USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Türkiye

Başbakan Yıldırım'dan müttefiklere çağrı

Başbakan Yıldırım'dan müttefiklere çağrı
05-02-2018 02:18
Gaziantep

Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Hatay ve Kilis’te incelemelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, müttefik ülkelere çağrıda bulunarak terör örgütünün yaptığı propagandalara itibar edilmemesini istedi. NATO'ya sert tepki gösteren Yıldırım, "Eğer bu İttifak-ı devam edecekse, çapulcuların sözüne itibar etmeyeceksiniz. Türkiye gibi dostluğuna güvenilir bir ülkenin sözlerine itibar edeceksiniz. Aksi halde Türkiye olarak, Türk Devleti olarak, aziz milletimiz olarak biz de gereken tedbirleri alırız" dedi.

Hatay ziyaretinin ardından havayoluyla Gaziantep’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, ardından karayolu ile Kilis’e geldi. Tarihi Çalık Camisi’ne düzenlenen roketli saldırıda şehit olan Suriyeli Tarık Tabbak ve Muzaffer Aydemir’in ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Yıldırım’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan eşlik etti. Roketli saldırı sonrasında hasar görün tarihi Çalık Camisi ile Doğanhan Restoran’da incelemelerde bulunan Yıldırım, ardından Cumhuriyet Caddesi esnafı ile tek tek selamlaştı. Zeytinli Kavşağı’nda bulunan Zeytin ağacı önünde poz veren Yıldırım, ardından Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan’ı ziyaret etti.

Başbakan, Valilik girişinde zeytin dalları ile karşılandı. Basın mensuplarının yanına gelen Başbakan gazetecilerle tek tek tokalaştı. 43 gün arayla ikinci kez Kilis’i ziyaret eden Başbakan Yıldırım, Valilik çıkışında ise 16. gününde devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nı değerlendirdi.

Kilis ve Hatay bilançosu

Başbakan Yıldırım, Kilis ve Hatay ziyaretinde her iki kentin valilerinden harekat ve kentteki son durum hakkında detaylı bilgi aldığını belirterek, harekatın bilançosu ile ilgili rakamları açıkladı. Harekatın başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Yıldırım, "20 Ocak’ta başlayan 15. günü tamamlanan Zeytin Dalı Harekatı planlandığı şekilde devam ediyor. Askeri açıdan operasyon başarılı bir şekilde devam ediyor. Karşı taraftan terör örgütü, alçak saldırılarını sürdürüyor" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 538 hedefi imha ettiğini ve 935 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Yıldırım, düşen roketlerle ilgili ise, "Önceki ay ve yıllardaki 700 binin üzerindeki saldırı ve tacizi saymıyorum, Zeytin Dalı operasyonu başladığı ilk günden bu güne Hatay’a 60 Kilis’e 34 olmak üzere 94 roket, füze saldırısı yapılmış. 7 sivil vatandaşımız şehit olmuş, 110 vatandaşımız yaralanmış. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 538 belirlenen hedefi imha 935 terörist de etkisiz hale getirilmiştir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler