USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

BİR BUKET ÇİÇEKLE KENDİNİZİ MUTLU EDİN

BİR BUKET ÇİÇEKLE KENDİNİZİ MUTLU EDİN
14-11-2019 11:00
Gaziantep

“Gaziantep’te “Yeni nesil çiçekçilik” sloganıyla ticari hayatına başlayan Mi’s Flowers Çiçekçiliğin sahibi İrem Yılmaz Özbek ile mis gibi çiçeklerin arasında çayımızı yudumlayarak sunmuş oldukları mini kafe konsepti eşliğinde siz okurlarımız için zevkli bir söyleşi gerçekleştirdik.”

Sizi tanıyabilir miyiz?

Asil mesleğim aktüerlik. Hacettepe Üniversitesi Aktüerya  Bilimleri B ölümü mezunuyum.İstanbul’ da özel bir sigorta şirketinde  aktüerya departmanında üç yıl çalıştım. İş hayatıma devam ederken profesyonel çiçekçiliğe de merak sarıp ileri prefesyonel çiçekçilik eğitimi aldım. Sonrasında da evlenip Gaziantep’e yerleştim. Aynı zamanda kendi mesleğim olan aktüerlik danışmanlık şirketim var ve mesleğime home ofis olarak devam ediyorum.

Çiçek Atölyesi yeri açma fikriniz nasıl oluştu?

Kendime ait bir alanım her zaman vardı. Evimin bir köşesinde tasarımlar yapıyordum. Eğitiminide alınca çok eğlendim ve o dönemlerde çok güzel geri dönüşler aldım. Çiçekçi dükkanı için yer mekan seçimi çok önemliydi. Uzun bir arayıştan sonra gönlüme göre bir yer buldum ve Gazianteplilerle yeni nesil çiçekçi konsepti ile buluştum.

Yeni nesil çiçekçilik nasıl oluyor?

Dikkat ettiyseniz diğer çiçekçilerden bir farkımız var. Benim buzdolabım yok. Zaten şuan hava koşulları da çok uygun. Ben içerilerde bayatlamış çiçekleri elden çıkarayım diye bir düşünceye asla sahip değilim. Günlük ve taze olanları tercih ediyorum. Çiçeklerim için özel besinler kullanıyorum. Aynı zamanda suyunu da antibakteriyel yapıyor. Bu da görmeye alıştığımız koku ve bulanıklığı yapmıyor. Çiçeklerde ihtiyaçları olduğu besinleri alabildiğinden daha uzun ömürlü oluyor. Teknik olarak bakımımız tamamen profesyonelce olmakta. Müşteriye verdiğimiz çiçeklerin yanında şaselerde bitki besinlerini de veriyoruz. Böylelikle evde bakım sürelerini de uzatmış oluyoruz. Yeni nesil çiçekçilikte amaç yaşam alanlarında çiçeği daha uzun süreli ve kaliteli şekilde tutmak.

Çiçek hem çok güzel hem de pahalı bir aksesuar değil mi?

Bizim amacımız severek aldığımız çiçeklerin kokmadan yıpranmadan daha uzun süre bizimle kalmasını sağlamak. Çiçek aslında çok pahalı gibi görünse de bana göre değil. Biz her bütçeye zevke göre istenilen tasarımı en uzun sürede dayanacak şekilde hazırlıyoruz.

Sizce canlı çiçek mi yapay çiçek mi?

Yapay çiçeği bulundurmuyoruz. İleri ki dönemde gelen yoğun talep üzerinde yine doğala çok yakın olacak şekilde değerlendirilebiliriz ama çok tercihim değil. Eğer kalıcılık isteniliyorsa çok güzel şoklanmış çiçekler var. Zamanında canlı olan çiçekler özel bir madde ile fırınlanarak şoklanıyor. Çok uzun müddet aynı formda canlılıkla sizinle birlikte kalabiliyor.

Tasarımlarınızda farkındalık olarak neleri baz alıyorsunuz?

Zaten diğer çiçekçilerden farklı olarak amacımız zaten bu. Kişiye özel tasarımlar olsun istiyorum. İnsanlar bize gelip birlikte bakıp, demolar oluşturalım. Yap boz şeklinde tamamen kendi hayalleri doğrultusunda tasarımlar yapalım istiyorum. Kendi  yaptığım tasarımlarda da gelişigüzel her çiçekten karıştırayım diye değil de kimliği, özelliği olsun, bakıldığında direkt odak obje olsun diyerek titizlikle tasarımlıyorum.

Çiçek tercihleri insanların ruh hallerini yansıtırlar mı?

Bunu daha çok kadınlar için söyleyebiliriz. Ne yazık ki beyler çiçek olayına sadece bütçesel açıdan bakıyorlar. Estetik yönü onları çok cezbetmiyor. Hangi çiçek çeşidi olursa olsun kadınlar çiçekleri çok seviyor ve de hediye edilmesinden çok mutlu oluyorlar. Ama ben kadınlarımızın beklenti içine gitmeden kendi beğendikleri çiçekleri alıp kendilerini mutlu etmelerini istiyorum. Yaşam alanlarında kendilerini mutlu eden çiçekleri çokça kullansınlar. Yaşam alanlarını pozitif güzelliklerle donatsınlar. Çiçek bir kadın için kesinlikle lüks değil, ihtiyaçtır. Erkeklerden de beklemeden kendilerini mutlu etsinler.

Atölye çalışmalarınız nasıl olacak?

Bunun içinde workshoplar düşünüyorum. Yakın zamanda yaklaşan yılbaşı için kapı çelengi atölyesi düşünüyorum. Beklediğimin çok üstünde taleplerde alıyorum. Ben insanlara bütün malzemeleri vereceğim ve onlarda istedikleri çiçekleri kullanarak kapı çelenkleri yapabilecekler. Çocuk odaları, duvar süsleri, anneler gününde annenize kendi buketinizi tasarlayabilirsiniz. Bunun gibi workshoplar uygulamaları yapacağız. Yine talepler ve geri dönüşümlerle alanlarımızı ona göre belirleyeceğiz.

“Hem eğlenin hem tasarlayın”

Sloganınız “Hem eğlenin hem tasarlayın” oluyor..

Ben de eğitimimi atölyelerden aldığım için atölyeler gerçektende çok eğlenceli ve zevkli oluyor. Teknik alacağınız bilgilerin yanında çay, kahve sohbetleri ile harika tasarımlar ortaya çıkabiliyorsunuz. Bununla ilgili beklediğimden çok daha fazla ilgi görüyorum. Kadın girişimci olarak desteklenmemden de çok memnunum. Gaziantep’in farklı konseptli böyle bir mekana ihtiyacı vardı. Zaten  ziyaretimize gelenler memnuniyetlerini bildirerek ayrılıyorlar. Aslında çiçek kafe mantığıyla açtık. Çiçek kokular içinde çay kahve pasta müzik muhabbetiyle kalabalık olmayan sakin bir ortam düzenledik. Gelip görmenizi ve bizimle çiçek kokulu dakikalar geçirmenizi diliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler