USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

“Aslanın dişisi erkeği olmaz”

Özel bir televizyon kanalında katıldığı gündüz kuşağı programında hayatına ilişkin çarpıcı...

“Aslanın dişisi  erkeği olmaz”
30-04-2017 10:15
Gaziantep

Özel bir televizyon kanalında katıldığı gündüz kuşağı programında hayatına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ekonomik güçlüklere rağmen zorluklarla tamamladığı okul yaşamından, evlilik ve siyasi yaşamında yaşadığı zorlukları bir bir anlattı.

 

Şahin, “Eşim İzzet bey Malatyalı. Beni istemeye geldiklerinde kendilerine ikram ettiğimiz yuvalama yemeğini çorba sanmış ve ailelerimiz arasında soğuk rüzgarlar esmişti” dedi. Şahin başarıda, “Aslanın dişisi erkeği olmaz” diye konuştu. 

KÖFTE YOĞURDU TÜRKÜ SÖYLEDİ

Özlem Denizmen’inm hazırladığı ve sunduğu ‘Kadınca’ programına konuk olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programda hayatından önemli kesitlere yer verdi. Programda köfte yoğurup, türkü söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yoksul bir ailenin kızı olarak dünyaya geldiğini dile getirdi. Üniversite yaşamında hayırsever bir işadamının yanında çalışan işçilerin konakladığı bir binada küçük bir odaya yerleşerek okulunu tamamladığını anlatan Şahin, “Azim ve çalışarak bugünlere geldim. Bir gün olsun bıkmadım, usanmadım” dedi. “Gaziantep yollarında” adlı türküyü söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sunucu Özlem Denizmen’in sorularını içtenlikle yanıtladı. Aileden itibaren iyi bir eğitim aldığını anlatan Şahin, “Annem ev hanımıydı, babam ise esnaftı. Aile olarak hep hedefimiz vardı. Hedefimiz hep en iyiyi yapmaktı” diye konuştu.

“KALACAK YERİM OLMADIĞI İÇİN OKULU BİTİREMİYORDUM”

Siyasi arenada Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kadın milletvekili, bakanı gibi sıfatları bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, katıldığı tv programında kendisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bölgedeki özel sektörde çalışan ilk kadın mühendisler arasında da yer alan Fatma Şahin, üniversite yaşamında parasızlık nedeniyle okulunu yarıda bırakacaktı. Şahin o yılları şu şekilde anlattı, “1983 yılında İstanbul’da yurt bulamadım ve ortada kaldım. Okulda başarılı olmama rağmen kalacak yerim olmadığı için Gaziantep’e geri dönmeyi düşündüm. Tam bu düşünce kafamda yer ederken bir abimiz kendi şirketinin çalışanlarının kaldığı yer olduğunu ve benimde orada kalacağımı söyledi. Bu karara çok sevindim ve okulumu tamamlamamda bu oldukça etkili oldu. Mühendis olarak Gaziantep’e döndüğümün ilk günü dinlenmeden İş Bulma Kurumu’na gittim. İşçi Bulma Kurumunda o kadar şanslıydım ki hemen iş buldum ve bugün OSB’de faaliyet gösteren bir kuruluşta hemen ertesi gün işe başladım” diye konuştu.

“EŞİMİN AİLESİ YUVALAMAYI ÇORBA SANDI”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eşinin Malatyalı olduğunu ve kendisini istemeye geldiklerinde onları en iyi şekilde ağırlamak için yöresel yuvalama yemeği yaptıklarını dile getirdi. Yuvalama yemeğini eşinin ailesi tarafından çorba sanıldığını dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yuvalama yemeğini eşimin ailesi çorba sanınca aileler arasında soğuk bir rüzgar esti. Bir an korktuk ama sonuçta yemeğin kente özgü özel bir yemek olduğunu anlattık. Yaşamımda unutamadığım anılarım arasında eşimin beni istemeye gelmesi oldukça büyük bir yer tutuyor” şeklinde konuştu.

“40 DAKİKA HİÇ DURMADAN AĞLADIM”

Siyasete atıldığı dönemde dönemin Ak Parti İl Başkanı olan Ökkeş Eruslu tarafından kovulup, ağladığı yönünde şehir efsanesine dönüşen iddialar olduğunu hatırlattığı Fatma Şahin, yaşadıklarını anlattı. 40 dakika durmadan ağladığını vurgulayan Şahin, 2002 yılında yaşananlara ilişkin olarak, “Ben Ak Parti’nin kuruluşunda yer alan 50 isimden biriyim. O dönem Ahmet Uzer Bey de milletvekili adayı olunca, Ökkeş Bey İl Başkanlığına getirildi. Muhafazakar tabandan geliyor, kadınla çalışmaya alışkın değildi. Biz mütemadiyen direniyoruz. Ben yarım gün izin aldım patronlardan. Yarın gün işimi yapıyorum, yarım gün de gelip çalışmalarıma devam ediyorum. Başkan da, ‘Bugün, yarın dayanır, üçüncü gün kaçar. Bu performansa hiçbir kadın dayanamaz' diye bekliyor. Benim kesinlikle kaçmaya niyetim yok. Hem heyecanlıyım, hem gayret ediyorum Bir gün içeriye girdim. Başkan, ‘Ya anam, bacım, senin işin gücün yok mu, sen evine git' dedi. Ben bu sefer ağlamaya başladım. Herhalde 40 dakika ağladım. Çünkü bir şeyler yapmaya çalışıyorsun alan açılmıyor. Mücadele ediyorsun, sistematik bir çalışma yok. Onun üzerine başkan, ‘ben ne dedim ki, kusura bakma' falan dedi ama ben 40 dakika hiç durmadan ağladım. Yönetimdekiler geliyor, beni susturmaya çalışıyor. Ama başarılı olamadılar. Başkan sonra ‘Senin kalbini kırmaya çalışmadım. Ama hakikaten zor bir alan, ben senin için söylüyorum' dedi. Beni güçlükle sakinleştirdiler.”

“150 ERKEK ARASINDA ÇALIŞTIM”

Kendisinin siyasete atıldığında erkeklerle çalışmaya alışkın olduğunu belirten Şahin, en büyük avantajının da bu olduğunu kaydetti. Şahin, “Ben özel sektörden alışığım. Ben boyahanede, 150 erkek arasında çalıştım. Yüzde 857i erkek olan alandı. 13 müdürdü 12'si erkek. Benim için erkek alanında çalışma, zaten iş hayatında elde ettiğim bir tecrübeydi. Bu işin kadın, erkek, cinsiyet meselesi değil, daha ehliyetli, riyakatı olanların, daha çalışkanların yer aldığı bir alandan geliyorum. Beni yetiştiren alan o olmasaydı, ilk mektep o olmasaydı, bu rekabetçi erkek alanında uzun soluklu ayakta kalmam mümkün değildi” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler