USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Basın açıklamasına neden katıldın?”

“Basın açıklamasına neden katıldın?”
12-08-2020 09:47
Gaziantep

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, geçtiğimiz günlerde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları anlatan basın açıklaması gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Kazak, Şehitkamil Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına katılan bazı üyelerine yönelik “Basın açıklamasına neden katıldın?” denilerek idari yaptırımlar uygulandığını anlattı.

“Sağlık çalışanlarının sıfırlanan döner sermayelerini ve çok zor şatlar ağır çalışma koşullarını kamuoyu ile paylaşmak adına sendikamız Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından gelen yazı ile ülke genelinde kitlesel basın açıklaması yapılması karara bağlanmıştı. Bizde Gaziantep Şubesi olarak; konu hakkındaki açıklamamızı 6 Ağustos 2020 Perşembe günü ilimiz Şehitkamil Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirdik” şeklinde sözlerine başlayan Kazak açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Açıklamamızda kahramanlık abidesi sağlık emekçilerinin Pandemi sürecinde yaşadığı sorunları, yaşadığı mali kayıpları ve eksik görülen hususları dile getirdik. Yaptığımız basın açıklamasına Şehitkamil Devlet Hastanesinde kan bankası sorumlusu olarak görev yapan şube başkan yardımcımız Mehmet Sait Karabıkcı, üyelerimiz ve sağlık çalışanları katıldı. Çalışanın hakkı için yaptığımız ve Sağlık Bakanlığı’ndan beklentilerimizi aktardığımız bu basın açıklamamız sonrasında biz idareden sorunların çözümü adına girişimler beklerken başkan yardımcımız Mehmet Sait Karabıckı Başhekim Dr. Ali Güven Fincan’ın verdiği talimat ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Tekin tarafından sorumluluk görevden alınmıştır. Şunu herkes iyi bilmelidir ki, biz bu yolda hep cefaya razı olduk. Bu tür işlerle sinecek sendikalardan da değiliz. İdareciler bizi sarı sendika ile karıştırmasınlar. Biz doğruyu söylemeye, çalışanın hak ve hukuk mücadelesinde asla taviz vermemeye söz verdik ve bunu temel prensibimiz haline getirdik. Şu salgın sürecinde biz hak arama mücadelemizde bile oldukça hassas davranıp bazı sıkıntıları deşifre etmekten hayâ ettik ve bu zor günlerde devletimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Anlaşılan o ki bazıları kurumları kamunun malı değil babalarının çiftliği sanıyor ve ona göre davranıyor. Buradan Başhekim Dr. Ali Güven Fincan’a sesleniyorum.  Bizim derdimiz çalışanın hak ve hukukudur. Çalışma koşullarının en iyi seviyede olmasıdır. Bu hem çalışan hem de sağlık hizmetleri için şarttır. Sizin derdiniz nedir biz bilmiyoruz. Yaptıklarınıza bakınca gerek hastane gerekse sağlık hizmetleri adına üzülüyoruz. İçimiz kararıyor. Siz devletin size emanet ettiği koltukta millete hizmet için gayret edin, başka işlerle uğraşmayın. Çalışanların taleplerini yerine getirin ki sorunlar çözülsün yoksa, hakkı savunan ve çalışan için meydana çıkanları görevden almakla ne sorunları çözemezsiniz ne de bizleri sindirebilirsiniz.  Biz çok idareciler gördük hepsi tarih oldular, ama biz hep buradayız.”

Kazak açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;

“Sendikamız Türk Sağlık-Sen’in pandemi sürecinde destan yazan kahraman sağlık çalışanları adına yapmış olduğu açıklama ile değil, hastanenin temel sorunları ile ilgilenin. Bir maskeyle gün boyu idare edilmesi gibi tuhaf bir uygulamanın sağlık çalışanlarına dayatılması meselesi ile ilgilen. Yaptığımız açıklama ışığında personelin döner sermayesini nasıl iyileştirebilirim ile ilgilen. Personellerin sorunlarını görmezden gelip, arana duvar öreceğine takım ruhuyla nasıl başarılı olurum ile ilgilen. Hastanenin vizyonu ile ilgilen.  Hastanede sunulan hizmetin kalitesini nasıl yükseltebilirim ile ilgilen. Hastaneye yeni servisler yeni birimler kazandırmayla ilgilen. Alın teri için açıklama yapan, alanlara çıkan çalışanları görevden almakla bir şey kazanamazsın. Bu yanlışından da vazgeç. Gazi şehrin insanları sinmezler ve korkmazlar.  Biz Türk Sağlık-Sen Gaziantep şube olarak yanlışları ve aksaklıkları dile getirmeye, çalışanın hak ve hukuku için gerekirse meydanlara çıkmaya devam edeceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler