USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“BU CHP’DEN ADAM OLMAZ”

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasına sayılı günler kala Ak Partili kurmaylar gazetecilerle bir araya geldi...

“BU CHP’DEN  ADAM OLMAZ”
04-04-2017 12:26
Gaziantep

16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasına sayılı günler kala Ak Partili kurmaylar gazetecilerle bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert bir üslupla eleştiren Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, “Siyasette nefret dilinin kullanılması çok kötü. Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün siyasi imamlığına soyunmuş. Bu CHP’den adam olmaz” diye konuştu.

“FETÖ’NÜN SİYASİ İMAMLIĞINA SOYUNMUŞ”

Fıstık Park’ta düzenlenen organizasyona Başbakan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdulkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer,  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci katıldı. Ak Partili kurmaylarının ortak düzenlediği basın toplantısında konuşan Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, CHP’yi ağır sözlerle eleştirdi. “Tek parti sayesinde ülke genelinde ve kentimizde tüm hizmetler hızlı bir şekilde yapılıyor. 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması da bu açıdan oldukça önemli. Bu nedenle halkımız 16 Nisan’da daha güçlü bir yönetim anlayışı için en güçlü şekilde EVET oyunu kullanacaktır. Son günlerde eleştiri dozunu yalanlarla artıran CHP lideri Kılıçdaroğlu FETÖ’nün siyasi imamlığına soyunmuş gibi görünüyor. 15 Temmuz’da kontrollü darbeden bahseden Kılıçdaroğlu, varsa elinde bir belge hemen kamuoyuyla paylaşmak zorunda. Bizler milletimizle birlikte hareket ediyor ve hep birlikte yürüyüşümüzü sürdürüyoruz” diye konuştu.

“MUHALEFETİN KALİTESİZLİĞİ YAPISAL BİR SORUN”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, muhalefetin kalitesizliğinin Türkiye’nin en büyük yapısal sorunlarından biri olduğunu söyledi. Başbakanın 6 Nisan'da Gaziantep’e yapacağı ziyaret öncesi Gaziantep'te yapılan toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, muhalefeti eleştirdi. Muhalefetin seviyesizlik sergilediğini savunan Şimşek, saygınlık için gereken hassasiyeti göstermesi çağrısında bulundu. Şimşek, 16 nisan referandumu öncesinde muhalefetin tavrı ve seviyesinin kendilerini çok şaşırttığını belirterek, "Anayasa değişikliği için hepimiz sahadayız, hepimiz koşturuyoruz. Muhalefetin dezenformasyonlarla yarı doğruları nasıl harmanladıklarını güzel bir şekilde ifade ettiler. Doğrusu muhalefetin bu seviyesi bizi şaşırtıyor. Gerçekten üzücü, muhalefetin hiç olmasa yalan atmayarak saygınlık noktasında bir hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bunu göremiyoruz. Bu çok önemli bir konu aslında, muhalefetin bu kalitesizliği Türkiye’nin en büyük yapısal sorunlarından bir tanesidir. Şimdi bu anayasa değişikliğini neden yapıyoruz, aslında bu bir AK Parti meselesi, şahsi bir mesele değildir, Türkiye’deki parlamenter sistem istikrarı sağlayamamış bu bir yapısal sorundur. Bir muhalefet sözcüsü nasıl milletin gözünün içine baka baka yalan atabileceğine doğrusu insan şaşırıyor. Diyor ki eyalet yetkisi veriliyor. Böyle bir şey yok. Eyalet yetkisi olsa o zaman bölücü terör örgütü niye bu kadar güçlü bir şekilde hayır için çalışıyor. Anayasa değişikliğini hiçbir boyutu ile böyle bir yetkiyi içermediğini kendileri de biliyor. Fakat milletimizi bu çok önemli reformla ilgili kafasını karıştırmak ve bu çerçevede bu reformun başarısızlığını sağlamak için akla hayale gelmeyecek yalan ve dezenformasyon süreci içindeler. Mevcut anayasa sistemi artık 2007'de değişmiştir. Cumhurbaşkanın doğrudan millet tarafından seçilmesi meclis tarafından bu kadar yetki verilmesi ciddi bir şekilde çift başlılık sorununu da beraberinde getirmiştir. Bu sorunu çözmezsek Türkiye önümüzdeki on ve yüz yıllarda krizlere gebe bir sistemle yürümek zorunda kalacaktır” diye konuştu.

“YATIRIMLAR BÜYÜYOR PROJE SAYISI ARTIYOR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Düzbağ Projesi’ne ilişkin “ortalama 1.1 milyar TL yani eski parayla 1.1 katrilyon bir yatırım şehre geliyor” dedi. Şahin, toplantıda, 6 Nisan Perşembe günü Başbakan Binali Yıldırım’ın Gaziantep’e geleceğini belirterek, “Aslında Gaziantep’e verilen değeri, kıymeti gösteriyor. 81 ilde şu anda büyük bir kampanya yapılıyor, hiçbir ilde şu anda temel atma töreni falan yok. Yalnızca Gaziantep’e özel bir program yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın geldiği yerede sayın Başbakanımız gitmiyor genelde. Başbakanımız’ın gelmesinin nedeni de 15 yıllık dönemin ve özellikle son dönemin en güçlü devlet yatırımlarından bulunduk” dedi.

“BARAJ BİTİNCE SU FİYATLARI AŞAĞI ÇEKİLECEK”

Konut ve ulaşımın şehrin büyümesi noktasında en önemli alan olduğunu anlatan Şahin,  TOKİ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı’ndaki en büyük projelerin Gaziantep projeleri olduğunu belirtti. Başbakan tarafından perşembe günü gerçekleştirilecek toplu açılışlar içerisinde temeli atılacak ve Gaziantep’in 50 yıllık su sorununu çözmesi  planlanan “Düzbağ Projesi”nin de bulunduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti: “Enerjisa’dan teknik olarak çıkan verilerde Türkiye’nin iki, Avrupa’nın 30 katı büyüyor Gaziantep. Bu çok daha büyük yatırımları yapmamız gerektiğini bize zorunla hale getiriyor. Düzbağ Projesi’ni götürdüğümüzde bunun herkesin kazanacağı bir proje olduğunu söyledik. Şu anda Düzbağ olmadığından dolayı Büyükşehir Belediesine bu işin maliyeti yıllık 120 milyon TL. Bu para Büyükşehir Belediyesinin cebinde kalsa en azından 5 tane kavşağı yapmamız anlamına geliyor. Su fiyatlarımız şu anda Türkiye’de ilk 5’te. Bu baraj bittiği zaman 4’te bir su fiyatlarını aşağı çekeceğiz. Bizim suyumuz sert. Bu gelen su şişe suyu şu andaki bu içtiğimiz şişe suyu kalitesinden daha kaliteli bir su. Çok temiz bir su geliyor, cazibeyle geliyor, 120 kilometreden geliyor ve yalnızca döşenen boru maliyeti 300 milyon TL, ortalama 1.1 milyar yani eski parayla 1.1 katrilyon bir yatırım şehre geliyor.”

ŞANTİYELERE ELEKTİRİĞİN BAĞLANMASI KARARI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Enerjisa, TEDAŞ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan temsilcilerin katıldığı önemli bir toplantı yaptıklarını belirten Şahin, şunları kaydetti: “Özellikle iki konu çok önemli. Birincisi inşaat sektöründü ruhsat almayla ilgili. Daha hızlanmasıyla ilgili gelen bir talep vardı. Ama bürokratik işlemin yavaş gittiğiyle ilgilide genel bir şikayet vardı. Biz bunu çözmek için ‘ruhsat çalışması devam ediyor’ şeklinde bir dilekçe verildiği zaman şantiye elektiriğini bağlanma kararı aldık. Bu çok önemli, çünkü altı ay şantiye elektriğini bağlamak için beklediğinde inşaatın her işi bitiyor bundan dolayıda zaman kaybediyor. Bizim çok hızlı büyümemiz lazım. İnşaat sektörü bizde 230 sektörü tetikleyen büyüme gücümüz bu kararı aldık. Şimdi enerjisa bir yönetim kurulu kararı alacak ve inşaat mütahitleri, mühendisler, inşaatçılar, sektörün içerisindekilerin 6 ay öne gelecek şekilde yatırımını hızlandıracak bir karar oldu. İkincisi biz geçen ay Mecliste çok önemli bir karar aldık. Şantiye suyu bağladığımız arkadaşlarımızın fiyatını eşitledik. Çünkü şantiye suyuyla normal abone suyu arasında yüzde 25 fark var. Bunu yüzde 20 aşağı çektik, birim fiyatını eşitledik.  Özellikle ruhsatı olmayan evlerle ilgili aldığımız kararla sularını bağlıyoruz, fakat elektiriklerini bağlayamıyorduk. Çok sayıda bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz. Kentsel dönüşüm alanı içerisinde olupda elektiriği olmayan abone sahiplerinin derhal bize gelmesi, enerjisa ve Büyükşehir’e başvurarak bizim onları yönlendirmemiz de onların elektirik almalarını sağlayacak ortalama bir çözüm bulduk.“

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler