USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ak Parti Genel Bşk. Yrd. Karaaslan Antep Sepeti'nde

Ak Parti Genel Bşk. Yrd. Karaaslan Antep Sepeti'nde
16-01-2018 02:32
Gaziantep

Samsun Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Antep Sepeti’ni ziyaret etti. Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, bakır, kutnu ve Antep işinden yapılan el işi ürünleri yakından incelerken, bakır işlemeciliğindeki yeteneği ile de izleyenleri şaşırttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in daveti ile Gaziantep’e gelen Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, bakır, kutnu, Antep işi ve sedef gibi yöresel değerleri dünyaya tanıtan ve pazarlayan Antep Sepeti’nin önce Gümrük Han’daki Kutnu ve Antep işi ürünlerle ilgili mağazasını gezdi ve Antep Sepeti Yönetim Kurulu Üyesi Füsun Koçer’den bilgi aldı. Sarayların kumaşı olarak bilinen kutnunun 400 yıllık öyküsünü dinleyen Çiğdem Karaaslan, mağazadaki ürünleri yakından inceledi ve kutnu kumaş üzerinde Antep işi fularları çok beğendi.

KARAASLAN BAKIR USTASI OLDU

Çiğdem Karaaslan, daha sonra bakır ürünlerin bulunduğu mağazayı gezdi. Karaaslan’a Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da eşlik etti. Antep Sepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, Karaaslan’a Gaziantep’in kültürü ve turizmdeki yeri ile yerel değerlerin önemini anlattı. Koçer, “Antep sepeti olarak tarihimize ve kültürümüze sahip çıkıyoruz” dedi.

Yüzyıllardır mutfakların vazgeçilmezi olan bakır ürünlere hayran kalan Karaaslan, bakır ürünleri inceledikten sonra bakır işlemeciliği yapan ustanın yerine geçti. Ustanın kısa bir anlatımının ardından yardım almadan bakır işlemeciliği yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan yeteneği ile kendisini izleyenleri şaşırttı. Çevredekilerin, “Eliniz çok yatkın” şeklindeki sözlerine de, “Ben Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar mezunuyum” diye yanıt verdi. 

GAZİANTEP ŞANSLI BİR ŞEHİR 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, Gaziantep’i ve Gaziantep’te yapılan hizmetleri çok beğendi. Karaaslan, “Anadolu toprakları zenginlik sunuyor, bereket fışkırıyor. Ancak en büyük bereket insandır. İşte Gaziantep böyle bir şehir. Gaziantep, her köşesinde karşımıza tarihin, kültürün çıktığı kadim bir şehir. Hem şehirde yaşayanların hem de şehri yönetenlerin bu tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkıldığını görmek memnuniyet verici. Bu şehre geleceğe dönük çok ciddi bir vizyon çiziliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

EN ESKİ ŞEHİRLERDEN BİRİYİZ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan’la şehir turu attıktan sonra Gaziantep ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Şahin, Gaziantep’in dünyanın en eski 20 kentinden biri olduğunu belirterek, “Gaziantep’te tarih, kültür, medeniyet, gastronomi her şey var. Burası medeniyetlerin beşiği olmuş bur coğrafya. Bize ait bütün bu değerleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara bırakmak için gayret gösteriyoruz. Çocuklarımız, torunlarımız da bu güzellikleri görsün, yaşasın istiyoruz” diye konuştu. 

YEREL DEĞERLER ÖN PLANA ÇIKIYOR

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Antep Sepeti ziyaret sırasında Gaziantep’te son dönemlerde tarihe, kültüre ve geleneksel ürünlere gösterilen ilgide büyük bir artış olduğunu dile getirdi. Fatma Şahin’in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından kentte yerel değerlerin ön plana çıkmaya başladığını söyleyen Milletvekili Koçer, “Yerel değerlerimiz bizim zenginliğimizdir. Gaziantep bu anlamda çok zengin bir şehir. Sayın Fatma Şahin’in Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile birlikte yerel değerlerimize verilen önem çok arttı. Gaziantep sanayisinin yanında tarihi, kültürü ve yerel değerleri ile de anılmaya başlandı. Yerel değerlerimiz verilen emeklerle, çalışmalarla adeta evrensel boyutlara taşındı. Coğrafi İşaret başvurusu yapılan ürünlerde rekor kırıldı. Bütün bu çalışmalar şehrimizin geleceği için çok önemli olan turizm sektörünün gelişmesine büyük bir ivme kazandırdı” şeklinde açıklamada bulundu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler