USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Başbakan Yıldırım, "Terörist başı hesap verecek"

Başbakan Yıldırım,
09-08-2016 06:30
Gaziantep

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Yıldırım, "Yenikapı'da ifade ettim ve burada tekrar ediyorum. O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek. Türkiye'yi bombalatan, Meclis'i bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak. Şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız. O din bezirganından, hayasız yalancıdan, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak." dedi.

"7 AĞUSTOS'TA İNSANIMIZ DEMOKRASİ ZAFERİNİN MÜHRÜNÜ YENİKAPI'YA VURDU"

7 Ağustos'un bir milat olduğunu belirten Başbakan Yıldırım "Hepimiz oradaydık. Orada hepimiz İstanbul kadar muhteşemdik. Türkiye büyük bir uzlaşma kapısını aralamıştır. Bunu koruyacağız. İstanbul'da 5 milyon vatandaşımız darbecilere en güçlü sesiyle karşı çıktı. 79 milyon vatan evladıyla hep oradaydık. Yan yana omuz omuza demokrasinin yanında, Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlü, daha kudretliyiz. 15 Temmuz'da, 7 Ağustos'ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık. Türkiye 15 Temmuz’da darbeyi yendi. Türkiye'nin her köşesinden insanımız demokrasi için hakka yürüdü. Çanakkale şehitleri gibi Kurtuluş Savaşı şehitleri gibi hakka yürüdüler. 7 Ağustos’ta insanımız demokrasi zaferinin mührünü Yenikapı'ya vurdu. Yenikapı’da ve Türkiye’nin her köşesinde 10 milyon vatan evladı meydanlardaydı. İstanbul’da ve diğer 80 ilimizde 79 milyon vatandaşımızla birlikte dosta güven, düşmana korku veren duruşumuzu bir kez daha ortaya koyduk" dedi.

"O TERÖRİST BAŞI TÜRKİYE'YE GELECEK, HESAP VERECEK"

Başbakan Binali Yıldırım, "Yenikapı'da ifade ettim ve burada tekrar ediyorum. O terörist başı Türkiye'ye gelecek, hesap verecek. Türkiye'yi bombalatan, Meclis'i bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak. Şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız. O din bezirganından, hayasız yalancıdan, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak" dedi.

"HALKIN ÜZERİNDE OYUN KURANLARIN OYUNLARINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ"

Alçakça darbe girişimine karşı hep birlikte durduklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bu demokrasi tarihinde bir ilktir. Halkın gücünün tankın gücünden büyük olduğunu bir kez daha 15 Temmuz gecesi gösterdik. Daha fazla çalışacağız, halkın üzerinde oyun kuranların oyunlarını boşa çıkaracağız. Bildiğiniz gibi CHP ve MHP Genel Başkanları ile görüşme yaptık, OHAL kapsamında çıkardığımız KHK’larla ilgili bilgilendirdik. Genelkurmay Başkanlığı’nı ziyaret ettik ve 15 Temmuz’un kalan izlerini yakından gördük" diye konuştu.

"RUHLARINI 1 DOLAR KARŞILIĞI SATAN MÜPTEZELLERE TÜRKİYE'NİN RUHUNU TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Başbakan Binali Yıldırım, "Lefkoşa’da düzenlenen destek mitingine telekonferansla katıldık. 15 Temmuz’da yoğun çatışmaların yaşandığı Çengelköy Polis Merkezi’ni ziyaret ettik. Yapımı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son hazırlıklarını yerinde gördük. Dostlarımızı arttırıyoruz, arttırmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin dostluğu herkes için hayati önemdedir. Türkiye’nin önünde açılan çok daha büyük ‘Yenikapı’lar var. Şehitlerimize söz veriyoruz, bu aziz vatanı kalleşlere çiğnetmeyeceğiz. Ruhlarını 1 dolar karşılığı satan müptezellere Türkiye’nin ruhunu teslim etmeyeceğiz. O karanlık gece bütün siyasi partilerimiz, bütün medyamız nasıl demokrasi cephesinde yer aldıysa, daima bir ve beraber olacağız. Bunlar böyle bu asil milleti hiç kimse hiçbir yere sürükleyemeyecek" dedi.

"11 MİLYAR DOLARI TÜRK LİRASI'NA ÇEVİREREK EKONOMİYE CAN VERDİNİZ"

'Milletimiz fitneye, tefrikaya geçit vermedi' diyen Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi; "Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı. Paralel kaybetti, hukuk kazandı. Yarın demokrasi nöbetlerimize bir virgül koyacağız. Meydanlardaki coşkuyu bir an olsun düşürmeyen gençleri alınlarından öpüyorum. Biz dedik ki gençler apolitik, memleket sorunlarıyla ilgilenmiyor. Ne kadar yanılmışız. Onlar tankları durdurdular. Hayat devam ediyor. Darbeciler kriz ve kaos bekliyordu ama avuçlarını yaladılar. Türkiye’de istikrar ve hukukun üstünlüğü daha da pekişti. Eşsiz bir mutabakat ve uzlaşma sağlandı. Şimdi Türkiye’de istikrar daha güçlü. Türkiye ekonomisine güvenimiz tamdır. 11 milyar doları Türk Lirası’na çevirerek ekonomiye can verdiniz."

ÖĞRETMEN VE POLİS ALIMLARI

Başbakan Binali Yıldırım, "Buradan öğretmen adaylarımıza, polis adaylarımıza yeni bir müjde veriyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız yeni öğretim yılı için 15 bin yeni öğretmen alacak. Ayrıca İçişleri Bakanlığımız 10 bin yeni polis alacak. Ekonomi yönetimimiz yatırım ortamını iyileştirmek için yeni kararlar aldı. Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler