USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

8 milyon kişi izledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin; “Benim üzerimden şehri yıpratmalarına izin vermem”

8 milyon kişi izledi
17-09-2018 10:12
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, düzenlediği basın toplantısında belediye projelerine ilişkin gazetecileri bilgilendirdi. 4 yıllık belediye çalışmalarında ortaya konan projeleri anlatan Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kentin tanıtım filminin muhalefet tarafından eleştirilmesine yönelik soru üzerine Şahin, “Benim üzerimden şehri yıpratmalarına izin vermem” dedi.

“TANITIM OLARAK ÇOK İYİ MALİYETİ ÇOK AZ”

Gaziantep’in tanıtımına yönelik hazırlanan kısa metrajlı filmin şu ana kadar 8 milyon kişi tarafından izlenildiğine dikkat çeken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yaptığımız işlerin toplumsal karşılığına bakılması gerekiyor. Yapılan işin kalitesi ve amacına ulaşıp ulaşamadığına bakmak gerekiyor. Kültür Bakanımızın geçtiğimiz hafta bir açıklaması oldu, ‘2019 yılını, Türkiye’nin tüm şehirlerini tanıtım yılı ilan edeceğiz’ dedi. Tanıtım dediğimiz şeyin bir planlaması, bütçesi, vizyonu, sonucu var. Reklam filmi için arkadaşlarımız yaklaşık 4 ay çalıştılar. 40 kişi Gaziantep’e geldi, haftalarca çalıştı. İnsanlar gelip çalıştığı zaman bunun bir maliyeti var, fakat bunu yaparken; uygun maliyette, kalitede, amaca ulaşılabilirlik konusunda bu film hakikaten amacına ulaştı. Milyonlarca insana, farklı kesimlerden insanlara ulaştı. Bu konuda bizlere olumlu geri dönüşler oldu.” diye konuştu.

“SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”

Şehre yönelik negatif algı oluşturulmasını kabul etmeyeceğini belirten Şahin, “Mesele Fatma Şahin’i itibarsızlaştırmak ise bunu ben yönetebilirim. Asla benim üzerimden şehrime zarar verilmesine izin vermem. Şehir bu sefer ulusal boyutta negatif algıyla lanse ediliyor. Halbuki beni m büyük bir iddiam var, şehirden aldığım enerji ile bunu yapıyorum, şehrin sahiplenmesi ile şehir hak ettiği için yapıyorum. Şehre zarar gelecek hiçbir şeye müsaade edemem. Yoksa şahsım adına insanlar bizi eleştirebilir, daha iyisini yapma iddiasında bulunabilir. Büyükşehir Meclisi her anlamda en iyi çalışan meclistir, hangi partiden olursa olsun destek aldığımız bir meclistir. Zor zamanlarda ortak kararlar aldık, ortak imzalar attık. Seçim yaklaşırken, benim şahısım üzerinden şehrime zarar verilmesine asla izin vermem. Yaptığım işlerden eminim, milyonlarca insan Gaziantep’e gelmeye çalışıyorsa, bunun mali hesabını sizlerin takdirine sunuyorum. Yaptığımız iş doğru bir iş, doğru zamanda yaptık, doğru planlama ile yaptık. Yaptığımız işin arkasındayım ve gurur duyuyorum. Daha önce söylediğimin arkasındayım, aynı kalitede, daha iyisini daha uygun fiyata yapacak olan varsa da onlarla da çalışmaya hazırım. Sözümün arkasındayım.”

“PAHALILIĞIN GASTRONOMİ KENTİ OLUNMASINA BAĞLANMASI HAKSIZLIK”

Kentteki pahlığın hatırlatılması üzerine konuşan Şahin, “Ticaret Bakanlığımız bu konuda bir açıklama yaptı. Tüm Türkiye’de özellikle dolardaki dalgalanmayı bahane ederek fiyat artışları yapan fırsatçılar çıktı. Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıtalarımızın iş birliğinde ciddi bir denetim çalışması başladı. Fiyat artışlarını Gastronomi Kenti olmamıza bağlanması büyük haksızlık olur. Genel bir şekilde Türkiye’de bu artışlar yaşanıyor.”

“ŞEHİRDEN ALDIĞIM ENERJİYLE YIPRANMAM”

Doğru eleştirilere her zaman açık olduklarını anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehrimden aldığım enerji sayesinde bugün önemli projelere imza atıyor ve Gaziantep’i geleceğe taşıyoruz. Mesela bakınız 4 yılda bölgesinde ve ülke genelinde yaşanan bazı sıkıntılara rağmen Gaziantep’te 12 tane köprülü kavşak projesini tamamlamış bulunmaktayız. Diğer yandan Düzbağ Barajı projesinin yüzde 75’i tamamlanmış durumda. 50 bin konutluk Kuzeyşehir Projesi sadece Gaziantep’e değil Türkiye’ye model olmuş durumda. Diğer yandan dezavantajlı kesimlere yönelik ortaya konan projelerimiz ile toplumumuz hemen hemen her noktasına temas etmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, genel değerlendirme ve 20-22 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Uluslararası Gastronomi Festivali ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tanıtımı için hazırlanan reklam filmin ilişkin konuşan Şahin, “Mesele Fatma Şahin’i itibarsızlaştırmak ise bunu ben yönetebilirim. Asla benim üzerimden şehrime zarar verilmesine izin vermem. Şehir bu sefer ulusal boyutta negatif algıyla lanse ediliyor. Halbuki beni m büyük bir iddiam var, şehirden aldığım enerji ile bunu yapıyorum, şehrin sahiplenmesi ile şehir hak ettiği için yapıyorum. Seçim yaklaşırken, benim şahısım üzerinden şehrime zarar verilmesine asla izin vermem. Yaptığımız iş doğru bir iş, doğru zamanda yaptık, doğru planlama ile yaptık. Yaptığımız işin arkasındayım ve gurur duyuyorum” diye konuştu. 

“BAHANE ÜRETMEK YERİNE ÇALIŞTIK”

Şahin, “Geçtiğimiz yıllarda Gaziantep Ticaret Borsası tarafından Bulgur Festivali düzenlendi. Bir taraftan Bulgur Festivali düzenlenirken, Havalimanı yakınlarına füze düştü. Biz aynı zamanda bunu yönettik. Biz, ‘çevremizde savaş var’ deyip bahane üretmek yerine, daha çok üreterek, daha çok tanıtarak, daha çok çalışarak bunu başarmaya çalıştık. Her krizin fırsatları var, risk eşittir rızık’ demesek onların istediklerini yapmış olacağız. Arkadaşlarımız nerede fuar varsa oraya gidip kentimizi tanıttılar. Bir Meksika biberi ile dünya mutfağı oldu. Bizim ne kadar çok çeşit yemeğimiz var.”

“ÜLKELER BİR ÜRÜNLERİ İLE DÜNYAYA MEYDAN OKUYOR”

Şahin, “Dünya Gastronomi Haritası’nı incelediğiniz zaman Hindistan bir ürünler, Japonya bir suşi ile dünya mutfağı oldu. Anadolu’nun zenginliğini siz düşünün. Dünyada ekonomi, gastronomi dediğimiz şey tam da bu. Dünya finans şehirlerine baktığımızda, para neredeyse kaliteli restoranlar orada. Şehir ekonomisi, bazen ülkenin ekonomisinin önüne geçebiliyor. Ne kadar çok lezzet çeşidimiz var, bunu ne kadar ekonomiye çevirebildik? Yurt dışından kentimize ilgiyi artırmak, restoranlarda yemek çeşitlerinin olmasını sağlamamız gerekiyor. Ülkeler bir ürünleri ile dünyaya meydan okuyor, bizim şehrimizin 10 tane ürünü var. Bizim bu nimeti berekete ve fırsata dönüştürmemiz gerekiyor. Yiyecek-İçecek Sektörüne baktığımızda; ABD 782 milyar dolar, İngiltere 120, Fransa 105, İspanya 95, Türkiye ise 20 milyar dolar büyüklüğe sahip. Bir peyniri ile dünya çapında bilinen Fransa, 105 milyar dolar sektörden gelir elde ediyor.  Türkiye’nin 5 katı gelir elde ediyor. Gelirimizi 5 kat artırmak, 5 katı istihdam demek, sanayinin bundan faydalanması gerekiyor.”

“ALMAMIZ GEREKEN ÇOK YOL VAR”

20-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslar arası Gastronomi Festivali’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, “Antalya’ya gelen 10 milyon turist neden Gaziantep’e gelmesin? Güney Kore ile anlaştık, onlar Gaziantep’e gelmeye başladı. Çin ile bir projemiz var, Kültür turizmi onlar için önemli. Gaziantep’te 5 antik kentimiz var, bir de üzerine Gastronomimiz var. Bizim İspanya’ya göre 4 kat daha büyümemiz gerekiyor. Bizim turizm gelirlerini artırmamız için almamız gereken çok yol var, bunları hızlı bir şekilde almamız gerekiyor. Bizim güneşten, topraktan gelen lezzetlerimiz var. Gastronomi Festivalini, sponsor desteği ile yapıyoruz. Hem firmalarımızın sponsorluğunda hem de Michelin Yıldızı Şeflerin Türk Hava Yoluyla getiriyoruz. Bu işin maliyetini düşürmemiz için ciddi sponsorluk desteğine ihtiyacımız vardı. Yurtdışına gittiğimiz zaman bize ait mutfakların hepsi sanki Yunan Mutfağıymış gibi gözüküyor. Coğrafi İşaretlerini almamışız, bizim dememişiz, rekabet gücünü oluşturmamışız.”

“8 MİLYON KİŞİ TANITIM FİLMİMİZİ İZLEDİ”

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı içerisinde 116 şehrin yer aldığını belirten Şahin, “116 şehrin içerisinde, kentimizi yeterince tanıtmaya zaman ayırmamız gerekiyor. Çok sayıda yabancıyı buraya getirmemiz gerekiyor. Michelin Yıldızı bir ürünü sosyal medya hesabı üzerinden tanıttığı zaman önemli tanıtıma dönüşüyor. Gastronomi bölümünün puanları bu yıl yükseldi. Festivale, Michelin Yıldızı Şefler, yerli yabancı basın, çiftçiler, Ahiler, Gastronomi Komisyonu, kardeş şehirlerden isimler katılacak.  40 ülkeden katılımlar sağlanacak. Nizip’te fıstık, İslahiye’de biber hasadı yapacağız. Fıstık Müzesi’nin açılışı yapılacak. Demokrasi Meydanı’nda başlayacak olan kortej yürüyüşümüz olacak. Paneller, konferanslar düzenlenecek. Gaziantep’in yetiştiği isimler, festivalde olacak.  Gastronomi Festivalini sosyal medya üzerinden 2 milyon kişi takip etmeye başladı, 8 milyon kişi tanıtım filmimizi izledi. İnsanlar bu kadar izlenilebilirliği sağlamak için korkunç paralar harcıyor.”

“KONUT FİYATLARININ DÜŞMESİNİ AMAÇLADIK”

Kuzey Şehir Projesi’ne ilişkin konuşan Şahin, “Kuzey Şehir Türkiye’nin örnek projesi. TOKİ, şehre uygun, yeşil dokusu ve yüksekliğiyle Gaziantep’e uygun bir projenin önemli bir aşamasındayız. Organize Sanayi Bölgesi 5’e taşınan işçilerimizin daha sağlıklı çalışması, konut fiyatlarının düşmesini amaçladık. 5 buçuk milyon metrekare alanda büyük bir proje. Güneş ve sıcaktan dolayı çatı yaptık. Son halinde çarşısıyla, camisiyle, yeşil alanıyla samimi bir şehre giriyorsunuz. Büyük bir şehircilik işi ama başaracağız.”

“ŞEHRİ DEMİR AĞLARLA ÖRÜYORUZ”

Metro’nun kent için önemli olduğunu ifade eden Şahin, “Metro bu şehre lazım. Paramız dahi olsa teknik altyapımız uygun olmazsa onay alamıyorduk. Taşıdığımız kişi, yoğunluk üzerinden yolcu kapasitesi uygun değilse bakanlık onay vermiyor. Konya’dan sonra metro onayı alan Anadolu’da tek şehiriz. 15 dakikada şehrin bir ucundan diğer ucuna geçiyoruz. Gaziray ile birleştirdiğimiz zaman şehri demir ağlarla örüyoruz.  Son ekonomik durumda yaşananlara baktığımız zaman projelerimizde yavaşlama olmadı. Bu şehir çok önemli. Bakanlarımız, gerekirse diğer yeni başlayan yatırımları kesip Gaziantep’in işini bitireceğiz diyorlar. Vagon almayla ilgili bütün çalışmaları hızlandırdık” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler