USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Gaziantep'te

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bir dizi temasta bulunmak...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Gaziantep'te
24-03-2017 07:15
Gaziantep

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bir dizi temasta bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te, Daily Sabah Gazetesinin Avrupa Parlementosu'nda yasaklanmasına tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Gaziantep ziyareti kapsamında Gaziantep Valiliğini ziyaret etti. Kurtulmuş valilikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk defa bu seçimde davetsiz misafirler olduğunu belirten Kurtulmuş, Daily Sabah Gazetesinin Avrupa Parlementosu'nda dağıtımının yasaklanmasının Neo Nazilerin ekmeğine yağ sürdüğünü belirtti.

Kurtulmuş gazetenin yasaklanmasına tepki göstererek, “Bunlar akla ziyan şekilde Daily gazetesi Avrupa Parlamentosu'nda dağıtılmasını yasaklıyor. Bu tür yasaklar, Neo Nazilerin ekmeğine yağ sürer. Bu gazeteye engel koymak kabul edilemez. Onlar bununla kendilerine zarar veriyor. Hayırı destekleyen gazetelere Avrupa Parlamentosu'na girmesi engellenmiyor. Ama Daily Sabah gibi Türkiye’nin gerçeklerini dile getirenlere yasak koyuluyor bu kabul edilemez” dedi.

"Seçimin davetsiz misafirleri var"

İlk defa bu referandumda davetsiz misafirler olduğunun altını çizen Kurtulmuş, “Türkiye önemli bir sürece girdi. İnşallah Güle oynaya güzel bir seçim kampanyası olur, bu referandumun Türkiye’nin ayaklarındaki prangaları kaldırır. Evet oyları artıyor. Bunu görüyoruz. Siyasi kaoslar olmasın Türkiye’de vesayetin sona ermesi için bir ‘Evet’tir. Biz Türkiye'de ilk defa kampanya yapmıyoruz. Daha önce de referandum yaptık. evet diyen de, hayır diyen de oldu. Maalesef bu sene kampanyanın davetsiz misafirleri var. Bunları bazı Avrupa ülkeleridir. Bunlar hayır safında kampanya yürütüyor. Bunlar bakanlarımızın toplantılarını iptal ettirdi Avrupa’nın bazı gazeteleri açıkça hayır manşetleri atıyor. Almanya’daki Bild gazetesi Erdoğan’ı istemiyoruz diye manşet atıyor. İlk defa bu seçim kampanyasında davetsiz misafirler vardır. Bize kampanya izin vermeyenler teröre serbestlik tanıyor. Bütün bunları vatandaşlarımız görüyor. Hiç kimse Türkiye’nin içişlerine karışmasın. Türkiye’deki anayasa değişikliği Avrupa’yı niye rahatsız ediyor. Böyle devam ederse, Avrupa sıkıntı yaşar. kendileri seçim kampanyası yapamaz hale gelir. Bu dalga büyür kendilerini vurur. Türkiye'ye bir şey olmaz, olan onlara olur. Bu tavırlar onlara büyük hastalıklar doğurur” diye konuştu.

CAMİ AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Gaziantep’te yaptırılan üç minareli Şireci Caminin açılışını yaptı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bir dizi açılış ve toplantı yapmak üzere geldiği Gaziantep’te Hayırsever iş adamı tarafından yapılan üç minareli Şireci Caminin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yanı sıra, Gaziantep valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer, Abdulkadir Yüksel, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurtulmuş açılışta yaptığı konuşmada camilerin önemine değinerek, "Bizim medeniyetimizde cami sadece bir ibadet veri değildir. İslam tarihinin başlangıcından bugüne hayatın merkezi olarak kullanılmış bir mekandır. Herkesin bir şekilde uğradığı birleşme mekanıdır. Camilerimizi inşallah aynı fonksiyonlarına kavuşur. 15 Temmuzda hainlerin başlattığı darbeye karşı vatandaşlarımız göğsünü siper açtı. İşte onlara bu ruhu veren camilerden okunan selalardı. Camilere hayat vermek bu toplumun yeniden ayağa kalkmasıdır" dedi. Kurtulmuş ve beraberindekiler Cuma namazını, açılışını yaptıkları Şireci Camide kıldı.

FABRİKA İŞÇİLERİYLE YEMEK YEDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Gaziantep’te Eruslu şirketler grubunun fabrikasında çalışan işçilerle bir araya geldi. Temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Eruslu fabrikasında çalışan işçilerle yemek yiyerek yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verdi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ve AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci eşlik etti.

Kurtulmuş bu seçimin parti seçimi olmadığını belirterek, “Gaziantep Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi siz değerli kardeşimiz fabrikaların gelişmesinde büyük emek harcıyorsunuz Allah hepinizden razı olsun. Ülkeyi yönetenler olarak bu tür fabrikaların kurulmasına vesile olmak, hepimizin ortak hedefi daha güçlü bir Türkiye oluşturmaktır. Bu referandum bizim için çok önemli, bu seçim parti seçimi değildir, Türkiye’nin geleceğinin seçimidir. 67 yıldır bu sistemle yönetiliyoruz ama bu sistemin miadı doldu. Daha hızlı olmalıyız kararları etkin şekilde yapmalıyız bu da cumhurbaşkanlığı sistemiyle olur. Türkiye’de iktidarların ömrü 17 aydır. 3 aylık hükumetler var. 7 haziranda bunu yaşadık tekrar seçime gittik. Bundan sonra millet neye karar veriyorsa o olacak. Artık 17 aylık hükümet yok. Kurulamayan hükumetler olmayacak. Türkiye kısa süreli hükumetlerle vakit kaybetti. Vesayetler darbe yaparak bu ülkeye çok şey kaybettirdi. Bu müdahalelerin sebebi sistemin tıkanmasıdır. Bu anayasa değişikliğinde bir garanti madde koyuyoruz. Sistem kilitlenirse Cumhurbaşkanı ve meclis yeniden seçime gidecek. Bu darbeye karşı alınmış bir tekbirdir. Yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor. 5 yıldan 5 yıla seçim olacak. İlk sefer bu seçime dışarıdan müdahale eden davetsiz misafirler var. Hayır’ı destekliyorlar. Avrupa’nın bize yaptıklarını biliyorsunuz. Oradaki gazeteler Türkçe manşetlerinde Erdoğan’a hakaret ediyor. Hayır deyin diyor. Bu millet 16 Nisanda bütün bu oyunları bozacak" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler