USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

AMAN NAZAR DEĞMESİN…

AMAN NAZAR DEĞMESİN…
11-12-2019 12:14
Gaziantep

İlki 2003 yılında gerçekleştirilen GAPSHOES Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nın 30’uncusu düzenlenen görkemli açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Gaziantep Sanayi Odası ile AKORT Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılışına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da katıldı.

11-14 Aralık 2019 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde açık olacak olan GAPSHOES Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı düzenlenen muhteşem bir tören ile kapılarını açtı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen açılış töreninde kentte düzenlenen başarılı fuar organizasyonlarına imza atan AKORT Fuarcılığın başarısı ayakta alkışlandı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Gaziantep olarak mazeret değil iş üretiyorsunuz. Bundan dolayı üst üste başarılara imza atıyorsunuz” dedi.

“ANTEP’Lİ MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETİYOR”

Türkiye Odalar ve Borsaları Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Gaziantep’i, Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak istiyoruz. Zira sizler, bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz. İçerde ve dışarda yaşadığımız pek çok sıkıntıya rağmen, bu sene 7,5 milyar dolarla, ihracatta rekor kırıyorsunuz. Türkiye’nin en çok ihracat yapan 6. Şehri olarak, 6 kıtada 190 ülkeye malınızı gönderiyorsunuz. İşte Gaziantep’in farkı bu. Antepli mazeret değil iş üretiyor” dedi. Hisarcıklıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Böyle güzel fuarlarla da, bunları en iyi şekilde pazarlıyor. Burada hem üreticinin, hem de ürünün reklamını yapıyor. Hem malımızı, hem de kültürümüzü tanıtıyor. Milli değerlerimize sahip çıkıyor. Bakın bu sektör niye önemli? Bizim Türkiye olarak, yaptığımız 1 kilo ihracatın ortalama değeri yaklaşık 1,5 dolar. İhraç ettiğimiz ayakkabı ve terliklerin ortalama kilo değeriyse 9 dolar. Yani sektörümüz, ülke ortalamasının 6 katı daha fazla katma değer üretip, ülkemize kazandırmış. Bu çok güzel.  Ama yeterli mi? Değil. Zira ithal ettiklerimizin ortalama kilo fiyatı 24 dolar. Artık mesela, İtalya ile Türkiye'nin ürettiği ayakkabılar arasında pek bir kalite farkı kalmadı, hatta biz öne geçtik. Peki o zaman bu farkın nedeni ne? Marka, Tasarım ve Tanıtım. Bundan sonra geliştirmemiz gereken alanlar bunlar. Öte yandan, vatandaşlar olarak bize de görev düşüyor. Alışveriş yaparken yerli ayakkabıları tercih etmeliyiz. Özellikle de gençlerimiz bunu yapmalı. İşte Gaziantep burada, tüm bunlara odaklanmış durumda” dedi.

“SEKTÖRÜN KALBİ GAZİANTEP’TE ATIYOR”

“Türkiye’de ayakkabı sektörünün kalbinin attığı üretim merkezlerinin başında Gaziantep geliyor. Yıllık 300 milyon çift terlik ve ayakkabı üretim kapasitesiyle en çok üretim ve ihracat yapan ikinci şehir. Üretimin yüzde 70’i makinelerden, yüzde 30’u da, kendi el emeğiyle üretim yapan ustalarımız hünerli ellerinden çıkıyor” şeklinde konuşan Hisarcıklıoğlu sözlerini daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“İşte Gaziantep aynı zamanda, ecdadın emaneti bu değerleri koruyan, kendini geliştiren ve farklılaştıran bir şehir. Bu sayede bütün Türkiye’ye ilham kaynağı olmuş, Gaziantepli olmakla gurur duymuş bir şehir. Yine burada 300’e yakın firma ve bin civarında marka olduğunu da öğrendim. Ayakkabı sektörünün liderleri hep buraya gelmiş. Bu muazzam bir ilgi, doğru bir iş yapıldığına işaret. Yerel Kalkınmanın, Şehirlerimizi zenginleştirmenin yolu da bu: Tanıtım ve Markalaşma. Burada vurgulamam gereken bir güzel olay daha gördüm. Gaziantep’te, bu vizyona sahip, kıymetli kamu idarecileri var. Hem valimiz, hem belediye başkanımız, bu fuara ve üreticilerimize sahip çıkıyor. Sanayi Odamız, Esnaf Odamız, bir araya gelip, el ele veriyor. Hep birlikte, Antep’in gelişmesi ve zenginleşmesi için, ellerini taşın altına koyup, çalışıyorlar. Birlik ve beraberlik olunca, Allah da rahmeti veriyor. Bu hayırlı işin yapılmasına öncülük eden, sayın valimize, sayın belediye başkanımıza, her biri Antep sevdalısı olan Oda ve Borsa başkanlarıma, tüm zorluklara rağmen, yılmadan, üretime, ihracata devam eden kahraman girişimcilerimize, yürekten teşekkürlerini sunuyorum.”

HÜLYA AKKAYA’YA ÖZEL TEŞEKKÜR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bir özel tebriğim de, sayın Hülya Akkaya’ya. Bu Fuarı her geçen sene geliştirdi. Sektöründe, ülkemizin en büyük, dünyanınsa 5. büyük fuarı haline getirdi. İşinde başarılı olduğu gibi, camiamızda da gayet aktif. Ticaret Odamızın ilk kadın meclis üyesi ve TOBB Delegesi. Ankara’da da mesai arkadaşım. TOBB Fuarcılık Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı ayrıca TOBB Kadın Çalışmaları Kurul Başkanı. Allah emeklerinden razı olsun. İnşallah böyle güzel fuarlar sayesinde, Gaziantepli kardeşlerim de kazanacak, Türkiye de kazanacak” dedi.

“BÜYÜK BİR MUTLULUK YAŞIYORUZ”

Sanayisi, ticareti, istihdam ve ihracatı ile ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan Gaziantep’te ayakkabı sektörünün önemli bir yeri bulunduğunu dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ulusal ve uluslararası markalara ayakkabı üretimi yapan Gaziantepli ayakkabıcıların ülkemiz ayakkabı ihracatının yaklaşık yüzde 20’lik kısmını tek başına gerçekleştirdiğini söyledi. Gaziantep’te yılda iki kez yaz ve kış olmak üzere GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Fuarı’nın düzenlendiğini kaydeden Adnan Ünverdi, “Halihazırda tüm sektörü bir araya toplayacak, Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sektörde sıkıntılar yaşanıyor olsa da büyüme devam ediyor. Ayakkabı, terlik, saraciye, yan sanayimiz, dinamik, heyecanlı, yenilikçi iş gücümüz sayesinde kısa zamanda bu sorunların üstesinden de gelecektir” dedi. Tanınmış markaların yüzde 80-90’ına Gaziantepli imalatçıların üretim yaptığına dikkati çeken Ünverdi, “Hedeflerimiz arasında kentimizden ulusal ve uluslararası markalar çıkarmak var. Tek yapmamız gereken AR-GE ve yenilikçi anlayışla üretimlerimizi daha güçlü hale getirmek” diye konuştu. Adnan Ünverdi açıklamasını şöyle tamamladı: “Sektöründe Türkiye’nin en önemli fuarı olan GAPSHOES’ın 30’uncusunu düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fuarlarımızın düzenlenmesinde bize destek veren herkese teşekkür ediyor, fuarımızın sektörümüze, kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“GURUR DUYDUĞUMUZ BİR FUAR ORGANİZASYONU”

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, dünyanın sayılı ayakkabı fuarlarından birine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu kaydetti. Gaziantep’in elektrik tüketiminden, ihracatına, piyasadaki kredilerin geri dönüşüne bakıldığında Türkiye genelinde olduğu gibi İlde de hareketliliğin bulunduğunu aktaran Vali Gül, daha iyisinin her zaman mümkün olduğunu belirterek bunun birlikte başarılacağını söyledi. Gaziantep’te üretilen ürünlerin kaliteli ürünler olduğunu dile getiren Gül, “Ürünlerin daha da markalaşıp dünyaca bilinirliliğinin arttırılarak katma değer üreten ürünler olmasını istiyoruz. Şehre gelen ziyaretçilerin alışveriş yaparak dönmelerini arzu ediyoruz.   Bu ise altyapı ile olacak. Üç sene sonra Gaziantep’e hızlı trenin gelmesi ile birçok şehirden Gaziantep’e hızlı trenle gelinebilecek” dedi. 2020 yılında TEKNOFEST’e ev sahipliği yapılacağını da hatırlatan Gül, bunun yanı sıra çok büyük bir kitap fuarının olacağını, yine irili ufaklı pek çok fuarın gerçekleştirileceğini söyleyerek bunların hepsinin şehir için bir fırsat olduğunu ifade etti.

 

300 FİRMA 1000 MARKA BU FUARDA

Yeni pazarlara açılmak isteyen firmalar için buluşma noktası haline gelen ve yılda iki kez yaz ve kış sezonları için gerçekleştirilen fuarın açılış töreni protokolün katılımıyla açıldı. Temsil edilen firma sayısının 300, marka sayısının da 1000 olduğu fuar düzenlenmeye başlandığı tarihten bugüne istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, KOSGEB, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve birçok sektörel dernek-oda ile uyum ve işbirliği içerisinde gerçekleştirilen GAPSHOES Fuarına; Çin, Suriye, Suudi Arabistan, Irak, İran, Cezayir, Fas, Mısır, Sudan, Özbekistan ve Rusya’dan, yurtiçinden ise başta Gaziantep olmak üzere Adana, Bursa, Çankırı, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin, Osmaniye, Samsun ve Şanlıurfa’dan firmalar katılıyor. Beklenen ziyaretçi sayısının 40 bin olduğu fuar 4 gün boyunca 10:00- 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler