USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Af beklentisi sürüyor

Gaziantep’te merkez mahallelerde 5 bin, taşra mahallelerde ise 2 bin aile elektrik abonesi...

Af beklentisi sürüyor
26-03-2017 09:07
Gaziantep

Gaziantep’te merkez mahallelerde 5 bin, taşra mahallelerde ise 2 bin aile elektrik abonesi bekliyor. Toplamda 7 bine yakın aile resmi prosedürlere uygun ev yapmadıkları için TEDAŞ tarafından aboneli alamıyorlar. Abonelik bekleyen hane sahipleri ise 1 Kasım seçimlerinin öncesinde af beklentisi içerisine girdiler.

KRİZ GİDEREK BÜYÜYOR

İskanı olmayan hanelere elektrik aboneliği yapılmıyor. Geçmişten bugüne iskanı olmadığı için elektrik aboneliği alamayan hane sayısının ortalama 7 bin civarında olduğunu kaydeden Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, binlerce vatandaşın umudunu 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesinde hükümetin atacağı adıma bağladığını anlattı. Keş açıklamasında, “Büyükşehir Belediyeleri kanununun yenilenmesi ardından çok sayıda köy mahalleye dönüştü. Bu mahallelerimizde son dönemde yapılan çok sayıda ev bulunuyor. Bu hanelerin önemli bölümünün elektrik aboneliği yok. Diğer yandan şehir merkezinde de nereden baksanız 5 bine yakın yeni yapılan hanede elektrik aboneliği bulunmuyor. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini zaman zaman gündeme taşıyoruz” diye konuştu.

“KAYIP-KAÇAKTA ARTIŞ VAR”

İskanı olmaması nedeniyle elektrik aboneliği alamayan binlerce eve GASKİ tarafından su aboneliğinin verildiğine dikkat çeken Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, aynı durumun özelleştirilmesinin ardından TEDAŞ’ta uygulanamadığını anlattı. Keş açıklamasında, “Kurum özelleştirilmedikten sonra elektrik aboneliği affı konusunda sadece bakanlar kurulundan çıkacak olan kararlara bakmaya başladı. Ama diğer taraftan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (GASKİ) iskanı olmamasına rağmen su aboneliği başvurusunda bulunan vatandaşların mağduriyetlerini önemli ölçüde giderdi. Aynı süreçte elektrik aboneliği için kuruma giden vatandaşlar ise af konusunda bakanlar kurulu kararı olmadığı için kapıdan geri dönmek zorunda kaldılar. 7 bin civarında elektrik aboneliği bekleyen hanelere bu hak çıkartılacak bir afla sağlanmalı. Af çıkartılırsa devletimizin kayıp-kaçak konusunda hem de vergi konusunda kaybı bu anlamda önlenmiş olacaktır. Bununla ilgili iktidar partisinin yerel temsilcileri ve milletvekili adaylarıyla da görüşüyoruz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler