USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

KORKUT KÜÇÜKCAN TBMM GÜNDEMİNDE

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Gurubunda 23 milletvekili İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın ölümünden sorunlu olanların bulunması için “Araştırma Komisyonu” kurulsun önergesi verdi.

KORKUT KÜÇÜKCAN TBMM GÜNDEMİNDE
20-02-2020 06:40
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Akken Camide beton incelemelerinde bulunurken ahşap iskelenin çökmesi sonucu yaşamını yitiren İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan ile ilgili adli süreç devam ediyor. Sürecin takipçisi olacağını defalarca dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi TBMM’de 23 milletvekiliyle olayın araştırılması için “Araştırma Komisyonu” kurulsun önergesi verdi. Önergenin önümüzdeki günlerde oylanması bekleniliyor.

“OLAYIN ÜZERİNDEN AYLAR GEÇTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, yaşanan üzücü olayın ardından aylar geçmesine rağmen henüz sorumluların kim olduğu konusunda net bir adımın atılamadığına dikkat çekti. Bu olayın ciddi şekilde araştırılmasını istediklerini anlatan Yılmazkaya, “Bu nedenle benimle birlikte 22 arkadaşım olayla ilgili olarak “Araştırma Komisyonu” kurulmasını talep ettik. Önergemizi TBMM Başkanlığına teslim ettik. Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verilmesi olayın aydınlatılmasında ve sorumluların bulunmasında oldukça önemli çalışmalara imza atacaktır. Şahinbey Belediyesi’nde bu olayla ilgili sorumlu olan kişilerin bir an önce ortaya çıkartılması ve yargılanması gerekiyor” diye konuştu.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN KAÇAK CAMİSİYLE
İLGİLİ DETAYLARA YER VERİLDİ

Araştırma Komisyonun kurulmasına yönelik olarak TBMM başkanlığına sunulan önergede Şahinbey Belediyesinin kaçak cami inşaatına ilişkin detaylara yer verildi. CHP Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “İnşaatı ister kamu kurumu yapsın, isterse de özel sektör yapsın her ikisi de aynı muameleye tabi tutulmalıdır. Belediyeler ve kamu kurumları, kurallara uyma konusunda örnek olmalıdır. Ruhsatsız yapıya müsaade edilmemelidir” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Araştırma Komisyonunun kurulmasına yönelik karar alınırsa, kısa sürede komisyon kurulacak ve konuyla ilgili olarak araştırmalarına başlayacak.


BİRÇOK SORU İŞARETİ BULUNMAKTA
KÜÇÜKCAN’A YÖNELİK HAKSIZ İTHAMLAR YAPILMAKTA
HİÇBİR YETKİLİ SORUMLULUĞU ÜSTLENMİYOR  
CAMİ VE KAMU İNŞAATLARINDA KURALLARA UYULMUYOR
AFAD, UMKE, İTFAİYE EKİPLERİ KURTARMA VE ACİL MÜDAHALEYE HAZIRLIKSIZ
OLAYLA İLGİLİ YAPILAN İNCELEMELERDE BİRÇOK İHMAL VE HATA OLDUĞU GÖRÜLMÜŞTÜR
MÜHENDİSLİK BİLİMİNDEN UZAK BU İNŞAAT NEDEN DENETİM DIŞI BIRAKILDI?

Yıkılan Akkent Cami inşaatı için 23 milletvekilinin imzasını alarak meclis araştırma komisyonu kurulmasını isteyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya koyla ilgili, “İhmaller zinciri sonucu hayatını kaybeden İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan olayındaki soru işaretlerinin aydınlatılması gerek” ifadelerini kullandı.

“Mühendis Korkut Küçükcan’ın çöken ahşap iskelenin altında ölümüyle ilgili ihmaller zinciri hiçbir kurum veya yetkili tarafından üstlenilmediği gibi merhum Korkut Küçükcan’a yönelik haksız ithamlar yapılmakta” diyen Yılmazkaya, “  Bu inşaat gibi ülke genelinde yapılan birçok cami inşaatı veya bir kamu kurumu tarafından yapılan inşaatlarda, kurallara veya yasalara aykırı hareket edilir diye bir uygulama içine girilmesi tamamen yanlış bir yaklaşımdır” dedi.
Yılmazkaya, “İnşaatı ister kamu kurumu yapsın, isterse de özel sektör yapsın her ikisi de aynı muameleye tabi tutulmalıdır. Belediyeler ve kamu kurumları, kurallara uyma konusunda örnek olmalıdır. Ruhsatsız yapıya müsaade edilmemelidir”

Birçok Soru İşareti Bulunmakta

Konunun bütün boyutlarıyla araştırılması için TBMM Başkanlığına önerge veren Yılmazkaya şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’nin 2'nci en büyük camisi olarak yapımına başlanan statik projesi, iskele projesi ve ruhsatı olmayan Gaziantep’te cami inşaatında kubbeye beton dökmek için kurulan iskelenin çökmesi ile enkaz altında kalan ve 33 saat sonra cansız bedenine ulaşılan mühendis Korkut Küçükcan olayında birçok soru işareti bulunmakta.”

Küçükcan’a Yönelik Haksız İthamlar Yapılmakta

“Mühendis Korkut Küçükcan’ın çöken ahşap iskelenin altında ölümüyle ilgili ihmaller zinciri hiçbir kurum veya yetkili tarafından üstlenilmediği gibi merhum Korkut Küçükcan’a yönelik haksız ithamlar yapılmakta.”

Hiçbir Yetkili Sorumluluğu Üstlenmiyor 

“Şahinbey Belediyesiyle mühendisi Korkut Küçükcan ile inşaatın güçlendirme projesinde karşılıklı anlaşma yapılmasına karşın ne belediye tarafından nede herhangi bir yetkili tarafından bu ihmal ve hataları üstlenme adına bir adım atılmadı.”

Cami ve Kamu İnşaatlarında Kurallara Uyulmuyor!

“Bu inşaat gibi ülke genelinde yapılan birçok cami inşaatı veya bir kamu kurumu tarafından yapılan inşaatta kurallara veya yasalara aykırı hareket edilir diye bir uygulama içine girilmesi tamamen yanlış bir yaklaşımdır. İnşaatı ister kamu kurumu yapsın, isterse de özel sektör yapsın her ikisi de aynı muameleye tabi tutulmalıdır. Belediyeler, kamu kurumları, kurallara uyma konusunda örnek olmalıdır. Ruhsatsız yapıya müsaade etmemelidir.”

AFAD, UMKE, İtfaiye Ekipleri Kurtarma ve Acil Müdahaleye Hazırlıksız

“Olayla ilgili yapılan incelemelerde birçok ihmal ve hata olduğu görülmüştür.
34 saat süren arama-kurtarma çalışmalarında görüldüğü gibi kriz ve acil durum yönetimi konusunda ekiplerin hazırlıksız olduğu, kurtarma ekibinin bilgi ve koordinasyon yetersizliğinin yanısıra liyakatsiz kişilerden oluştuğu görülmüştür. Olayın ardından enkaz altında kalan mühendis Korkut Küçükcan'ı bulmak için başlatılan arama çalışmalarında AFAD, UMKE, itfaiye, belediyeler gibi arama kurtarma faaliyeti görevi olan kurumların, bu tür afet olaylarına ne kadar hazırlıksız olduğu da kamuoyu tarafından görüldü. İhmaller zinciri sonucu yaşanan ölümlü olayın sorumlularının biran önce ortaya çıkarılması gerek.”

Mühendislik Biliminden Uzak Bu İnşaat Neden Denetim Dışı Bırakıldı?

“2012 yılında başlamasına rağmen ruhsatı olmayan bu inşaatın, 3 dekar alana oturmuş, 60 metre yükseklikte ahşap iskelesi olması ve bu ahşap iskelenin yıllarca dış koşullara maruz kalması sonucu çökmesi, hiç de şaşırtıcı olmamıştır. 60 metre yüksekliğinde ahşap iskele olamaz! En fazla 13 metre olması gereken kaçak inşaattaki ahşap iskeleye betonarme yüklerinin de taşıttırılması daha büyük bir faciaya da yol açabilirdi. 

Mühendislik biliminden uzak, tahta kalıp sistemiyle ilkel bir şekilde yapılan bu inşaatın neden denetlenmediği ve ya neden denetim dışı bırakıldığıyla ilgili birçok soru halen cevaplanamadı.

Türkiye’nin en büyük ikinci, Gaziantep’in ise en büyük camisi olacağıyla ilgili 2012'de temeli atılan Akkent Camisi’nde 14 Kasım 2019’da ahşap iskele göçmesi sonucu içeride ölçüm yapan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan’nın yaşamını yitirildiği ihmaller zincirinin çok yönlü bir şekilde araştırılması adına Meclis Araştırma Komisyonunun kurulmasını arz ve talep ederiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler