USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

GAGİKAD “KADIN CUMHURİYETTİR” ile bir ilki daha başardı

GAGİKAD “KADIN CUMHURİYETTİR” ile bir ilki daha başardı
27-10-2022 17:25
Gaziantep

GAGİKAD tarafından düzenlenen “KADIN CUMHURİYETTİR” adlı sempozyum başarı ile  gerçekleştirildi . Sempozyum ve yemekten oluşan 29 Ekim Cumhuriyet Haftası kapsamında düzenlenen organizasyon Gaziantep gündemine oturdu.

   Cumhuriyet üzerinden para kazanılamaz inancı ile yola çıkan GAGİKAD, sadece 300 davetliden oluşan özel bir organizasyon düzenledi. Tüm misafirler dahil kırmızı beyaz dress code uygulanan organizasyonda Gaziantep Kadınları müthiş bir görüntüye destek verdiler . Sempozyuma konuşmacı olarak davet edilen Başkan Kadınlar , aktif çalışan ve şehre STK olarak önemli katkı sağlayan dernek ve oda başkanı kadınlardan oluşturuldu.  Cumhuriyete yakışır görkemli bir salon hazırlayan GAGİKAD Kadınları tüm yemekleri kendi elleri ile hazırlayıp 300 kişilik davetli listesine hiç bir aksama yaşanmadan bizzat elleri ile özel bir sunumla ikram ettiler . GAGİKAD Yönetim kurulu Başkan yardımcısı Evren Tuğsuz’un sahibi olduğu Tuğcan Otel’de gerçekleşen organizasyonda salon ve sahnede düşünülen ayrıntılar tüm misafirler tarafından takdir gördü . Konuşmacı Başkan kadınların yanı sıra her Başkan yönetim kurulları ile sempozyuma davet edildi . Gaziantep cemiyet hayatının ve eski STK başkanlarının da davet edildiği bu özel organizasyonda misafirler kapıda GAGİKAD yönetimi ve üyeleri tarafından karanfiller  karşılandı . Salon , fuaye alanı ve  platform özel olarak Karmen peyzaj tarafından zeytin ağaçları ,Atatürk çiçekleri ve beyaz kasımpatılar ile süslendi. Organizasyonda 300 kişilik davetli misafirlere ay yıldızlı rozet Byözmimar Jewellery tarafından hediye edildi , ayrıca dernek üyesi Tuğçem Özboya tarağından tüm misafirlere özel ürünler hediye edildiği organizasyon şehirde cumhuriyet adına büyük alkış aldı .



  Ücretsiz yapılan organizasyon sonrası gazetelere demeç veren GAGİKAD yönetim kurulu başkanı Dr Beril Özlem Leylek şöyle konuştu ; “ Öncelikle davetimize icabet eden tüm dernek ve oda başkanı kadınlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bir tanesi bile bizi kırmadı ve biz Gaziantep kadınlarını  cumhuriyet aşkı ile bir araya getirmeyi başardık. Bu başarıya GAGİKAD kadınlarının fedakarlığı ve özverili çalışması ile imza atmaktan gurur duyuyorum. İkinci olarak tüm üyelerime teşekkür ediyorum. İmkansızı başardık beraberce tüm kadınlar . 1,5 yıl önce GAGİKAD ın yeniden doğuşunu gerçekleştirdiğimiz ilk yönetim kurulu toplantısı sonrası basına verdiğimiz demeçte GAGİKAD tüm şehir Kadınlarına ÇATI Derneği olacak demiştik. Bugün çok gururluyum bu söylemimizi başardık . Bizler biribirini seven ,yardım eden, destek veren başarılı STK başkanları olarak bir olduğumuzu gösterdik. Kadın kadınla yan yana omuz omuza ve ortak sevdamız cumhuriyet sempozyumu ile birleşmeyi başardık.  Bu çok kıymetlidir işte bu şehir ve vatan sevdalısı kadınlar biz buradayız demiştir. Her biri diğerinden kıymetli başkanlarımız eşsiz cumhuriyet konuşmaları yapmıştır . Hepsi dakikalarca alkışlanmıştır . Ne büyük gurur ki tüm duayen eski başkanlarımız da bu önemli güne iştirak ettiler . Onların da bu şehir de emekleri büyük, şimdi bayrakları gençler devir aldı , gümbür gümbür geliyor kadınlarımız. Siyasi düşüncesinden bağımsız aynı platforma kadının cumhuriyet ile kazanımlarını masaya döken kıymetli konuşmacılarımız ,kürsüden her biri bir Halide Edip Adıvar etkisinde konuştu. Tüylerimiz diken diken, gözlerimiz dolu dolu oldu . Bizler siyaset üstüyüz ,tek sevdamız özgürlük ve eşit temsil ve sözde değil özde eşit haklar , biz kadınlar cumhuriyete ve kurucusu Adaşımız , hemşehrimiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir minnet borçluyuz. Bize altın tabakta sunulmuş bu haklara sahip çıkmayı görev bilmemiz gerekir . Daha önce de defalarca demeçlerimde yer verdiğim gibi biz bu haklar için bir bedel ödemedik, bu yüzden yeterince kıymetini bilmiyoruz . Kıymetini anlatmak ve tüm kadınlar için farkındalık yaratmak adına yaptığımız bu özel sempozyum değerli konuşmacıları ile hakkını vererek şehre damgasını vurmuştur . Cumhuriyet bizimdir. Kadın CUMHURİYETTİR, ve hep birlikte sahip çıkacağımız kadın özgürlüğü ve hakları , iş, siyaset ve yönetimlerde kadınların eşit  yer aldığı günlere kadar misyonumuza devam edeceğiz. Davetimize katılarak güçlü Gaziantep Kadınlarını temsil eden her misafirimize tüm GAGİKAD Kadınları adına teşekkür ederim” dedi.

   Organizasyonda tüm konuşmacılara ve destek veren firmalara plaket takdimi yapılırken , sempozyumun moderatörlüğünde ki başarısı ve profesyonelliği ile göz dolduran GAGİKAD Genel sekreteri Melis Sökücü , derneğin misyonu olan kadının sevgi elini, her konuşmacı başkanı ellerinden tutarak kürsüye davet ederek takdir topladı.Organizasyon saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayıp ardından açılış konuşması yapan Başkan Leylek “ bugün sizler için bir yazılı konuşma hazırlamadım , istedim ki konuşmam cumhuriyet kadar özgür olsun “ sözleri salonda güçlü bir alkışa neden oldu .  Organizasyonda konuşmacı olarak davet edilen sırası ile Büyükşehir belediye başkanı adına danışmanı Filiz EVRAN  , akademisyen başkanlar b ölümünde , GAÜN Rektör yardımcısı Prof Dr Ayşe BALAT , HKÜ Rektör yardımcısı Prof Dr  Gül RengiN KÜÇÜKERDOĞAN , oda başkanları bölümünde GSO adına yönetim kurulu üyesi Melike YÜKSEL , TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Aslı TEZEL , TTB yönetim kurulu üyesi Prof Dr Yasemin ZER , Eczacılar odası adına yönetim kurulu üyesi Serap ÇELİKEL , Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim ARIKAN , Veteriner Hekimler Odası Başkanı Meltem PERİ , dernek başkanları bölümünde TÜKD Gaziantep şube başkanı Müge TEZEL , Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim derneği başkanı Ceren UĞURLUER, Şahinbey Lions Klubü dönem başkanı Şebnem ORAL , İTÜ Mezunlar derneği başkanı Doktor öğretim üyesi Şafak Hengirmen TERCAN , KADEM Gaziantep şube başkanı Yazar Sabiha DOĞAN , TOBB KGK Gaziantep Başkanı Ayşen AHİ , Gaziantep Kent konseyi kadın kurulu başkanı Ayşe TEYMUR , TOG Sosyal Komite adına Pınar ERDEM , GAGİAD Kadınlar Kurulu başkanı Selin AKCAN , GALMED Başkanı Ebru PETEK , Kavaklık Rotary dönem başkanı Ayla FAZLI güne damga vuran etkili ve özel konuşmaları ile cep mesajlarını ilettiler . Organizasyon, tüm katılımcıların GAGİKAD Kadınlarını alkışlaması ile hep bir ağızdan 10. Yıl cumhuriyet marşı söylenerek coşkuyla bitirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler