USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Bakan Özhaseki, Gaziantep'te birçok açılışı gerçekleştirdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan “Büyükşehir İstasyon Parkı” ve Şahinbey Belediyesi tarafından...

Bakan Özhaseki, Gaziantep'te birçok açılışı gerçekleştirdi
17-03-2017 12:09
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan “Büyükşehir İstasyon Parkı” ve Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan yazıcık konutlarının açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapıldı.

İstasyon Parkı’ndaki açılışa, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta, “Kara tren gecikir belki hiç gelmez, dağlarda salınırda derdimi bilmez, dumanın savurur halimi görmez, kan dolar yüreğim gözyaşım dinmez” şarkı sözleriyle konuşmasına başlayan Şahin, kara trenin şarkılara, şiirlere ve filmlere hikaye olduğunu söyledi.

Kara trenin döneminin bittiğini AK Parti ile beraber hızlı trenlerin inşaatının başladığını anlatan Şahin,“Burası bizim Farabi’nin söylemiş olduğu erdemli şehirler içerisinde, nasıl erdemli şehir olacağımızın en büyük göstergesi. Çünkü sosyal, kültürel, kimlikli şehir olma noktasında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok önemli bir yol geldik. Bu şehir gazi şehir şu anda ensar şehir, aynı zamanda vicdanlı insanların iyi insanların şehri.”dedi.

Şehirlerin meydanlarıyla ünlü olduğuna dikkati çeken Şahin, şehirleri insan vücuduna benzeterek, “İnsan vücudunun kalbi rahat çalışmazsa, ciğeri nefes almazsa, kan akışı düzgün olmazsa vücut nasıl sağlıklı olacak. Aynen şehirde öyle, beynimiz, aklımız, vicdanımız bütün vücudumuz Yüce Mevlam büyük bir ahenk içinde yaratmış ve bize emanet etmiş. Doğada öyle. Burada yaptımız çalışmayla bu bölge nefes aldı, buranın akciğeri oldu. Bir dokunuşla yeni bir meydan alanı açtık.” diye konuştu.

Gaziray Projesi’nin de onaylandığını temelinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacağının müjdesini veren Şahin, İstasyon Parkı alanındaki aydınlatma ve mobilyalar olmak üzere kullanılan birçok malzemeyle geçmişi yansıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Şahin, vatandaşların görüşlerininde alınarak anketler yapıldığını ve çalışmaların bu doğrultuda yapılacağını bildirdi.

Parkın özelliklerinden bahseden Şahin, “Büyükşehir İstasyon Parkı”nın Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisinin “Tematik Ve Yenilikçi Uygulamalar Ödülü” kategorisinde ödül aldığını hatırlattı.

“MAZLUMLARIN BİRLEŞTİĞİ, BULUŞTUĞU ENDER BİR COĞRAFYA”

Bakan Özhaseki de belediye başkanlığı dönemde yaptığı çalışmaları anlatarak, hizmet belediyeciliği yaptıklarını söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya nedeniyle zor bir ülke olduğunu anlatan Özhaseki, açıklamasını şöyle tamamladı:"Yaşadığımız bu coğrafya dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. Son dönemde mazlumların birleştiği, buluştuğu ender bir coğrafya. İklilimiz, toprağımız müthiş. Çok iyi bir dayanışmamıız ve huzurumuz var, ülkemizi ayağa kaldırıyoruz. Bir taraftan da üzerimizde hesabı olanların hesapları hiç bitmiyor. Bizim gönül coğrafyamızda bizi lider gördükleri için bizim ayağa kalkmamız adına, dik durmamız adına, gönül coğrafyamızda liderlik yapmamız adına oyunlar oynandıkça oynanıyor."

Açılış konuşmalarının ardından kurdele keserek parkın açılışını yapan Bakan Özhaseki, Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri, parkın içerisini gezdi.

Gaziantep'te Yazıcık konutlarının açılışını yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan yazıcık konutlarının açılışını yaptı.

Bir dizi açılış ve toplantıya katılmak üzere Gaziantep'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şahinbey Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yazıcık konutlarının açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Özhaseki 15 yıldan beri çok güzel işler yaptıklarını belirterek, “Doğru işler yapmaya başladık şehirlerin eli yüzü açığa çıkmaya başladı. Gaziantep'te 15 yıldan beri çok güzel işler oluyor. Belediye başkanının temel düsturu hizmettir. ‘İnsan odur ki bırakabile bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser’. Allah bizlere güzel eserler yaptırmayı nasip etsin” dedi.

Yazıcık konutlarını açılış kurdelesini Bakan Özhaseki ve protokol üyeleri kestikten sonra örnek daire gezildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler