USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çanakkale şehitleri anısına satranç turnuvası düzenlendi

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde...

Çanakkale şehitleri anısına satranç turnuvası düzenlendi
15-03-2017 08:43
Gaziantep

Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Şehitlerini Anma Liselerarası Satranç turnuvası düzenlendi.

Şehitkamil Belediye Başkanlığı, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliğiyle organize edilen Çanakkale Şehitlerini Anma Liseler Arası Satranç Turnuvasında ilklere imza atıldı. İl genelindeki 40 farklı liseden 240 sporcu öğrencinin katılımıyla Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen Çanakkale Şehitlerini Anma Liseler Arası Satranç Turnuvası, Liseler Kategorisinde takımlar formatında Gaziantep'te ilk kez gerçekleştirilen organizasyon olma özelliği taşıdı. Katılımcı sporcu sayısıyla da rekor sayıya ulaşan turnuvada katılımcı sporcular ve tribünleri dolduran yüzlerce öğrenci, bir kez daha Çanakkale ruhunu yaşattı. Organizasyona; Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Serkan Yüksek ile çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve veli, öğrenci katıldı.

"Gençlerimiz gururumuzu geleceğe taşıyor"

Turnuva açılış seremonisinde gençlerin geçmişte yaşanılan büyük gururu milli ve manevi bir bilinçle geleceğe taşıdıklarını ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bugün, Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü kutluyor olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Gençlerimiz 18 Mart ruhunu yaşıyor ve bu kahramanlık destanını milli ve manevi duygularla geleceğe taşıyor. Bu vesileye tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha en derin rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde gerçekleştirildiğimiz Çanakkale Şehitlerini Anma Liseler Arası Satranç Turnuvası il genelindeki 40 farklı okuldan 240 sporcu öğrencimizin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Gaziantep'te ilk kez takım sporları formatında gerçekleştirilen bu organizasyona olan ilgi memnuniyet verici. Yıl içerisinde kurumlar arası işbirliğiyle farklı vesilelerle sportif organizasyonlar düzenliyor ve burada binlerce öğrencimize nitelikli şartlarda spor yapma imkanı sağlıyoruz. Bu özel organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor. Yarışmacı tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi

"Sesimizi dünyaya duyuracaklar"

Turnuvanın açılış seremonisinde katılımcı öğrencilerin Türk Bayraklarıyla yaşadıkları büyük coşku sonrasında katılımcılara seslenen Gaziantep il Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, genç öğrencilerin Türkiye'nin güçlü sesini dünyaya bir kez daha Gaziantep’ten duyurduklarını dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü Mete, “Gençlerimizle iftihar ediyoruz. Onlar, ülkemizin yaşadığı bu hassas günlerde Türkiye'nin büyük gücünü, güçlü sesini Gaziantep’ten dünyaya duyurdu. Akademik eğitime verdiğimiz önem kadar okullarımızda sportif ve sosyal etkinliklere de büyük önem veriyoruz. Bugün bu salonu dolduran gençlerimizi gönülden kutluyorum. Şehitkamil Belediye Başkanlığımız ile bir çok proje gerçekleştiriyoruz. Spor alanında uyguladığımız projeler, Türkiye’ye model olacak nitelikte. Düzenlenen bu satranç turnuvası, her anlamda bir ilk. Tüm bu nedenlerle ben çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve onun kıymetli mesai arkadaşlarına teşekkürlerimi sunuyor. Organizasyona katılan tüm okullarımıza centilmence bir müsabaka süreci geçirmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca katılımcı 40 okula, özel satranç seti ve tüm sporculara Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü anısına hazırlanan tişörtler armağan edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler