USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“BİTTİ DİYORLARDI HERKES GÖRDÜ”

“BİTTİ DİYORLARDI HERKES GÖRDÜ”
17-12-2018 09:36
Gaziantep

28. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı'nın (GAPSHOES) ardından Gaziantep  Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, Hakimiyet Gazetesi'ne konuştu. Fuarı son zamanların en iyi fuarı olarak niteleyen İnce, "Tüm yaşananlara rağmen iyi bağlantılar kuruldu. Sektör ayakta olduğunu bu fuarla ispatladı. Çünkü 'Bitti' diyorlardı. Herkes gördü" dedi.

YALNIZ OLMADIĞIMIZI HERKES GÖRDÜ

28. GAPSHOES Fuarına 70 ilin Ayakkabıcılar Odası Başkanı ve Federasyon Başkanı'nın katıldığını ifade eden Mehmet Emin İnce, "Beklentinin üzerinde bir katılım gerçekleşti. 70 ilin ayakkabıcılar odası başkanı, federasyon başkanı katıldı. Ziyaretçilerin çok olması firmaların fuara iyi bir koleksiyon hazırlamış olduklarını gösterdi. İl protokolünün de fuara destek vermesi sektör ve Gaziantep adına sevindirici bir gelişme oldu. Yalnız olmadığımızı herkes gördü" diye konuştu.

ORTADOĞU VE AFRİKA'DAN
PROFESYONEL ALICILAR OLDU

Fuara katılanlar arasında Ortadoğu ve Afrika'dan profesyonel alıcıların olduğunu da kaydeden İnce, "Irak, Cezayir, Fas, Tunus, Filistin, Dubai, İran gibi ülkelerden çok fazla alıcı vardı. Terlik, ayakkabı ve yan sanayi alanlarında Suriyeliler de bu fuarda geniş çaplı yer aldılar. Kendilerine has müşterileri oldu. Üreticiler, perakendeciler, malzemeciler arasında ticari ilişkiler gelişti. Ve iş bağlantılarının en üst seviyede hedefine ulaştığı bir fuar oldu" dedi.

FİRMALAR VADEYİ KISA TUTTU

Dövizdeki dalgalanmalardan dolayı ayakkabı üreticilerinin vadeyi kısa tuttuğuna değinen İnce, "Sektör olarak dövizdeki dalgalanlardan ve faizin yüksek oluşundan dolayı fuardaki firmalar vadeyi kısa tuttular. Bu da alıcıları peşin almaya yönlendirdi. Mesela geçen yıla göre 100 koli ürün satan bir firma bu yıl kapasitesesnin yüzde 50 si kadar mal sattı. Ama geçen yıl vadeler çok uzundu. Bu yıl kısa tutuldu. Geçen yıla göre işlem hacmi düşüktü ama alış veriş keyif verdi. İnsanlar ihtiyacı kadar aldı" ifadelerine yer verdi.

SEKTÖR KENDİNİ İSPATLADI

Şehir dışından katılımcıların "Gaziantep kendini çok aşmış" dediklerini de aktaran İnce şöyle devam etti; "Fuar sektöründen payını alması güzel bir şey. Yeter ki önünü açsınlar. Su gibi akar yolunu bulur. Fuar berekettir. Bu fuarlar sayesinde yeni trendleri takip ediyoruz. Son zamanların en iyi fuarı diyebilirim. Tüm yaşananlara rağmen iyi bağlantılar kuruldu. Sektör ayakta olduğunu bu fuarla ispatladı. Herkes bitti diyordu çünkü."

NARİN DEMİRCİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler