USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

YÜZ GÜLDÜREN İHRACAT

Gaziantep’te Ekonomik Değerlendirme toplantısı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımı ile gerçekleşti

YÜZ GÜLDÜREN İHRACAT
21-09-2018 08:06
Gaziantep

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın’ın katılımı ile düzenlenen Ekonomik Değerlendirme toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Gaziantep, 7 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye’ye öncü olan şehirlerden biridir. Tüm iş adamlarımız daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, ihracat yaprak, istihdam oluşturarak yoluna devam etme kararlığındadır. Daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, markalara yönelerek, bu krizi fırsata dönüştürecek bir Türkiye ekonomisi var” dedi.

İHRACAT RAKAMLARIYLA GAZİANTEP ADINI DÜNYAYA DUYURDU

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur, GSO Başkanı Adnan Ünverdi, GSO Meclis Başkanı Adil Konukoğlu, iş adamları ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Yeni Ekonomi Program ile ilgili değerlendirme toplantısı dile getirenAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Bugün Gaziantep’te sanayici ve iş adamlarımız ile birlikte yeni Ekonomi Programımızın açıklanmasından sonra yeni yol haritasını birlikte değerlendirdik. Bilindiği gibi geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yeni Ekonomi Programımız açıklandı. Ekonomi hayatımızın bundan sonraki yol haritası ile ilgili bundan sonra hangi yol haritasının izleneceği, hükümetimizin yol haritası şeffaf bir şekilde, tüm piyasaya ve kamuoyuna anlatıldı ve paylaşıldı. Bundan sonra hükümetimiz olarak tüm adımlarımız, Maliye ve Hazine Bakanlığı, ekonominin tüm paydaşları bunu yerine getirmek için tüm gayretleri göstereceğiz. TBMM açıldıktan sonra bakanlıklar ve bakanlığımız olarak tüm çalışmalarımızı yaptık. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yapılması gereken her türlü düzenlemelere hazırlıklarımız var. Hem mevzuat boyutuyla hem de uygulama boyutuyla hükümetimizin bu sıkıntıları en sıkıntısız bir şekilde aşacağız, sıkıntıları birlikte çözeceğiz” dedi.

“SORUNLARIN ÜSTESİNDEN HEP BİRLİKTE GELECEĞİZ”

Bakan Gül, “Türkiye’de yaşanan sıkıntıların psikolojik olduğu görüşünü iş adamlarımızla paylaştık. Bu sorunları hep birlikte aşacağız, Türkiye’nin ekonomisi çok sağlamdır, bundan sonra geleceğimiz daha aydınlıktır. Türkiye güçlü ekonomisi ile emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün de Gaziantepli iş adamlarımız ile bir araya geldik. Gaziantep, 7 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye’ye öncü olan şehirlerden biridir. Tüm iş adamlarımız daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, ihracat yaprak, istihdam oluşturarak yoluna devam etme kararlığındadır. Sevindirici diğer bir hususta yeni ekonomi programının tüm iş adamlarımız ve sanayicilerimiz tarafından büyük bir heyecanla kabul edildiği, karşılandığını görmek bizim için sevindirici bir durumdur. Tüm bu sorunları hep beraber aşacağımız inancını paylaşıyoruz” dedi.

Bakan Gül, açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Öte yandan yerli malı kullanılması hususunu tüm iş adamlarımız ile birlikte paylaşıyoruz, bu konuda iş adamlarımızla mutabakata vardık. Daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, markalara yönelerek, bu krizi fırsata dönüştürecek bir Türkiye ekonomisi var. Bunu bugünde görmekten memnuniyet duyduk. Toplantımızda Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ile birlikte reel sorunları birlikte paylaştık.”

“YARGI KARARINA SAYGI DUYMAMIZ LAZIM”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliye edilmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Gül, “Türk Yargısı bağımsız kararını vermektedir. Mahkemelerin verdiği kararlara saygı duymamız gerekir. Tabi gerekçeli kararı da görülecek. Dolayısıyla bu konunun muhatabı ve karar vericisi Türk yargısıdır” dedi.

“GAZİANTEP İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN HER ŞEYİ YAPMAYA BİRLİKTE HAZIRIZ”

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, “Gaziantep, ticaret yapanlar için son derece önemli bir kent. Üretimin, ihracatın başkenti diyebiliriz, çok çalışkan insanların bulunduğu, bankalar için önemli bir kent. Buraya gelerek bire bir olarak konuştuk, eksik yanlarımızı, neler yapabileceğimizi konuştuk. Yeni Orta Vadeli Ekonomik Programın hemen akabinde, çok başarılı çalışmalar yapıyoruz. Biz bankacılar üzerimize düşen her şeyi Gaziantep için yapmaya hazırız. Bunu bir kez daha ifade ettik, bunu yapacağımızı hep birlikte göreceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler