USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

2017 yılı mücadele dolu bir yıl oldu

2017 yılı mücadele dolu bir yıl oldu
31-12-2017 08:49
Gaziantep

2017 yılında Gaziantep’te yüzlerce kantinci esnafının hakkını savunmak için oda tarafından verilen mücadeleyi değerlendiren Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, “2017 kantinciler için mücadele dolu bir yıl oldu. Projelerimizin çoğu hayat buldu. 2018 yılında esnafımız için mücadelemiz devam edecek” dedi.

ÖNERİMİZ BAKANLIK TARAFINDAN KABUL GÖDÜ

Kantincilerin iki yıldır yaşamış olduğu yasaklı ürünler konusunda bakanlık yetkilileri ile görüşte bulunduklarını bildiren Kelleci, “Kantincilerin iki yıldır çok büyük sıkıntıları vardı. Öncelikle esnafımızın sorunları yasaklı ürünlerdi. Bu yasaklarla ilgili Ankara Gaziantep arasında mekik dokuduk. Son gelişimizde Sağlık Bakanlığımızda ilgili kuruma ulaştık ve ilgili daire başkanlıkları ile görüşerek konuyu istişare ettik. Öneri sunduk. Sunduğumuz bu öneri kabul gördü. Bizler çocuklarımızın daha iyi şartlarda beslenmesini istiyoruz. Obezite ile mücadele için kantinciler de mücadelesini sürdürüyor. Bu yüzden önerimize sıcak bakıldı. En kısa süre içinde ulusal firmalarla birlikte kantinciler bir araya gelip toplantı yapacağız. Bu uygulama ile bazı ürünlerde kaloriler düşürülecek ancak gramajlar aynı bırakılacak” şeklide konuştu.

KANTİNDE BAKKALDA SATIŞLAR YASAK MARKETTE SERBEST

Okullarda satışı yasaklanan ürünler konusunda açıklamalarda bulunan Kelleci, “Kantinci esnafı kola ve cips ürünlerinin kantinlerde yasaklanmasına sıcak bakmıştır. Çünkü sağlıksız gerçekten de. Ama bu yasaklar sonrasın çikolata ve bisküvi ile devam etti. Bu yasakların altından da yine FETÖ oyuncuları çıktı. Yasaklı ürün olarak yelpazeyi genişletenlerin altından da yine FETÖ’cüler çıktı. Kantinlerde yasak, bakkallarda yasak ama okulların hemen yanı başına hızla türeyen malum marketlerde o ürünler serbest olarak satılıyor. Bir şeylerin artık değişmesi gerekiyor. Kantinci ya da bakkal küçük esnaftır. Küçük esnaf ile büyük marketleri karşı karşıya getirmek istediler ama hesaplar tutmadı” dedi.

OKULLARIMIZ ARTIK DAHA GÜVENLİ

Okullara getirilen güvenlik görevlisi ile okulların artık daha güvenli olduğuna dikkat çeken Kelleci, “Okullarda güvenlikçi çağrısında bulunduk bu çağrımız yer buldu ve okullarımıza şimdi ikişer güvenlik görevlisi alındı. Hem de sayı ilk aşamada sınırlı tutulmuştu ancak sonradan bu olumlu bir karar olarak görülence sayı arttırıldı. Bu uygulamadan çok memnunuz. Gaziantep Valimize çok teşekkür ediyoruz bu destekleri için” açıklamalarına yer verdi.

GAZİANTEP BU UYGULAMA İLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Okullarda düzenlenen kermes, tiyatro ve sinema etkinliklerinin hafta içinden hafta sonuna alınarak eğitimin kesintiye uğramasının önüne geçildiğini bildiren Kelleci, “Eğitimde bir takım sorunlar vardı. Bu sorunlar hem kantinci esnafımızı hem de çocuklarımızın eğitimlerini baltalıyordu. Okullarımızda kermes, tiyatro, sinema etkinleri yapılıyordu ve hafta içi yapılıyordu. Bu sorunu Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüştük ve bu etkinleri şehir genelinde hafta sonuna aldırdık. Böylelikle hem çocuklarımız eğitimlerinden geri kalmadı hem esnafımız sorun yaşamadı. Bu uygulama Türkiye’de yalnızca Gaziantep’te gerçekleşti” ifadelerinde bulundu.

VELİ TANITIM KARTINI ISRARLA TALEP EDİYORUZ

Okul önlerinde çocuklarını bekleyen ve oluşan kalabalıktaki izdihamı önlemek ve olası tehlikelere karşı önlem almak için veli tanıtım kartı getirilmesinin zorunluluğundan bahseden Kelleci, “Bir diğer önerimiz ise okul kapılarındaki izdihamla ilgili oldu. Bu önerimiz Türkiye çapında yer buldu ve şu anda 20 şehirde uygulanıyor. Öğrenci ve velileri için kimlik okul giriş kartları oluşturalım dedik ve okul önlerinde yığılan velileri güvenli bir şekilde okul içine alalım dedik. Öneri Gaziantep’ten çıktı 20 şehir bunu uygulamaya geçti ancak Gaziantep henüz bu önerimizi hayata geçirmedi. Veli tanıtım giriş kartının şehrimiz için de uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.

ÖĞLE ARALARINDA ÖĞRENCİLERİMİZİ DIŞARDA BİRÇOK TEHLİKE BEKLİYOR

Öğle aralarında öğrencilerin okul dışına çıkarılmasına izin verilmesinden kaynaklı sorunların ciddiyetinden bahseden Kelleci, “Öğrencilerimiz için en büyük risk aslında çocuklarımızın öğlen aralarında dışarıya çıkmasından kaynaklanıyor. Bu sorunu gördük ve bir çözüm bekliyoruz. Çocuklarımız öğle arasında serbest bir şekilde dışarı çıkıyor ve başına birçok şey gelebiliyor. Aynı zamanda kötü alışkanların kazanılmasına da sebebiyet veriyor bu serbestlik. Bu tür vakaları daha çok lise öğrencilerimizde görüyoruz. Bu konuda da büyüklerimizden yeni bir uygulama getirilmesini talep ediyoruz. Bu uygulamayı kantincilerimiz daha çok kazansın diye istemiyoruz. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklar kazanmaması ve eğitim başarılarının yükselmesi için istiyoruz” dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler