aydınlatma sistemlerinin çalışmamasından dolayı mahalle genelinde araç hırsızlıkları yaşanıyor. Uyuşturucu madde bağımlısı gençler aydınlatmaların çalışmadığı alanlarda madde kullanıyorlar. Hırsızlık ve gasp olaylarının artması mahalle sakinlerinin tedirgin olmasına neden oluyor. Emniyet birimleri alıkları önlemler ile yaşanan sıkıntıları gidermeye gayret ediyorlar. Ancak aydınlatma sistemlerinin çalışmaması mahallede yaşanan olayların engellenmesi noktasında olumsuz bir etkiye sahip. Aydınlatma sistemlerinin çalışmasıyla birlikte sorunların ortada kalkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler