USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Belediye Pasajı'na Fatma Şahin sahip çıktı

Eski Adliye Meydanı’nın alt kısmında yer alan Belediye Pasajı, su sızıntıları nedeniyle her geçen gün biraz daha çürüyor.

Belediye Pasajı'na Fatma Şahin sahip çıktı
13-01-2022 10:15
Gaziantep

Pasaj tavanında meydana gelen şişme ve çürüme durumuna karşı çeşitli önlemler alan pasaj esnafları, yağmurlu günlerde pasajda su baskınları yaşandığını söylediler. Hakimiyet Gazetesinin haberi üzerine Belediye Pasajını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sorunların kısa süre içerisinde çözüleceğine dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ

Belediye Pasajı Gaziantep Pasaj Kültürü’nün önemli yansımalarından biri olarak dikkat çekiyor. Pasajın üst kısmında yer alan Atatürk Heykeli’nin yer aldığı meydanda 11 yıl önce gerçekleştirilen restorasyon sonrasında yerde bulunan taşlar değiştirildi. Taşların değişimi sırasında Eski Adliye Meydanının alt kısmında yer alan Belediye Pasajı esnafları, yağmurlu ve karlı günlerde meydandaki taşlardan sızan sular nedeniyle pasajın ve iş yerlerinin zarar gördüğünü ifade ederek, çalışmaların başlatılmasında rol oynamıştı. Ancak taşların değişiminden 2 yıl sonra pasaj esnafları aynı sorunla karşı karşıya kaldılar.

TAVANLARDA ÇÖKME YAŞANDI

Eski Adliye Meydanı’ndaki zeminden sızan yağmur suları pasajın hemen her noktasında sızıntılara neden oldu. Pek çok noktada tavanlarda çökme olurken, bazı esnaflar çözümü tavan kısmına sac döşemekte buldu. Birçok dükkan sızıntılar nedeniyle zarar görürken, bazı esnaflar dükkan önlerine su sızıntıları nedeniyle plastik kaplar koymak zorunda kaldılar. Durum karşısında gazetemize konuşan esnaflar, mağdur olduklarını dile getirerek, sorunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini söylediler.

“HER YIL BU AYLARDA SORUN YAŞIYORUZ”

Meydanda yapılan yenileme çalışmaları kapsamında zeminde yer alan taşların yenilendiğini ifade eden esnaflar, “Meydanda yapılan yenileme faaliyetleri sırasında pasajın tavan kısmı da yenilendi. Ancak yenileme faaliyetlerinin ardından tavanda akmalar yaşanmaya başladı. Her yıl Aralık ayından itibaren pasaj çatısında su sızıntıları başlıyor. Karlı ve yağmurlu günlerde bu sızıntılar daha da artıyor. Durum karşısında elimizdeki kap kacak ile sızıntıları önlemeye çalışıyoruz ancak bu da bir fayda sağlamıyor. Yoğun yağışın olduğu günlerde tavandaki sızıntılar ve akmalar daha da artıyor. Pasajın bu halinden tüm esnaflar rahatsız oluyor. Vatandaşlarda bu görüntü ile karşılaştıkları için pasaja girmek istemiyorlar. Haliyle pasaj içerisindeki görüntü işlerimizi de etkiliyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Pasajımızda meydana gelen bu olumsuz duruma çare bir an önce çare bulunmalı” şeklinde konuştular.

“DÜNYA KADAR PARA HARCANDI”

Eski Adliye Meydanı’nda 10 yıl önce yenileme çalışması yapıldığını belirten esnaflar, “Belediye Pasajının üst kısmında yer alan meydan 10 yıl önce yenilendi. Proje için dünya kadar para harcandı. Tavanlarımız bu çalışma sırasında yenilendi ancak 1 yıl geçmeden yeniden tavanda akmalar başladı. Pasajdaki durumu görüyorsunuz, tavanlar sürekli akıyor. Gaziantep’te etkili olan kar ve yağmur yağışlı dönemlerde sızıntılar daha da artıyor. Pasaj esnafı mağdur oluyor. Pasajımıza turistler geldiği zaman karşılaştıkları manzara onlar hayrete düşüyor. Pasajın tavanları çökmüş ve her yerden suların sızdığı manzara karşısında biz bile şaşırıyoruz. Turistlerin bu durumu yadırgamaması mümkün değil. Pasajın içerisinde kış aylarında sızıntılardan dolayı duramıyoruz. Aldığımız ürünler zarar görecek, bir yerden tavan çökecek diye endişe ediyoruz. Geçmişte meydanda yapılan restorasyon eksik yapıldı. Bundan dolayı pasajın tavanında sürekli su sızıntıları oluyor. Öte yandan pasajın içerisinde tavanın çürümesi ve rutubet nedeniyle kötü bir koku ortaya çıkıyor. Koku bazı günler dayanılmaz boyutlara ulaşabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nden soruna çözüm bulmasını bekliyoruz” diye konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler